|
|
|
Witam, jaki byłby koszt wymiany okien w mieszkaniu 4 pokojowym, 58 m2.? Może ktoś posiada takie mieszkanie i dokonywał wymiany?? Kuchnia okno trzykomorowe, trzy pokoje okna dwukomorowe i duży pokój z drzwiami balkonowymi.. Z góry dziekuję za odpowiedz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ludzie nie wymieniajcie okien,jak jest polozony styropian na scianie.Mam plastiki i grzy zaczal sie pojawiac bo wilgoc nie ma gdzie wyjsc.Teraz musze miec ciagle uchylone okno ,nawet w zimie.Stare nie byly szczelne ale za to nie bylo zawilgocenia,a pleśń to choroby mowotworowe.
|
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Albo montujcie z wywietrznikami zrembowymi itp. I grzybu nie ma
|
|
|
|
|
Jesli wentylacja pomieszczen jest do du.y, to będzie grzyb. Miliony ludzi ma domy ocieplone styropianem i nie ma grzyba na ścianach. Nawet jak ocieplisz dom wełną mineralną a wentylacja bedzie szwankowac to też wyjdzie grzyb.
P.S. Osobiście jestem zwolennikiem welny a nie styropianu. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Grzyb nie grzyb... pytałam o cenę. Nikt ostatnio nie wymieniał okna?? Swoją drogą ile zwraca spółdzielnia??
|
|
|
|
|
Jakie wymiary masz tych okien ?
:) |
|
|
|
|
Musisz sie nastawic na ok 4 tys zl. Zapytaj sie w spoldzielni, o zwrot za okna, jak zamontujesz wywietrzniki to ok 40% ceny mozesz dostac zwrotu, tylko do roku trzeba czekac.
|
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Zwrot jest tylko za montaż, ale liczony po cenach spółdzielni.
Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
Wymienialem okna w tamtym roku, koszt okien to bylo jakies 3800 zl, dostalem 1980zl zwrotu. Czy to cena montarzu? Wątpie.
|
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Powinieneś dostać pismo za co zwrócono pieniądze, będzie dla zainteresowanych informacja.
Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
CYTAT Musisz sie nastawic na ok 4 tys zl. Zapytaj sie w spoldzielni, o zwrot za okna, jak zamontujesz wywietrzniki to ok 40% ceny mozesz dostac zwrotu, tylko do roku trzeba czekac. Czy wspólnoty również obowiązuje zwrot za okna? Czy już niekoniecznie... |
|
|
|
|
Mam pytanie - czy ma ktoś zamontowane okna z Sonarolu ?
|
|
|
|
|
Mam Sonarol i jest wszystko OK. Kupowalem te tansze z dobrym rabatem.
|
|
|
|
|
CYTAT Mam Sonarol i jest wszystko OK. Kupowalem te tansze z dobrym rabatem. Taką właśnie mam możliwość. Dzięki za odpowiedz. |
|
|
|
|
ceny okien są różne. Nie ma jednak na tym co oszczędzać bo kupuje się je na długie długie lata
|
|
|
|
|
Grzyb? plastikowe okna? ktos tu chyba ma pstro w glowie... plastikowe okna maja mikro wentylacje... wiec w czym problem?
|
|
|
|
|
wymieniał ktoś ostatnio okno balkonowe? taki pokój standardowy w bloku czyli okno balkonowe i sa przy nim 2 skrzydła jeszcze krótkie. Ile to kosztowało i gdzie obecnie najlepiej wymieniaja?
|
|
|
|
|
Zdecydowanie drew panel w Rozwadowie.
|
|
|
|
|
Robiłem ostatnio wycenę dwóch okien trzykwaterowe i dwukwaterowe ceny wachają się 4000-4500 za demontaz, montaż i obróbkę oraz parapety. Wszędzie mówią mi to samo, że w ciągu roku ceny poszybowały w kosmos.
|
|
|
|
|
Poważnie? Ja za 6 okien i drzwi balkonowe zapłaciłam 6 tys. Spółdzielnia zwróciła 2800 ;) dobrze,że nie czekałam z wymianą.
|
|
|
|
|
A jak to jest z tym zwrotem ze spółdzielni? Co to się robi żeby zwrócili? Jak kupilem mieszkanie i ktoś wczesniej robił zwrot na tym mieszkaniu to też dostane? (tego akurat nie wiem)...
Jakieś zasady są do tego gdzies? |
|
|
|
|
Trzeba zadzwonić i zapytać w spółdzielni. Sprawdzają ile lat wcześniej była wymiana.
|
|
|
|
|
Czy MZB zwraca część kosztów za okna ?
|
|
|
|
|
Czy MZB zwraca część kosztów za okna ?