|
|
|
Jaki pokarm jest odpowiedni dla ptasznika olbrzymiego? Wielkości z odnóżami 6cm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Świerszcze.
|
|
|
|
|
Pokrój plasterek szynki na małe kawałki, i daj mu kilka. |
|
|
|
|
Tak z ciekawości skąd masz ptasznika?
|
|
|
|
|
Też z ciekawości.Czy trzeba jakies pozwolenie na hodowanie takich jadowitych pajaków?
Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
Ja swojego karmiłam myszkami,dżdżownicami, świerszczami. Można też jakimiś osami czy pszczołami. Tylko trza żądło usunąć. Mój ojciec wrzucił kiedyś mojemu ptasznikowi to go urzadlila i zdechł 😔 . Miałam piękna samice brachypelma smithi i nie trza było żadnego pozwolenia na nią. Pozdro !
|
|
|
|
|
Na KEN w sklepie wędkarskim mają żywe świerszcze i białe robaki. Idealny pokarm dla pajączka. Odnośnie pozwolenia, nie jest ono wymagane od kupującego. Osoba sprzedająca musi posiadać papier, że pająki pochodzą z hodowli. Czasem warto poprosić o kopie takiego papierka jeżeli kupuje się dość rzadki okaz.
A o kupno pająka nie trudno, czasem można trafić w zoologikach a najprostsza droga to allegro tam aż się roi od ofert sprzedaży. |
|
|
|
|
CYTAT Też z ciekawości.Czy trzeba jakies pozwolenie na hodowanie takich jadowitych pajaków? Mnie to ciekawi, jak to możliwe, że nabywa się/dostaje/kradnie/przygarnia zwierzę, jeszcze dość nietypowe zwierzę i raczej nie ma się pojęcia jak się nim zajmować. Do tego zadaje się pytanie na miejskim forum zamiast na specjalistycznym. Niemniej, żeby nie było, że się nie udzielę powiem, że można świerszczami. Sam swego czasu nabyłem świerszcze, aby karmić nimi pająka. Sęk w tym, że nie doszło do zakupu pająka i zostałem ze świerszczami. Żyły sobie w akwarium, jadły sałatę i pamiętam, że świetnie "grały na skrzydłach" |
|
|
|
|
CYTAT Tak z ciekawości skąd masz ptasznika? Adoptowałem, czekał go zły los. CYTAT Też z ciekawości.Czy trzeba jakies pozwolenie na hodowanie takich jadowitych pajaków? Z tego co wiem to nie, i akurat ten który mam jest jadowity jak pszczoła. Trzeba mieć pozwolenie na pasiekę? CYTAT Mnie to ciekawi, jak to możliwe, że nabywa się/dostaje/kradnie/przygarnia zwierzę, jeszcze dość nietypowe zwierzę i raczej nie ma się pojęcia jak się nim zajmować. Do tego zadaje się pytanie na miejskim forum zamiast na specjalistycznym Jak byś mógł uratować jakieś stworzenie dał byś mu umrzeć tylko dlatego że chwilowo nie masz wiedzy? Pytanie zadałem w dziale zoologicznym nie w polityce. Co Ci nie pasuje? Moderowano przez: magpie Nie nabijaj postów pisząc trzy pod rząd. Swoje wypowiedzi można moderować i jeśli zapomniałeś coś dodać, po prostu dopisz to do ostatniego postu, a nie twórz nowych
|
|
|
|
|
Można dawać fileta z kurczaka, kawałek na nitce wrzucić i ruszać, aż ptasznik złapie. Powodzenia
|
|
|
|
|
CYTAT Z tego co wiem to nie, i akurat ten który mam jest jadowity jak pszczoła. Trzeba mieć pozwolenie na pasiekę? Jeśli ten pajak jest z gatunku Brachypelma to powinieneś mieć zaświadczenie ,które na ten gatunek jest akurat w Polsce wymagane.Wydaje je Powiatowy Lekarz Wet,.Tyle mnie wiadomo. Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
CYTAT Jak byś mógł uratować jakieś stworzenie dał byś mu umrzeć tylko dlatego że chwilowo nie masz wiedzy? Zależy co to za zwierzę i czy miałbym warunki, by mu pomóc. Jeśli tak to ratowałbym. CYTAT Pytanie zadałem w dziale zoologicznym nie w polityce. Co Ci nie pasuje? Bardzo dobry dział, ale na pewno lepsze informacje i rzetelniejsze, a przede wszystkim dużo więcej uzyskasz na jakimś forum tematycznym, warto założyć tam konto. Nie odpowiedziałeś na koje pytanie, łapiesz grunt pod sprzeczkę. Źle robisz. |
|
|
|
|
CYTAT Nie odpowiedziałeś na koje pytanie, łapiesz grunt pod sprzeczkę. Źle robisz. Na które pytanie? Skąd go mam? Chcesz dane tej osoby? Czy może o inne pytanie chodzi? |
|
|
|
|
CYTAT Na które pytanie? Skąd go mam? Chcesz dane tej osoby? Czy może o inne pytanie chodzi? |
|
|
|
|
jak można hodowac pająki????
nie rozumiem tego, to ochydne, paskudne, wstrętne |
|
|
|
|
CYTAT jak można hodowac pająki???? nie rozumiem tego, to ochydne, paskudne, wstrętne A Ty dlaczego zasłaniasz się twarzą innej kobiety? |
|
|
|
|
CYTAT jak można hodowac pająki???? nie rozumiem tego, to ochydne, paskudne, wstrętne Jedni hodują nagniotki inni psy czy koty a jeszcze inni pająki Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
szopen karmi swoje pająki złymi katolikami...
|
|
|
|
|
Ja swojemu, który jest jeszcze młody daję dorosłe muchy, motyle i czasem pasikoniki, czy koniki polne jak uda mi się złapać.
Ludzie ratują wartość pieniądza, ale nie umieją ratować wartości życia. umowa kupna sprzedaży samochodu |
|