|
|
|
CYTAT Wyjechałem dwa dni temu o 12:00 i wróciłem dzisiaj o 16:00. Jeżeli wyjechałeś w poniedziałek o 12.00 to byłeś w Hamburgu we wtorek o 6 rano. A żeby wrócić dzisiaj (środa) o 16.00 to musiałeś wyjechać z Hamburga we wtorek o 21.00 Czyli byłeś tam jakieś 16 godzin. To gdzie i jak tej pracy szukałeś? Na dworcu? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Czyli w Hamburgu z pracą ciężko.
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Ale widzę że bagpack poszukuje pracowników http://stalo(...)d=435214 |
|
|
|
|
@Licht.A jaka praca Ciebie interesowała?Każda ,czy jakaś dopasowana do Twego wykształcenia?
If you don"t want a sarkastic answer,don"t ask a stupid question |
|
|
|
|
@ Klemens Maria |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Wyjechałem dwa dni temu o 12:00 i wróciłem dzisiaj o 16:00. Jeżeli wyjechałeś w poniedziałek o 12.00 to byłeś w Hamburgu we wtorek o 6 rano. A żeby wrócić dzisiaj (środa) o 16.00 to musiałeś wyjechać z Hamburga we wtorek o 21.00 Czyli byłeś tam jakieś 16 godzin. To gdzie i jak tej pracy szukałeś? Na dworcu? No co ty, podróżując "googlem" i "wikipedią" idzie to naprawdę dużo szybciej niż myślisz |
|
|
|
|
To miała być praca przy segregowaniu odzieży.
Ale warunki okazały się dla mnie zaporowe. Granicę przekracza się w Olszynie: https://goo.gl/maps/wi36h5Fri6q Nie ma żadnych kontroli, czy coś.[/justify][/cytat]Trochę się pogubiłem,pojechałeś szukać pracy czy do pracy?Widzisz ile można się dowiedzieć wychodząc z domu?Chociaż by to że nie ma granic. |
|
|
|
|
Jak można szukać pracy nie mając albo nie zanosząc żadnego CV , zwiedzić okolice dworca a później pojechać do domu Hahaahaha
Licht was robi w konia , czeka na wasze pytania i sprawdza jak bardzo będziecie się interesować jego tematem , podbiera was a wy łykacie wszytko jak pelikany Pozdrawiam |
|
|
|
|
CYTAT Jak można szukać pracy nie mając albo nie zanosząc żadnego CV , zwiedzić okolice dworca a później pojechać do domu Hahaahaha Licht was robi w konia , czeka na wasze pytania i sprawdza jak bardzo będziecie się interesować jego tematem , podbiera was a wy łykacie wszytko jak pelikany Pozdrawiam on był w hamburgu, palcem na mapie |
|
|
|
|
Mission failed.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Miałem ze sobą CV w języku niemieckim, ale na tej zasadzie że wysłałem je na swoje własne konto e-mail, tak żeby móc ściągnąć je w dowolnym miejscu z dostępem do internetu. |
|
|
|
|
HeheheheheCoś tu mi pachnie bujna fantazja
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Jak można szukać pracy nie mając albo nie zanosząc żadnego CV , zwiedzić okolice dworca a później pojechać do domu Hahaahaha Licht was robi w konia , czeka na wasze pytania i sprawdza jak bardzo będziecie się interesować jego tematem , podbiera was a wy łykacie wszytko jak pelikany Pozdrawiam on był w hamburgu, palcem na mapie a może nie był w Hamburgu tylko na hamburgerze. Ten sam kraj, ten sam język, ta sama historia. INNE MARZENIA. |
|
|
|
|
@ piket |
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
@ Bob |
|
|
|
|
A na ulicy Lilystrasse byłeś?To w dzielnicy Sankt Pauli.Mała uliczka a na niej knajpa dla gejów
|
|
|
|
@ Pafnucy |
|
|
|
|
To żałujJak byś tam wstąpił to miałbyś wiele wrażeń
|
|
|
|
Licht, mogłeś sobie jakiegoś golfa III sprowadzić z Niemiec przy okazji.
Miałbyś furmankę chociaż z tego wypadu na zachód a tak to nie masz nic. :) |
|
|
|
|
@ Stefan |
|
|
|
|
Jak czytam tę historię kariery zagranicznej w 14 godzin, tułaczki po obcym dworcu, a przede wszystkim zwracając uwagę na mało istotne treści, formę w jakiej jest to napisane, kiepskie rozumienie samego siebie sądzę, że podobieństwo nicka LiCHT i NaCHT nie jest przypadkowe
|
|
|
|
|
Panie hamburczyk Licht,Nacht czy też jakiś Miras.Pisz proszę pod jednym Nickiem i nie obrażaj na forum insynuacjami i wyzwiskami!!Prowokacje daruj sobie koleś!
|
|
|
|
Generalnie, można stwierdzić że uchodźcy ekonomiczni mają w Niemczech ciężko. W drodze do Hamburga, o 03:00 (zwanej tej godziną Szatana), nasz autokar zajechał do Berlina. Moderowano przez: magpie 20 Za nabijanie postów. Następnym razem moderuj swoje wypowiedzi
|
|
|
|
|
Szanowni moderatorzy, dlaczego Licht nie dostaje ostrzeżeń, w związku z tym, że nabija posty, a nie edytuje wczesniejszych? Z tego co zauważyłem, wobec innych użytkowników to stosujecie...
Moderowano przez: magpie Dostaje
|
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Uprzejmie donoszę ;-)
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|