|
|
|
Gdzie można okolicach Stw max 30 km wybrac się rowerkiem na wyczieczkę z kolezanką prócz ciemnego kąta gdzie można np usiąśc i posiedzieć zapalić grila itp
rrr |
|
|
|
|
rrr |
|
|
|
|
Parking za Barcami przy drodze na Przyszów . Wiata na Jamnicy w kierunku na Obojnę , to droga zwana też trzecią linią. Za sanem w lasach Janowskich jest takich wiat więcej z możliwością zapalenia ogniska .
|
|
|
|
|
Wiata rowerowa za Goliszowcem na poczatku lasu pomiedzy Goliszowcem a Lipą. Naprawde super miejsce Rowerem jedzie sie jakies 30 minut jeat tam kolo 10-12 km
|
|
|
|
|
CYTAT Wiata rowerowa za Goliszowcem na poczatku lasu pomiedzy Goliszowcem a Lipą. Naprawde super miejsce Rowerem jedzie sie jakies 30 minut jeat tam kolo 10-12 km czy aby ta wiata tam jeszcze stoi?? bo o ile mnie pamięć nie myli to w październiku ub. roku jej chyba nie było |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Wiata rowerowa za Goliszowcem na poczatku lasu pomiedzy Goliszowcem a Lipą. Naprawde super miejsce Rowerem jedzie sie jakies 30 minut jeat tam kolo 10-12 km czy aby ta wiata tam jeszcze stoi?? bo o ile mnie pamięć nie myli to w październiku ub. roku jej chyba nie było Nie bylem tam kolo 4 -5 lat wiec mozliwe ze jej juz nie ma ale moze cos w zamian postawili i mozna pogrliowac musze sie tam przejechac |
|
|
|
|
Witam!
Wiaty już nie ma, podobnie jak pobliskiej leśniczówki. Pozostawili tylko stół i dwie ławki. Grilować chyba dalej można. |
|
|
|
|
Tak jak pisze Bwele..wspomnianej wiaty już nie ma chyba od dwóch lat, zostały tylko podniszczone ławki .
Ogólnie to nie polecam robienia ogniska czy grilla w lesie na wiatach bo zawsze może się leśniczy przyczepić . Poza oczywiście miejscami do tego przeznaczonymi . Takie miejsca w Lasach Lipskich są np w Malińcu przy stawach i w Osówku . Polecam te miejsca . Trochę bliżej jest fajna wiata nad stawami w Zbydniowie . https://www.googl(...)!4m1!3e1 Ewentualnie można jeszcze na Lipie . Na tyłach dawnego przejścia granicznego jest wiata . |
|
|
|
|
Polecam zapisac sie do opencaching i tam na mapce sa pewne miejsca, ktore trzeba odwiedzic zeby znalezc i tym samym zaliczyc jedno znalezienie.Takie jezdzenie po lasach bez celu jest troche nudne.Dlatego wole jechac wedlug map do celi ktore ktos inny wyznaczyl.
|
|
|
|
|
Ja byłam na wycieczce rowerowej w wiacie koło Goliszowca, ale to było dawno nie wiem. Fajna trasa do jazdy
|
|
|
|
|
Polecam sciagnąć sobie mapy okolic na telefon .Ja mam mapke darmowa Lokusa,dziala bez karty do telefonu.Wjezdza sie do lasu i nie mozna zgubić sie.Chyba ze bateria wysiadzie.Wyjazd rowerem na majowke to lasy za Jastkowicami,albo blizej lasyna południe za Alutekiem .
|
|