|
|
|
Chciałam zapytac jaka jest cena slubu cywilnego. I jak pózniej zaprasza sie gości na sam obiad czy wyprawia się normalne wesele jak po kościelne ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Opłata za ślub cywilny zawierany w USC wynosi 84,00 zł (w zasadzie jest to opłata za sporządzenie aktu małżeństwa), a jeżeli marzy Ci się ślub cywilny w plenerze, to dodatkowo trzeba wyłuskać 1000,00 zł.
Wszystko na temat formalności znajdziesz tutaj: http://bip.s(...)1229-607 A co do tego "jak później" to zależy już tylko od tego jak sobie dzień swojego ślubu wyobrażacie i ewentualnie od tego na co Was stać Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
|
|
nie musisz robić wesela... ja organizuję "przyjecie" na 20 osób... czyli obiad i przystawki, sałatki, ciasto, itp
|
|
|
|
|
ja bylam kiedys na przyjeciu po slubie cywilnym w bsiesiadzie byl tylko obiad salatki itd tylko para mloda swoj 1 taniec zatanczyla - ale jak sie goscie pobili to w koncu nas wyprosili
|
|
|
|
|
A jam normalne wesele,nie bede miala koscielnego więc dlaczego nie mam byc panna mloda w pieknej sukni i z weselem
|
|
|
|
|
Podepnę sie pod temat i zapytam ..
Czy wie ktos czy ślubu cywilnego udzielają tylko w dni pracujące czy w weekendy tez, i w jakich godzinach ? Chciałabym zrobic chrzciny z cywilnym w jeden dzień i nie wiem czy jest to możliwe w weekend. |
|
|
|
|
ślub cywilny mialam w sobotę ale to było w 2009 roku niewiem jak jest teraz
najlepiej przedzwonic i podpytac |
|
|
|
|
CYTAT Podepnę sie pod temat i zapytam .. Czy wie ktos czy ślubu cywilnego udzielają tylko w dni pracujące czy w weekendy tez, i w jakich godzinach ? Chciałabym zrobic chrzciny z cywilnym w jeden dzień i nie wiem czy jest to możliwe w weekend. Oczywiscie ze w sobote USC jest czynny i udziela slubow.Zawsze tak bylo |
|
|
|
|
No to super , dziękuje za informacje
|
|
|
|
|
my tez mamy w sobote
|