NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Nasze miasto »
« 1 2 3 »
Czy i kiedy dostaliście zwrot za CO i wodę?, zwrot
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 30 Marz 2017r. 20:53  
CYTAT
Przede wszystkim spółdzielnia to jeden wielki post PRL przekręt.

Statut jest kompletnie do zmiany.
Opłaty typu - "kulturalno - oświatowa" - powinna być dobrowolna
- opłaty stałe, zmienne - do jasnego sprecyzowania
- kontrola nad zatrudnieniami w spółdzielni i ich pensjami
- opłata remontowa - rozliczana konkretnie do danego bloku
- jak wymieniam okna to ma być zwrot i koniec dyskusji.
- powinniśmy mieć dużo większa kontrolę nad tym, na co są wydawane pieniądze.

itd...

To wyszczególnienie jest dziwne bo nie ma tam ani słowa o utrzymaniu ADM-ów, biur SM to skąd na to mają?

https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Marz 2017r. 20:53  

https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Kwie 2017r. 18:54  
Mam takie pytanie. Na rozliczeniu macie pozycję coś w stylu faktyczny koszt dostarczonego ciepła. W jaki sposób można ta kwotę zweryfikować?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Lut 2018r. 07:38  
Pokazuje wam się już różnica za ogrzewanie w BOK?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Lut 2018r. 11:00  
za ogrzewanie tak ale za wodę jeszcze nie

sprostowanie!
pokazywało się do wczoraj a dzisiaj już nie ma...
ciekawe czy kwota sie nie zmieni....

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Marz 2025r. 21:00  
Okres rozliczeniowy właśnie nastał a w EBOK przerwa techniczna. Cóż za przypadek.
Macie kwity ze spółdzielni?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2025r. 16:22  
Regularnie powtarzany trik. Żebyśmy nie wiedząc o nadpłatach zapłacili jeszcze za jeden miesiąc pełną kwotę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2025r. 17:13  
CYTAT
Regularnie powtarzany trik. Żebyśmy nie wiedząc o nadpłatach zapłacili jeszcze za jeden miesiąc pełną kwotę.

Jaki trik, termin zapłaty jest ostatni dzień miesiąca. A dla nieświadomych przerwa techniczna w EBOK oznacza że właśnie aktualizowane są opłaty. Podobnie było w ubiegłym roku.

Malkontentów ci u nas dostatek.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2025r. 17:27  
Malkontenci??? To jest ogromna spółdzielnia, chyba jedna z większych w kraju, która obraca milionami, ich strona za tak wysoko płatne usługi powinna śmigać jak szalona, a nie mieć tyle usterek. Ten bubel po pierwsze ma niewykupiony corocznie certyfikat, a to oznacza, że byle jaki antywirus nie chce wpuszczać nawet jak działa mniej więcej. Tam są dane wrażliwe, tam są informacje o pieniądzach, wpłatach, niedopłatach itp., a ta pseudo strona nie działała nawet na wszystkich przeglądarkach. Na niektórych były białe plamy.
To jest skandal, że to nie działa poprawnie i że tyle czasu to jest wyłączone. Nie wiesz ile masz płacić, nie wiesz ile masz nadpłaty, ile niedopłaty! To co oni tam robią skoro zwyczajnej strony nie potrafią ogarnąć???
To są nasze pieniądze, to nie jest za darmo, a czynsze są horrendalnej wysokości! Pracowników multum i szefostwa również. Ktoś powinien to lepiej ogarnąć.
I faktycznie kolejny skandal, że jesteśmy zmuszeni opłacać działalność kulturalną i dom kultury. No bez jaj, kiedy ten komunizm się skończy i zmuszanie we własnej spółdzielni do płacenia na coś, czego nikt nie chce! W czasach kiedy ludzie ledwo wiążą koniec z końcem to niemoralne. Jak ktoś będzie chciał coś kulturalnego sobie zapodać, to sam sobie kupi. Łatwo policzyć ile wyszłoby za to biletów na coś wartościowego. Ktoś może wolałby pójść do kina czy na teatr, a nie być zmuszonym na płacenie za coś takiego!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2025r. 17:51  
CYTAT
Malkontenci??? To jest ogromna spółdzielnia, chyba jedna z większych w kraju, która obraca milionami, ich strona za tak wysoko płatne usługi powinna śmigać jak szalona, a nie mieć tyle usterek. Ten bubel po pierwsze ma niewykupiony corocznie certyfikat, a to oznacza, że byle jaki antywirus nie chce wpuszczać nawet jak działa mniej więcej. Tam są dane wrażliwe, tam są informacje o pieniądzach, wpłatach, niedopłatach itp., a ta pseudo strona nie działała nawet na wszystkich przeglądarkach. Na niektórych były białe plamy.
To jest skandal...!

Nie popłacz się. Widocznie jesteś niedoinformowanym informatykiem skoro takie bzdury piszesz. Jakie dane wrażliwe? Gdzie tam widać dane wrażliwe? Kwota do zapłaty czy stan licznika wody to dane wrażliwe? Chętnie poczytam te dane wrażliwe o zaległych opłatach właścicieli aut za kilkaset tys zł.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2025r. 18:18  
społdzielnia moze byc dumna ze swojego pracownika Kabi...
słabe to...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2025r. 18:25  
CYTAT
społdzielnia moze byc dumna ze swojego pracownika Kabi...
słabe to...

słabe to twoje argumenty

wiedziałem że tak się odezwiesz. Niestety pudło. Nigdy nie miałem styczności ze spółdzielnią jako pracownik ale wiem że mogliśmy trafić o wiele gorzej. Jak czytam afery i kłopoty członków spółdzielni z innych miast. Chyba żyjesz w innym świecie >>co to mi się wszystko należy

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2025r. 21:50  
CYTAT (kabi)
Nigdy nie miałem styczności ze spółdzielnią jako pracownik ale wiem że mogliśmy trafić o wiele gorzej.
A ja byłem pracownikiem i uwierz, że chyba nie mogliśmy trafić gorzej.
1. Likwidacja anten zbiorczych AZART.
Zarząd przekazał swoje obowiązki dostarczenia sygnału RTV Telewizji Kablowej Diana, która przystąpiła do prawie natychmiastowej likwidacji masztów. Za około trzy miesiące TV Diana została kupiona przez Multimedia, czyż to nie wydaje się dziwne, bo mi to śmierdzi na kilometr.
2. kabi emeryci, renciści i sądzę, że większość lokatorów robi opłaty zaraz po otrzymaniu swoich dochodów i zakładając nadpłatę 100 zł./lokal
oczywiście to jest bez lokali użytkowych, których w naszej spółdzielni nie brakuje.

100 zł x 10 623 = 1062300 zł.

Jak myślisz jaki dochód może przynieść miesięczny obrót taką kwotą?
3. Od kilku lat trwają redukcje pracowników oraz zatrudnianie pracowników niepełnosprawnych.
Ile było w ostatnich latach obniżek a może czy w ogóle były.

Powyższe przekonało zarząd o swojej bezkarności jak również, że spółdzielcy to niezłe barany do strzyżenia.

4. Dlaczego zadłużenia czynszowe nie przyczyniły się do utraty płynności finansowej spółdzielni?

Każda firma traci płynność jak kontrahenci jej nie płacą, ale w spółdzielni można delikatnie podnieść czynsz np. o 0,10 zł./m²(oczywiście bez lokali użytkowych) i kasa będzie się zgadzała.

0,10 zł x 579 534 m² = 57953,40 zł. miesięcznie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Marz 2025r. 11:08  
CYTAT
CYTAT

Jaki trik, termin zapłaty jest ostatni dzień miesiąca. A dla nieświadomych przerwa techniczna w EBOK oznacza że właśnie aktualizowane są opłaty. Podobnie było w ubiegłym roku.

Malkontentów ci u nas dostatek.

Taki trik, że do końca miesiąca nie dostaniesz kartki z nadpłatą i również do końca miesiąca będzie trwała przerwa techniczna w BOK. w zeszłym roku było przecież tak samo. Dlaczego? Jasio ci policzył. Czytałeś?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Marz 2025r. 11:15  
CYTAT
Jak czytam afery i kłopoty członków spółdzielni z innych miast. Chyba żyjesz w innym świecie >>co to mi się wszystko należy

Jak idziesz do sklepu i płacisz za chleb i mleko to masz dostać ten chleb i mleko. Ja od spółdzielni za zapłatę jaką wnoszę co miesiąc oczekuję otrzymania usług, za które płacę, a więc informacji ile mam płacić i za co. Przy tak dużych zyskach i tak ogromnej spółdzielni brak profesjonalnej strony i wiecznie awarie to skandal. Skandalem, powtórzę, jest też golenia nas za działalność kulturalną, której nikt nie chce. To tak jak w sklepie teraz na chama próbują nam doliczyć za reklamówki, ale tam można powiedzieć: nie, dziękuję. Spółdzielnia robi co chce.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Marz 2025r. 12:21  
Rozliczenia przyjdą końcem miesiąca. Razem z podwyżką od kwietnia.Jaki problem ustawić w banku płatność czynszu na ostatni dzień miesiąca??? Ja tak mam i już edytowałem że w marcu nie płacę. Liczę na dużą nadpłatę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Marz 2025r. 14:30  
CYTAT
CYTAT
Jak czytam afery i kłopoty członków spółdzielni z innych miast. Chyba żyjesz w innym świecie >>co to mi się wszystko należy

Jak idziesz do sklepu i płacisz za chleb i mleko to masz dostać ten chleb i mleko. Ja od spółdzielni za zapłatę jaką wnoszę co miesiąc oczekuję otrzymania usług, za które płacę, a więc informacji ile mam płacić i za co. Przy tak dużych zyskach i tak ogromnej spółdzielni brak profesjonalnej strony i wiecznie awarie to skandal. Skandalem, powtórzę, jest też golenia nas za działalność kulturalną, której nikt nie chce.

Rozumiem że ty w pracy wykorzystujesz pełne 8 godzin dla swojego chlebodawcy.

A poza tym jakąż tą kwotę zapłaciłeś na tę działalność kulturalną, którą masz czelność nazywać skandalem. Obyśmy tylko takie skandale mieli, czego tobie i sobie życzę. I jak najmniej malkontentów a tych przybywa.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Marz 2025r. 19:21  
nie wiem jak ty ale ja płacę co miesiąc od wielu lat... jaka to będzie kwota po 20 latach? moich nie wydawaj, chcesz swoje, to płać im co miesiąc, ja nie chcę a muszę

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Marz 2025r. 08:21  
CYTAT (kabi)
A poza tym jakąż tą kwotę zapłaciłeś na tę działalność kulturalną, którą masz czelność nazywać skandalem.
To jest 0,15 zł./m² czyli:

579534 m² x 0,15 zł. = 86930,10 zł./ mies.
a rocznie 1043161,20 zł.plus lokale użytkowe.

Zarząd baluje, a co mają z tego spółdzielcy, rachunki do zapłaty.
kabi i co dalej uważasz, że to nic takiego? A co ta milion w tą czy tamtą?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Marz 2025r. 11:18  
jakie to pałace z tą powierzchnią. 0,15 x 40 = 4,50 na miesiąc? A ile na używki wydajesz? Masz okazję się zbuntować założyć własną spółdzielnię albo wybudować własny dom i odciąć się od wyzyskiwaczy.

Nie wiedziałem że tu tylu malkontentów.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Marz 2025r. 11:24  
to są twoje pieniądze, więc jak chcesz, mozesz isc je nawet wrzucic do kanału te 4,5 zł...
Nie twoje, nie wydawaj cudzej kasy... Jeden woli na ojdiridi w spoldzielni dać, inny woli wydać na używki, ale na pewno jakiś ćwok nie będzie mowil komuś na co ma wydawać własną kasę. Bez jaj! To jest komunizm czy co?
Jak ktoś ma dużą powierzchnię to te kwoty są dużo wyższe. Jak ktoś z tego nie korzysta, to czemu ma za to płacić?
Rocznie na większym mieszkaniu wypada stówka. Wole wpłacić to na chore dzieci, żarcie dla psów i kotów niż na spółdzielniane bąbelki albo tworzenie wystaw, na których prezentują swoje prace ludzie, którzy nie mieszkają nawet w zasobach spółdzielni i mają darmowe wystawy finansowane przez mieszkańców osiedli.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Marz 2025r. 12:58  
CYTAT (kabi)
jakie to pałace z tą powierzchnią. 0,15 x 40 = 4,50 na miesiąc?
Tak nie są to wielkie pieniądze na mieszkanie ale wyliczyłem ci kwotę roczną bez lokali użytkowych i ona już jest pokaźna. Teraz powiedz co można zrobić za za to dla spółdzielni. Wychowałem się na oś. Lasowiaków tam spółdzielnia miała Klub "EMKA" był bilard, telewizor tak w szafce ale były też dla młodzieży kółka zainteresowań np. plastyczne itp. a teraz jest chyba o ile się nie mylę Klub pod Papugami i co tam się dzieje? Czyżby to były posadki do brania pieniędzy właśnie z tej składki?
CYTAT (kabi)
Masz okazję się zbuntować założyć własną spółdzielnię
Bardzo chętnie jakby spółdzielcy nie chowali głowy w piasek i chodzili na Walne Zgromadzenie.

Powiedz oczywiście jak wiesz ale nie wypisuj bzdur dlaczego mieszkania w ZAB-e i każdej jednej wspólnocie mają mniejsze czynsze?
CYTAT (kabi)
albo wybudować własny dom i odciąć się od wyzyskiwaczy
a już mam i mieszkam ale również jestem spółdzielcą.
CYTAT (Mryszard)
Rocznie na większym mieszkaniu wypada stówka. Wole wpłacić to na chore dzieci, żarcie dla psów i kotów.
Dokładnie tak ale żeby to zmienić to trzeba zmienić Statut a to tylko na Walnym Zgromadzeniu.

.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Marz 2025r. 09:19  
0,15 x 40 ≠ 4,50

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Marz 2025r. 13:34  
takich malkontentów nie chciałbym spotkać w życiu, udzieliliby pomocy za opłatą. Widać takich na drodze.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Marz 2025r. 14:01  
CYTAT
0,15 x 40 ≠ 4,50

o,14 x 40 > 4,50

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Marz 2025r. 17:46  
kabi o co ci chodzi, kto narzeka? O to, że jest zgoda na zawyżanie cen i dojenie spółdzielców, którzy dają się tak golić co zarząd z prezesem skrupulatnie wykorzystują? Jesteś albo frajerem albo jednym z nich.
Tutaj nikt nie narzeka, tylko pisze tak jak jest.

Prywatna wiadomość 

« 1 2 3 »

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Nasze miasto »