|
|
|
Czy i kiedy dostaliście zwrot za CO i wodę?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
No właśnie czekam i nic.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Jeżeli jesteście zarejestrowani do elektronicznego BOK to tam w pierwszej kolejności sprawdzajcie.
Ja sprawdziłem i okazało się, że mam sporą nadpłatę naliczoną 28 lutego. Nadpłata jest niemała, taka że w tym miesiącu czynszu nie musiałem płacić i jeszcze jest na połowę czynszu w kwietniu. Informacji na piśmie od spółdzielni jednak nie dostałem więc gdybym nie sprawdził normalnie zapłaciłbym czynsz jak co miesiąc. |
|
|
|
|
Pisma dotyczące rozliczeń dotrą do odbiorców przed końcem marca. Tak jak napisał poprzednik, stan rozliczeń najlepiej sprawdzać w e-BOK na stronie spółdzielni - rozliczenia są księgowane już na koniec lutego.
Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.
|
|
|
|
|
trzeba iść do spółdzielni po numer
w polu „Symbol” – wpisać symbol klienta w Spółdzielni podany na wydruku uzyskanym w Dziale Czynszów przy uzyskiwaniu dostępu do e-BOK i hasła startowego. Warunkiem uzyskania dostępu do portalu elektronicznego MOJE ROZLICZENIA jest osobiste zgłoszenie się osoby, o której mowa w § 1, w siedzibie Spółdzielni Mieszkaniowej w Stalowej Woli przy ul. gen. L. Okulickiego 32, w Dziale Czynszów pok. 209, w godzinach urzędowania i złożenie wniosku o utworzenie konta w e-BOK. Konieczne jest zabranie ze sobą dowodu tożsamości w celu potwierdzenia danych osobowych przy składaniu podpisu pod wnioskiem. Druk wniosku do pobrania na stronie internetowej Spółdzielni: www.sm.stalowawola.pl w zakładce MOJE ROZLICZENIA, w Dziale Czynszów lub Administracji osiedla. § 3 Po złożeniu wniosku przez osobę, o której mowa w § 1, pracownik Spółdzielni (w miarę możliwości niezwłocznie) wygeneruje indywidualne dane (login i hasło startowe) potrzebne do zalogowania się w systemie. |
|
Dołączył: 17 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT trzeba iść do spółdzielni po numer Ja nic nie wypełniam co roku przychodzi pocztą, ew. ktoś ze spółdzielni przynosi kopertę z info o tym ile i za co jest nadpłaty.
w polu „Symbol” – wpisać symbol klienta w Spółdzielni podany na wydruku uzyskanym w Dziale Czynszów przy uzyskiwaniu dostępu do e-BOK i hasła startowego. Warunkiem uzyskania dostępu do portalu elektronicznego MOJE ROZLICZENIA jest osobiste zgłoszenie się osoby, o której mowa w § 1, w siedzibie Spółdzielni Mieszkaniowej w Stalowej Woli przy ul. gen. L. Okulickiego 32, w Dziale Czynszów pok. 209, w godzinach urzędowania i złożenie wniosku o utworzenie konta w e-BOK. Konieczne jest zabranie ze sobą dowodu tożsamości w celu potwierdzenia danych osobowych przy składaniu podpisu pod wnioskiem. Druk wniosku do pobrania na stronie internetowej Spółdzielni: www.sm.stalowawola.pl w zakładce MOJE ROZLICZENIA, w Dziale Czynszów lub Administracji osiedla. § 3 Po złożeniu wniosku przez osobę, o której mowa w § 1, pracownik Spółdzielni (w miarę możliwości niezwłocznie) wygeneruje indywidualne dane (login i hasło startowe) potrzebne do zalogowania się w systemie. życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
|
|
A przeczytałeś że twój przedmówca pisał o elektronicznym logowaniu czy po prostu chciałeś coś napisać?
|
|
Dołączył: 29 Maja 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Byłem w SM i rozliczania są gotowe w kopertach, tylko trzeba je dostarczyć do skrzynek. Też korzystam z eBOK i nadpłatę mam na dwa czynsze.
|
|
|
|
|
Chyba żartujecie z tymi nadpłatami... Właśnie patrzę na papiery ze spółdzielni i widzę, że w moim bloku znacznie wzrosły koszty ogrzewania na całym budynku w porównaniu do poprzednich lat.
|
|
|
|
|
CYTAT Chyba żartujecie z tymi nadpłatami... Właśnie patrzę na papiery ze spółdzielni i widzę, że w moim bloku znacznie wzrosły koszty ogrzewania na całym budynku w porównaniu do poprzednich lat. U mnie kiedyś zawsze miałem większe nadpłaty za cieplo. A po ociepleniu budynku. Nadpłaty znacznie zmalały. https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
Nie rozumiem ,blok ocieplony, w kuchni kaloryfer zakręcony a i tak ciepło, w pokojach delikatnie odkręcone a niedopłata?zawsze była nadpłata i to niezła i blok był nie ocieplony? Aż takie podwyżki?
|
|
|
|
|
u mnie dziś wyjete ze skrzyki, nadpłata zaledwie 65 zł
wczesniejsze lata tyle ze nie płacony był czynsz po 3-4 miesiace no i jest podwyzka czynszu kilka złotych ale jest |
|
|
|
|
bo znowu nas złupali , za duzo wyprodukowali a za mało poszło więc...po [moderowano] te docieplenia , nowe okna ...
Moderowano przez: magpie Proszę bez wulgaryzmów
|
|
|
|
|
przyszło
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Dostałam dzisiaj. Nadpłata taka, że przez dwa miesiące nie będę robić opłat.
Robię to, co lubię. Lubię to, co robię. |
|
|
|
|
Wysokość nadpłaty/niedopłaty to kwestia indywidualna, zależna od zużycia ilości wody ciepłej/zimnej w mieszkaniu.
Natomiast kluczowa kwestia, to koszty ogrzewania całych budynków. A te wzrosły drastycznie!! |
|
|
|
|
Ciekawe bo pomimo ocieplonego bloku, tylko 140 zł nadpłaty za ogrzewanie.
|
|
|
|
To i tak nieźle Mirek, ja mam tylko 22 nadpłaty i też mieszkam w ocieplonym bloku... Też spodziewałem się więcej nadpłaty bo w sumie zima lajtowa była.
|
|
|
|
|
Nie wiem kto i jak to liczy.
Mam ponad tysiąc złotych nadpłaty. Zima była mroźniejsza niż ze trzy poprzednie, a w tamtych latach miałem nadpłatę minimalną, a czasem niedopłatę. Fajnie byłoby wiedzieć kto i kiedy nas w konia robi... |
|
|
|
|
Przede wszystkim spółdzielnia to jeden wielki post PRL przekręt.
Statut jest kompletnie do zmiany. Opłaty typu - "kulturalno - oświatowa" - powinna być dobrowolna - opłaty stałe, zmienne - do jasnego sprecyzowania - kontrola nad zatrudnieniami w spółdzielni i ich pensjami - opłata remontowa - rozliczana konkretnie do danego bloku - jak wymieniam okna to ma być zwrot i koniec dyskusji. - powinniśmy mieć dużo większa kontrolę nad tym, na co są wydawane pieniądze. itd... Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Do kogo pretensje?? tyle razy się pisało aby przychodzić na walne. Na forum płacz a jak przyszło co do czego to garstka ludzi przychodziła.
|
|
|
|
|
Chodzę... i wiesz co?
Albo słyszę, że to nie jest punkt zebrania, albo jest mi cytowany statut. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Zawsze miałem nadpłaty 500-600 zł, a tu 40 zł. Blok ocieplony, sąsiedzi maja niedopłaty pierwszy raz.
|
|
Dołączył: 17 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT Zawsze miałem nadpłaty 500-600 zł, a tu 40 zł. Blok ocieplony, sąsiedzi maja niedopłaty pierwszy raz. Elektrociepłownia się modernizuje Ktoś musi pokryć koszty.
życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|