|
|
|
W jakim wieku przebija sie dziecku uszy?
Kiedy mozna przebic dziecku uszy? Kolczyki dla niemowlęcia kiedy???? Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Najlepiej to przekłuć dziecku uszy jak samo będzie chciało.
♥♥♥ |
|
|
|
|
Jak skończy roczek
|
|
|
|
|
ja zdecydowałam się na kolczyki uszach u córki gdy ta miała pół roku. Sposób przekłucia to pistoletem. Elegancko się goiły, żadnych ran nie było, a płaczu jest więcej na szczepieniu niż przekłuciu uszu-przynajmniej tak było w naszym przypadku. Jeśli nie zdecydowałabym się na kolczyki gdy córka miała poł roku to teraz - gdy ma ponad roczek, w życiu bym nie przekłuła. Teraz ma etap gdzie ściąga nawet spinkę z grzywki więc napewno darłaby za nowe coś przy uszach. poza tym dziecko roczne gorzej daje się chociażby utrzymać na kolanach żeby móc spokojnie, bez wiercenia i stresu dokonać tego kosmetycznego zabiegu. Przy następnej córce zdecyduję się na kolczyki nie później niż gdy skończy pół roku.
|
|
|
|
|
Można zaraz po pierwszym szczepieniu ok 2-3 miesiąca życia
Ja przenikają córce gdy miała 5 miesięcy i to w grudniu Nie przeszkadzała czapka ,uszka nie ropialy,zmieniłam kolczyki na złote po pół roku |
|
|
|
|
a moim zdaniem to głupota przebijać niemowlakom uszy,zawsze istnieje ryzyko jakiegos zaciągniecia albo ropienia uszek,po co sie z tym tak spieszyć,poza tym jak dla mnie wcale to nie wyglada ładnie u takiego szkraba,tak jakos niesmacznie
|
|
|
|
|
zależy od kolczyków czy to wygląda komicznie. z nienaturalnie dużymi jak dla takiego maluszka to faktycznie, wygląda jak stara maleńka. Moja miała tak delikatne kuleczki w kolorze złotym, ze trzeba bybło się naprawdę dobrze przyglądnąć by je zobaczyć. To jest decyzja indywidualna i zależy od upodobań mam. Co do ropienia - mnie dorosłej gorzej goiło się ucho jak przekłułam je ok 2 lata temu. córka nosi kolczyki już 8 miesięcy i nic, absolutnie nic jej się nie dzialo. Wobec tego to chyba zależy od organizmu.
|
|
|
|
|
zależy od kolczyków czy to wygląda komicznie. z nienaturalnie dużymi jak dla takiego maluszka to faktycznie, wygląda jak stara maleńka. Moja miała tak delikatne kuleczki w kolorze złotym, ze trzeba bybło się naprawdę dobrze przyglądnąć by je zobaczyć. To jest decyzja indywidualna i zależy od upodobań mam. Co do ropienia - mnie dorosłej gorzej goiło się ucho jak przekłułam je ok 2 lata temu. córka nosi kolczyki już 8 miesięcy i nic, absolutnie nic jej się nie dzialo. Wobec tego to chyba zależy od organizmu.
|
|
|
|
|
ja uważam że to dziecko powinno powiedzieć że chce kolczyki i wtedy przebić - przeważnie w przedszkolu
po co kolczyki noworodkowi? chyba żeby się alergii nabawił |
|
|
|
|
CYTAT Można zaraz po pierwszym szczepieniu ok 2-3 miesiąca życia Ja przenikają córce gdy miała 5 miesięcy i to w grudniu Nie przeszkadzała czapka ,uszka nie ropialy,zmieniłam kolczyki na złote po pół roku Szkoda, że nie przebijają dzieciom uszu na porodówce. ♥♥♥ |
|
|
|
|
Pozwól kobiecie decydować o sobie. Kiedy dorośnie, sama podejmie decyzję, czy chce nosić kolczyki.
Przebijanie uszu małym dzieciom to barbarzyństwo. To trzeba wytępić. |
|
|
|
|
Mam trzy corki żadna nie ma w uszach kolczyków. Uważam że dzieci są śliczne i szkoda psuc ich urody psedo odzobami
|
|
|
|
|
To też niech sama zadecyduje czy chce mówić po polsku czy w jakimś innym języku, czy chce jeść mięso czy zostać wegetarianką, czy chce być chrześcijanką czy wyznawać inną religie.. co za dziwne stereotypy nastały w tych czasach...
|
|
|
|
|
Mojej córce przebilam w wieku 3 m-cy u sary w Rozwadowie momentalnie się zagoilo nie dotykala nie płakała rewelacja nie ma co czekać potem jest za duża najlepiej do pół roku tak mi się wydaje
|
|
|
|
|
A synom też uszy przebijacie? Czy sami decydują się jak dorosną?
W sumie niektórym facetom ładnie w kolczykach. ♥♥♥ |
|
|
|
|
dobry pomysł! Synowi tez przekłuje ;-)
|
|
|
|
|
Moja córcia na pewno sobie przebije uszy Ale już od niej zależy kiedy. Nie mamy parcia na takie rzeczy. Wg mie przekłuwanie uszu w tak mlodziutkim wieku jest bardziej dla rodziców niż dla dziecka.
|
|
|
|
|
Tylko pogratulować rodzicom. Może jeszcze jakiś tatuaż mu zróbcie. Pewnie tylko rodzice Brajana i Dżesiki mogą wpaść na taki pomysł.
Jeśli ktoś myśli że takie małe dziecko fajnie wygląda z kolczykami to zalecam wizytę w poradni. |
|
|
|
|
Moje dziecko miało roczek, jak będzie chciała wyciągnąć to wyciągnie ;)
|
|
|
|
|
Fanaberia rodziców. Zeby chociaż chciało im się zorientować jakim sposobem należy dziecku przekłuć uszy, ale nie, idą do kosmetyczki wszyscy, zeby półroczne Vanesski miały piękne kolczyki
|
|
|
|
|
Gdzie w Stalowej Woli można dziecku przebić uszy? Córka już by chciała. I jak to wygląda? Jak się mamy do tego przygotować?
|
|
|
|
|
Polecam zakład kosmetyczny Pantera na Poniatowskiego w tej samej klatce co było DVD. Corkom robiliśmy tam kolczyki jak miały po roczku. Szybko i fachowo.
|
|
|
|
|
Ciekawe kiedy się tatuaże u "małych" Dżesik i Brajanów pojawią
|
|
|
|
|
Nie interesuje mnie co robią Dżesiki, Brajany i inne Samanty. Temat dotyczy kolczyków. jacky108 dzięki za informację.
|
|
|
|
|
Proszę;)
|
|