|
|
|
Poszukuje dobrego dentysty-protetyka? Kogo polecicie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bardzo dobrym dentysta jest Krzysztof Musialik, polecam
|
|
|
|
|
Protetyk-nie dentysta: Pan Doliński Nisko ul. Paderewskiego (obok Olczyka)
|
|
|
|
|
CYTAT Protetyk-nie dentysta: Pan Doliński Nisko ul. Paderewskiego (obok Olczyka) A skąd taka teoria? Protetyk jak najbardziej dentysta tylko i wylacznie, z tym że po specce z protetyki. Ew ktoś kto zajmuje sie protetyka i jest dobry. Specki wcale miec nie musi. Technik dentystyczny - osoba która wykonuje prace na rzecz dentysty i nie ma prawa dotykać się do pacjenta bo zwyczajnie to nie jego zawód. |
|
|
|
|
Cytat "Technik dentystyczny - osoba która wykonuje prace na rzecz dentysty i nie ma prawa dotykać się do pacjenta bo zwyczajnie to nie jego zawód." Czy ja mam rozumieć zgodnie z tym co pan napisał że wszystkie gabinety protetyczne gdzie przyjmują technicy protetyki działają nielegalnie?!
|
|
|
|
|
A tam zaraz nie ma prawa się dotykać do pacjenta. W Sandomierzu wiele lat leczyła zęby kobieta po szkole ogrodniczej i statystycznie popełniła mniej błędów od dyplomowanego dentysty.
Na tej Kielecczyźnie mają zdolne higienistki. Oto kolejny przykład: http://www.echod(...)d,t.html |
|
|
|
|
Oczywiście,że gabinety gdzie technicy przyjmują pacjentów są nielegalne.Technik dentystyczny NIE MA PRAWA nawet dotknąć pacjenta.Wykonuje prace protetyczne w laboratorium-pracowni(nie w gabinecie) zlecone przez lekarza.
|
|
|
|
|
CYTAT Cytat "Technik dentystyczny - osoba która wykonuje prace na rzecz dentysty i nie ma prawa dotykać się do pacjenta bo zwyczajnie to nie jego zawód." Czy ja mam rozumieć zgodnie z tym co pan napisał że wszystkie gabinety protetyczne gdzie przyjmują technicy protetyki działają nielegalnie?! Tak @HIV - jak dla mnie to leczyc Cie może i nawet strażak. Mamy wolny wybór. Twoje ciało i rób z nim co chcesz. Socjalistą nie jestem i napewno nie bede płakał jak stanie Ci sie krzywda. Każdy dba sam o sobie, co nie zmienia faktu, że taka osoba łamie prawo i może za to siedzieć. Kto lubi się narażać, jego sprawa. Nie jest powiedziane, że robi to źle, bo może praktykuje wiele lat i siłą rzeczy się nauczył, co nie zmienia faktu, że robi to nielegalnie i to nie podlega dyskusji. Ale nasz kochany rząd uwalania powoli różne kluczowe zawody. Może i uwolni w końcu zawód lekarza jak będzie chciał żeby ludzie się sami powybijali. Na razie doradcy podatkowego (albo teraz popularni "księgowi"), bo taka decyzja jest rentowna dla urzędu skarbowego. Ale kto wie |
|