|
|
|
Co możecie polecić?
Szukam taniego telewizora LCD 32 cale do kwoty 1000 zł. Podłączony będzie do tel. kablowej. Rozdzielczość HD, WiFi, Smart nie wymagane. Zależy mi na w miarę dobrym obrazie (zwłaszcza w nocy). Na co zwrócić uwagę przy zakupie? W chwili obecnej chciałbym coś z firmy LG (choć niekoniecznie). Mam czas do jutra. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kilka dni temu kupiłem taki:
http://alleg(...)NWZkZg== Trochę przekracza tysiaka, ale chyba warto. Oceń sam. |
|
|
|
|
Ja polecam firmę Samsung. Niezawodny sprzęt. |
|
|
|
|
Kupiłem LG 32 cale, LED, full HD, brak wifi, cena z dostawą 899 zł. Spoko telewizor.
|
|
|
|
|
a co myślicie o telewizorach Sony 32"
"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Sony z takimi samymi parametrami jak np. LG kosztuje 300 zł więcej. Nie wiem czy jest sens dopłacać do marki, choć nie ukrywam, że gdyby ceny były zbliżone to wybrałbym Sony.
|
|
|
|
|
Sony ma przesycone kolory, trzeba to ustawić i jest OK.
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Jako serwisant bardzo rzadko miałem styczność z TV Sony, czego nie mogę powiedzieć o LG czy Samsungu właśnie (król przegrzanych kondensatorów). Thomson także u mnie bywał. Rzadziej Philips.
Typowa usterka to awaria podświetlenia LED. Zazwyczaj kilka miesięcy po gwarancji pada moduł LED lub zasilacz. Ja bym kupił najtańszy który spełnia moje oczekiwania i dokupił rok rozszerzonej gwarancji. Ewentualnie zastanowiłbym się nad SONY. Przede wszystkim w ustawieniach wyłączyłbym tryb sklepowy, zmniejszyłbym moc podświetlenia na 50% i rozważyłbym zamontowanie na kratkach wentylacyjnych jakiegoś cichego wentylatorka zasilanego z USB (jeśli nie jest fabrycznie w jakikolwiek wyposażony). Osobiście wybrałem pierwszą opcję i kupiłem LG. Pierwszy raz padł 2 mies. po gwarancji producenta, skorzystałem z rozszerzonej, później 3 tyg. przed upływem rozszerzonej. Od tego czasu już sam dwa razy wymieniałem diody. Następnego razu nie będzie... TV ma prawie 4 lata. |
|