|
|
|
Córka bardzo nieśmiała.
Nie rozmawia z innymi ludźmi, jest jej trudno poznać kogoś innego. Ona ma 23 lata |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
i co w zwiazku z tym?
|
|
|
|
|
CYTAT Córka bardzo nieśmiała. Nie rozmawia z innymi ludźmi, jest jej trudno poznać kogoś innego. Ona ma 23 lata Bądź konkretny, podaj jakąś cenę cokolwiek? Jak mamy Ci pomóc? |
|
|
|
|
Też jestem bardzo nieśmiała i wiem, że jest to duży problem. Mi pomogło pójście do pracy. Tam nie ma wyjścia. Początki są mega trudne, ale trzeba się przełamać. Poznaje się ludzi i trzeba z nimi rozmawiać. Człowiek otwiera się na innych czy chce czy nie. Tyle, że moja praca polega na ciągłym kontakcie i rozmowie z ludźmi. Ale naprawdę rozumiem w czym problem.
|
|
|
|
|
Zwykle jest tak, że nieśmiałość wynika z braku pewności siebie, a brak pewności siebie z braku poczucia swojej wartości. Na to nie ma tabletki. Człowiek musi zacząć myśleć o sobie, jako o KIMŚ. |
|
|
|
|
Nacht - nieśmiały, stroniący od ludzi, niepewny siebie, z zachwianym poczuciem własnej wartości miłośnik młodych kobiet, broni i militariów. Trochę straszno.
Żeby nie było, że OT. Tak sobie myślę, że jak dziewczyna ma się zachowywać, jeżeli rodzic potrafi się tak "logicznie" wypowiadać? |
|
|
|
|
CYTAT Tak sobie myślę, że jak dziewczyna ma się zachowywać, jeżeli rodzic potrafi się tak "logicznie" wypowiadać? Otóż to |
|
|
|
|
Moim zdaniem, dziewczyna potrzebuje więcej swobody w zakresie stylu życia. Z czasem nabierze śmiałości. |
|
|
|
|
CYTAT Przyjdź kochanie do mnie, już ja cię ośmielę, zrobimy takie rzeczy że w najdzikszych snach ci się nie śniło. Póki co musisz zadowolić się sam sobą "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
@ kapade |
|
|
|
|
CYTAT Też jestem bardzo nieśmiała i wiem, że jest to duży problem. Mi pomogło pójście do pracy. Tam nie ma wyjścia. Początki są mega trudne, ale trzeba się przełamać. Poznaje się ludzi i trzeba z nimi rozmawiać. Człowiek otwiera się na innych czy chce czy nie. Tyle, że moja praca polega na ciągłym kontakcie i rozmowie z ludźmi. Ale naprawdę rozumiem w czym problem. Mam nadzieje że w prace zmoże przełamać siebie. Teraz ona chodzi do pracy, ale dalej jest cicha i nie dużo rozmawia z kolegami. Nie wiem jak dokładnie opisać jej problem. Po prostu, chociaż mieszka osobno, ciągle codziennie z nami rozmawia i nie chcę zacząć żyć jak dorosła. Może potrzebuję czasu na znalezienie siebie. Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedz. |
|
|
|
|
Jak ma pracę i własne mieszkanie, to raczej pomocy nie potrzebuje. Myślałem że piszesz o jakiejś nastolatce (15-20 lat)... |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Też jestem bardzo nieśmiała i wiem, że jest to duży problem. Mi pomogło pójście do pracy. Tam nie ma wyjścia. Początki są mega trudne, ale trzeba się przełamać. Poznaje się ludzi i trzeba z nimi rozmawiać. Człowiek otwiera się na innych czy chce czy nie. Tyle, że moja praca polega na ciągłym kontakcie i rozmowie z ludźmi. Ale naprawdę rozumiem w czym problem. Mam nadzieje że w prace zmoże przełamać siebie. Teraz ona chodzi do pracy, ale dalej jest cicha i nie dużo rozmawia z kolegami. Nie wiem jak dokładnie opisać jej problem. Po prostu, chociaż mieszka osobno, ciągle codziennie z nami rozmawia i nie chcę zacząć żyć jak dorosła. Może potrzebuję czasu na znalezienie siebie. Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedz. |
|
|
|
|
a roznie bywa z tym !
|
|
|
|
|
I jak tu nie utwierdzać się w przekonaniu, że kobiety to dużo słabsza płeć...
Do mężczyzn to się mówi... "nie bądz cipa... weź sie ogarnij chłopie i bądz facet" i to wszystko, radź sobie. A kobiety to sie wiecznie głaska po główkach i prowadzi przez życie. Niestety żyjemy w takich czasach, że jest gonitwa za wszystkim i nikt się na słabych nie ogląda... a wręcz się ich depta. Chcąc nie chcąc każdy u każdego z nas przychodzi czas, że trzeba zacisnąć zęby i stawić czoła samodzielnemu życiu. Żdrowia życzę i powodzenia. |
|
|
|
|
CYTAT I jak tu nie utwierdzać się w przekonaniu, że kobiety to dużo słabsza płeć... Do mężczyzn to się mówi... "nie bądz cipa... weź sie ogarnij chłopie i bądz facet" i to wszystko, radź sobie. A kobiety to sie wiecznie głaska po główkach i prowadzi przez życie. Niestety żyjemy w takich czasach, że jest gonitwa za wszystkim i nikt się na słabych nie ogląda... a wręcz się ich depta. Chcąc nie chcąc każdy u każdego z nas przychodzi czas, że trzeba zacisnąć zęby i stawić czoła samodzielnemu życiu. Żdrowia życzę i powodzenia. Co Ty pieprzysz? Jestem kobietą, po 30-tce. Cholerne zaradna życiowo. Od lat mieszkam sama... Potrafię wbić gwoździa, szpachlowac, obsługiwać wiertarke i szlifierke... Pracuję, utrzymuje sie sama, żyje... Nikt po glowie mnie nie glaszcze...i nie glaskal. Jeden jest taki a drugi inny...co nie oznacza, że wszyscy mmusimy byc tacy sami... Jestem Kobietą niczyjego serca...za silna by być z kimś, za słaba by być samą, za wybredna by brać to co od ręki mi dają... |
|
|
|
|
Przede wszystkim to nie jest problem;) Ludzie są różni i to jest normalne. Nie rozumiem. Chłopowi się powie. Z tego ma wynikać,że do wszystkich stosujemy jedną miarę, tak? Ujednolicić (ZSRS -a tfu!). Prawdopodobieństwo, że kobieta jest bardziej czuła, wrażliwa etc jest 3-4 raza większe i to jest Normalne. Twarde, zimne kobiety a la H.Clinton to zaprzeczenie kobiecości.
"You fuckin' idiots turn jewellery store into Wild West and you wondering why the cops show up?" - Nice Guy Eddie. |
|
|
|
|
zauważmy zatem że w tym okresie życia tzw. nieśmiałość często graniczy z rozwagą bądż też ostrożnością nierzadko wynikającą z doświadczeń jakie występują w danym środowisku,niekoniecznie muszą to być jakieś uprzedzenia a i raczej trudno odgadnąć o jakie syndromy może chodzić,jednakowoż myślę że odrobina spokoju i cierpliwości połączona z dobrą radą pomogą tej osobie odnależć się w tym realu.czego jej z całego serca życzę.
|
|
|
|
|
@ BLADIR |
|
|
|
|
CYTAT @ BLADIR Nachcik :-) Pewnie nie ta sciana, nie ten gwóźdź :-) Wiertareczka, wiertareczka :-) Jestem Kobietą niczyjego serca...za silna by być z kimś, za słaba by być samą, za wybredna by brać to co od ręki mi dają... |
|
|
|
|
@ BLADIR |
|
Dołączył: 17 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT Nie wiem jak dokładnie opisać jej problem. Po prostu, chociaż mieszka osobno, ciągle codziennie z nami rozmawia i nie chcę zacząć żyć jak dorosła. Może potrzebuję czasu na znalezienie siebie. Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedz. Może to nie jej problem a twój Może jej wyobrażenie o dorosłym życiu jest inne niż twoje. Ona , skoro pracuje, mieszka osobno, radzi sobie, to żyje jak dorosła. Tobie się zdaje że musi przestać z wami rozmawiać ? Wtedy powiesz co za wyrodna córka wyprowadziła się i nawet z nami nie rozmawia Szukasz dziury w całym, ot - co. życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
|
|
@ ludek |
|
|
|
|
CYTAT Co Ty pieprzysz? Jestem kobietą, po 30-tce. Cholerne zaradna życiowo. Od lat mieszkam sama... Potrafię wbić gwoździa, szpachlowac, obsługiwać wiertarke i szlifierke... Pracuję, utrzymuje sie sama, żyje... Nikt po glowie mnie nie glaszcze...i nie glaskal. Chwalisz się czy żalisz bo nie rozumiem? Gratuluje zaradności i życzę dalszych sukcesów życiowych, ale my nie o tym. CYTAT Jeden jest taki a drugi inny...co nie oznacza, że wszyscy mmusimy byc tacy sami... Otóż to, wyobraź sobie że nie wszyscy są tacy zaradni jak Ty, patrz chociażby na @Nacht'a Po prostu wyraziłem swoją opinię na ten temat. Przecież nie musisz się z nią zgadzać, więc nie wiem dlaczego tak się złościsz. Ot takie moje własne przemyślenia i wnioski. Oczywiście nie generalizuję i jak najbardziej zgadzam się z twoim powyższym stwierdzeniem, ale przed pewnymi "wzorcami" zachowań społecznych nie uciekniemy. |
|
|
|
|
Ludek ma rację.
|
|