|
|
|
Witam Serdecznie
Poszukuję pomocy w temacie doboru sprzętu do monitoringu IP. Sprawa jest dla mnie o tyle nietypowa, że ma obsługiwać jeden teren na którym stoją 2 domy. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Polecam firmę znajdującą się koło Credit Agricole na przeciw stacji Statoil. Korzystałem z ich oferty i jestem zadowolony z ceny i jakości wykonania. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
priv
|
|
|
|
|
CYTAT Polecam firmę znajdującą się koło Credit Agricole na przeciw stacji Statoil. Korzystałem z ich oferty i jestem zadowolony z ceny i jakości wykonania. Pozdrawiam Nie bierz firmy skasuja cie jak za zboze ,jesli masz troszke wiedzy o sieci to sam kup kamerki + rejestrator.Ja polecam kamerki Hikvision, jesli chodzi o podlglad to mozna nawet i z drugiego konca swiata . Masz juz skretki gotowe i tylko 4 kamery wiec instalacja bardzo prosta. A za rejstrator wystarczy nawet Raspberry Pi a jak nie to gotowiec z alledrogo. |
|
|
|
|
Ale kolega może kupić jakiś gotowy zestaw. Nie ma najmniejszego problemu. Kamery, rejestrator i osprzęt. Ceny zwykle są od 800 w górę.
Patrz na allegro: http://alleg(...)ry-14237 ile tego tam mają. Na http://nvr.pl/monitoring-domu też masz gotowe zestawy. Ta druga opcja nawet wygodniejsza, bo pomogą Ci pod względem technicznym. |
|
|
|
|
CYTAT Witam Polecamy nasze usługi związane z monitoringiem. www.infomech.pl Ceny są bardzo dobre, ponieważ mamy bardzo duże rabaty. Posiadamy doświadczenie i działamy profesjonalnie. Zapraszamy do kontaktu. O cenę zawsze warto zapytać...bez konsekwencji. Pozdrawiam. Słaba firma to musi się bezpłatne reklamować na forum. |
|
|
|
|
miałem kiedyś knajpę, rejestrator a w nim 6 kamer, proponuję zakupić z funkcją nocną, teraz jak tak patrzę po ogłoszeniach jest spory wybór, ja niestety z braku małego dysku nadpisywałem materał po tygodniu dziś są o wiele większe możliwości, jednocześnie nadmieniam iż taki montaż / konfiguracja jest dziecinnie prosta
znajdę model kamer to podam na forum |
|
|
|
|
Na allegro kupi za 1500zl ale jak sam tego nie zamontuje to bedzie musial dodac do tego drugie tyle bo tak sobie licza nasze miejscowe firmy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A skąd pewność, że nie skopiował swojego?
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Nie przyszło do głowy, że Stuck mógł zapytać też na innych forach? |
|
|
|
|
Już dostał ostrzeżenie od moderatorki. Co za.......raz pewnie sam dostanę ;-)
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Ja polecam coś najnowszego od tej firmy. Gdybyśmy dzisiaj kupowali to lepiej kupić z 8 kamerami w pakiecie!!!, bo sama kamera to 500zl! a w pakiecie jest 50% taniej. Wszystko się psuje wiec to tylko kwestia czasu. Mając 4 w zapasie nie music wydawać aż tyle na dodatkowe albo na zapasowe po roku gwarancji. Instalacja była zrobiona przez męża, trochę pokwękał ale zrobił, czy miał wybór :-) Kabelki są jak do kablówki, czyli koncentryczne!! Najlepsze, zasilanie biegnie tez w kablu ale są oddzielne wtyczki :-)
Najważniejsze są kamery, a te się sprawdziły i nie dają szans innym do 700zl. Monitoring chodzi na iPhonie/iPadzie i na androidzie. Jest tez wielka aplikacja na Windows żeby tym sterować i dodatkowo manipulować. Sama skrzynka ma wszystko co potrzeba i chodzi bez żadnego komputera gdy już to skonfigurujesz, nie musisz nic dokupować. Dyski wewnątrz i podczepiane. Darmowy DDNS od Samsunga.. Chodzi na akumulatorze gdyby ktoś chciał nas odciąć. Powiedziano mi ze gdy zainstalujesz po dwie kamery obok siebie to wtedy w nocy jest rewelacyjna jakość bo obie świecą podczerwienią na wspólny obszar a same kamery są bardzo dobre i brak światła im nie straszny. Działa, wieczorkiem zawsze można popatrzeć co się dzieje z telefonu, bo lepiej widać jak przez okno!!!! http://www.samsungsv.com/Product/Detail/120/Samsung-SDH-B73040-4-Channel-1080p-HD-DVR-Video-Security-System No i wi-fi wbudowane.. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Nie przyszło do głowy, że Stuck mógł zapytać też na innych forach? Ano przyszło dlatego nie zamykam tego wątku. Stuck złożył nowe konto i 90% jego postów to jest spam stąd mam go na oku. Ostrzeżenie dostał nie za ten wątek, a za wklejanie linów do innych stron, firm, sklepów internetowych. |
|
|
|
|
My tu wszyscy wklejamy linki :-) a niektórzy to namiętnie z jednej firmy przetwórczej.
|
|