|
|
|
Czy warto kupić Yariskę III? Czy za tą cenę lepiej rozejrzeć się za innym autkiem? Co polecacie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Osobiście odradzam toyote jest rdzewiejący badziewiem gwrancji nie ma bo żeby ją mieć trzeba mieć wszystkie przeglądy i odradzam salon w stalowej woli nie miła obsługa jeden pracownik z serwisu nawet do bicia skacze porażka
|
|
|
|
|
Jeżdżę Yarisem i uważam to za świetne miejskie autko. Miałem 1,4 diesel a teraz Hybrydę i jestem mega zadowolony. Przez chwilę użytkowałem 1,0 benzyna i ten silnik nie daje rady. Zwyczajnie jest za słaby.
Co do serwisu to koleżka powyżej ma jakieś złe doświadczenia. Normalni ludzie. Robią to na co się umawiają. Żadnych wodotrysków. Ja jestem zadowolony. Następne auto to Auris Hybryda. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
mechanicznie Yariska wypada bardzo dobrze , ma słabe zabezpieczenie przed korozja
|
|
|
|
|
To po ilu latach zaczyna korodować?
No i które auto nie rdzewieje? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT („Andrzejek”) No i które auto nie rdzewieje? Volkswagen Garbus, jest wieczny. |
|
|
|
|
Rdzewieją pewnie te autka które przechodziły nieudolne naprawy blacharskie.
|
|
|
|
|
CYTAT No i które auto nie rdzewieje? Laguna II |
|
|
|
|
jest sporo aut ktore nie rdzewieje. Mialem niejedno i zadne takich problemow nie mialo. co d otoyot to rdzewieja, i duza wada to wyglad wnetrza - tragedia i nie wiem czy znajda sie gusta ktorym sie takie cos spodoba. ciezko w takim czyms dłuzej wysiedziec bez popsutego humoru.
|
|
|
|
|
CYTAT No i które auto nie rdzewieje? CYTAT Laguna II Jak pół życia jeździł na lawetach i stały w serwisach to faktycznie może i nie rdzewieją. Mimo wszystko szukam samochodu, który będzie jeździł, a nie takiego za którego producent później przepraszał. |
|
|
|
|
U mnie w najblizszej rodzinie jezdzi jak dobrze policzylem 14toyotek- kilka hiluxow, ravek, avensiski, corolki, hybrydowy auris, aygo i yariska. Wszystko poza hiluxami to benzyna. Auta regularnie (przynajmniej raz do roku) serwisowane w aso, nic sie nie sypie, caly czas jezdza, nikomu nic nie zgnilo (najstarsza to yariska z 2006) i nie slyszalem o jakimkolwiek narzekaniu. Co do wnetrza to owszem w tych starszych modelach nie urzeka, nowe wygladaja zdecydowanie lepiej. Dla mnie najwieksza wada toyot jest to ze nie robia wiekszych benzynowych silnikow niz 2.0 (jak uslyszalem kiedys w aso- chcesz mocniej i ladniej kup lexusa. Jezeli ktos szuka niezawodnego auta, ktore bedzie wygodne, niedrogie w eksploatacji i serwisowaniu (tu z mozliwoscia serwisu w aso na miejscu a nie jazdy do np rzeszowa) to toyotka mysle ze jak najbardziej sie sprawdzi. Mozna wziasc sobie jakas "wypasiona" wersje z panoramicznym dachem (w yarisach chyba nie robia?), kamerami, automatyczna skrzynia (mam juz drugie auto w automacie i nie wyobrazam sobie powortu do manuala), hybrydowym napedem i innym umilajacym jazde wyposazeniem - co zapewne sprawi ze samochod bedzie jezdzil i wygladal calkiem na poziomie.
|
|
|
|
|
Witam, ja jeżdżę yarisem II automat - polecam z całego serca, natomiast odradzam lokalny salon z powodu jaki wymienił@Zbych86.
|
|
Dołączył: 13 Lut 2016r. Skąd: z pięknych miejsc :) Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Warto. Ja toyotą yaris 1.0 pojechałam do włoch. We 'włochach' zwiedzaliśmy nią cały miesiąc.
Wnętrze tak jak mówi Feltd- smutnawe. Silnik 1.0 jak mówi Andrzej - słabawy Wyprzedzanie na autostradzie ciężarowego to rosyjka ruletka Ale można kupić mocniejszą wersję. Moja mało rdzewiała. Yaris to taki samochód z rozsądku. Lubisz przejażdżki, jazdę i czuć smak wolności? Napisz: http://stalowemiasto.pl/forum/forum.php?mode=pokaz_posty&id=816167 |
|