|
|
|
Czy są w Stalowej jakieś zajęcia na poprawę koncentracji u dziecka?
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: stalowa okolice Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Biofeedback w stw są prywatne zabiegi i w poradnii psych-log.
|
|
|
|
|
Biofeedback nie dla każdego. Wcześniej trzeba zaliczyć wizytę u neurologa dziecięcego.
|
|
|
|
|
Najlepiej wczesniej wybrac sie do poradnii. Polecam
|
|
|
|
|
Neurolog tez....
|
|
|
|
|
Zgadzam sie z Matyldą. Kompetentny specjalista najpierw zapyta czy dziecko było konsultowane u neurologa. Pózniej najlepiej udać się do Poradni psych-ped. - zespół specjalistów w jednym miejscu. Jeśli chodzi Io neurologa dziecięcego to trzeba wybrać sie poza stw. Najbliżej chyba lek. Kotarski w Sandomierzu.
|
|
|
|
|
Może ma ADHD ?
|
|
|
|
|
CYTAT Może ma ADHD ? Jak wspomniano, udaj się na początek do neurologa. Warto też wykonać inne badania. A ile dziecko ma lat? |
|
|
|
|
Dlaczego wszyscy tutaj piszą o neurologu ? |
|
|
|
|
nacht filozof wszystko wiedzący sie odezwał nacht przeczytaj pierw od czego jest neurolog a pozniej bedziesz sie pytał na co komu jest neurolog i co on zrobi a tak poza tym wybierz sie do psychiatry
|
|
|
|
|
Przed chwilą czytałem o tym "biofeedback'u". |
|
|
|
|
CYTAT Przed chwilą czytałem o tym "biofeedback'u". Psycholog leków nie przypisze. To może albo psychiatra, albo właśnie neurolog. Biofeedback jak najbardziej może być przydatny, ale najpierw trzeba solidnie zdiagnozować na czym polega problem. Najpierw faktycznie najlepiej udać się do poradni psychologiczno - pedagogicznej. Tam po pierwsze wstępnie zdiagnozują, potem ewentualnie skierują do neurologa. A psychopath is better than no path |
|
|
|
|
Psycholog kieruje do psychiatry, a psychiatra przypisuje psychotropy "wyciszające". |
|
|
|
|
CYTAT Psycholog kieruje do psychiatry, a psychiatra przypisuje psychotropy "wyciszające". Nie zawsze, ale czasem, gdy uzna za stosowne - owszem. I nie psychotropy tylko neuroleptyki. Ale i to nie zawsze. A psychopath is better than no path |
|
|
|
|
"Neuroleptyk", "psychotrop", i "lek przeciwpsychotyczny", to trzy nazwy odnoszące się do tej samej gamy leków. Upośledzają czynności oddechowe komórek, wywołując ich częściowe niedotlenienie, i w ten sposób redukują aktywność mózgu. |
|
|
|
|
Dziecko ma osiem lat, nie ma adhd .Córka nie umie dłużej skoncentrować się na jednym zadaniu,szybko się rozprasza.Nie widziałam problemu zanim nie poszła do szkoły.Bardziej chodzi mi o jakieś zajęcia poprawiające koncentrację.
|
|
|
|
|
@ atorod_58 |
|
|
|
|
CYTAT Dziecko ma osiem lat, nie ma adhd .Córka nie umie dłużej skoncentrować się na jednym zadaniu,szybko się rozprasza.Nie widziałam problemu zanim nie poszła do szkoły.Bardziej chodzi mi o jakieś zajęcia poprawiające koncentrację. Nie słuchaj Florka - politologa, znającego się na zamkach do AK-47, sytuacji politycznej, pistoletach Makarowa na stalowowolskim targu, broni myśliwskiej i jej kalibrach i nietypowych zastosowaniach słoika. Idź z dzieckiem do Poradni Psychologiczno - Pedagogicznej. Tam dziecko zostanie zdiagnozowane, a Ty w razie potrzeby stosownie pokierowana. Prawdopodobnie w razie potrzeby zostaną zaproponowane stosowne zajęcia kompensacyjne. A być może faktycznie okaże się, że nie ma się czym przejmować - ale zawsze lepiej gdy powie to specjalista, a nie Florek na forum stalowego miasta... A psychopath is better than no path |
|
|
|
|
Właśnie czekam na termin z poradni, zobaczymy co tam powiedzą .Dziękuje wszystkim za opinie.
|
|