|
|
|
Węgierska armia prawie wcale nie posiada czołgów. Zostało tylko 29 egzemplarzy czołgów T-72M1, dla celów treningowych...
Podstawowym wozem opancerzonym węgierskiej armii jest ex-radziecki kołowy transporter opancerzony piechoty BTR-80, w liczbie 598* sztuk. Co do uzbrojenia żołnierzy, to karabinem podstawowym jest AK-63 (węgierska nazwa AKMS), zasilany amunicją kaliber 7,62 x 39 mm. Przy uniesieniu lufy pod kątem plus 5 stopni, broń ta osiąga zasięg 1 kilometra. Przy uniesieniu lufy pod kątem plus 45 stopni, osiąga się maksymalny zasięg 3 kilometrów. * - rosyjski rząd miał jakiś dług wobec rządu Węgier, ale żałował gotówki, więc zaproponował spłatę w formie transporterów opancerzonych, na co Węgry się zgodziły. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tak sledze to forum i sie zastanawiam czasami skad sie biora tacy ludzi jak ty? po co zakladasz takie bzdurne tematy? kogo to ochodzi?
|
|
|
|
|
A ja czasami czytam te ciekawostki
|
|
|
|
|
Ja też czasem czytam. Bardziej mnie zastanawia, że taki Miast0wy zakłada profil tylko po to by kogoś obrazić. To jest ciekawe co siedzi w głowi takiego Miast0wego
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Andriusza,a ty pełnisz tutaj rolę żandarma tak jak USA na świecie?
"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Nie, nie mógł bym zabierać ci funkcji pierwszego czepialskiego.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT („Andrzejek”) Ja też czasem czytam. Bardziej mnie zastanawia, że taki Miast0wy zakłada profil tylko po to by kogoś obrazić. To jest ciekawe co siedzi w głowi takiego Miast0wego To było najwyraźniej zwykłe przekomarzanie się. A Ty doszukujesz sie w tym niesłusznie obrażania. Nacht, powinien zaopatrzyć się w takie wdzianko, ty też Andrzejku. |
|
|
|
|
w czasie monarchii Habsburskiej gdy nasza Galicja była jej częścią i prowincją węgierscy Honvedzi często pełnili patrole i stanowili zaporę przed zalewem mongołów zza wisły i sanu czyli z rosji - wyłapywali bardzo skutecznie wszelki element bandycki, przemytniczy zbiegów z kongresówki pospolitych przestępców oraz dezerterów - byli bardzo istotnym elementem ochrony granic Galicji - cześć ich pamięci !!!!
|
|
|
|
|
Dodam jeszcze, że 9700 sztuk węgierskich AK-63 została zmodernizowanych. Metalową, składaną w dół kolbę, zastąpiono kolbą teleskopową (wysuwaną) z tworzywa sztucznego. |
|
|
|
|
Nacht a co powiesz o rewolwerze który ma bardzo silny nabój i z racji tego bęben podziolony na 5 a nie 6 komór?
https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
@ Maria |
|
|
|
|
Andrzejek: Profil mam dluzej niz ty;] tylko mi zablokowali wiec zalozylem nowe;]
|
|
Dołączył: 12 Lis 2015r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Nacht a widziałeś taki wynalazek? http://bron-(...)-a1.html
Ładnie by się głowy polityków rozpadały na kawałki przy uderzeniu dwóch pocisków na raz hehe |
|
|
|
|
@ Ugabuga |
|
Dołączył: 20 Cze 2012r. Skąd: StaloweMiastoToDupa Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
NACHT
Moze sie przydasz na coś. Doradź mi w pewnej sprawie pewnie sie nie znasz ale cos poszukasz na necie a mi sie nie chce a dam ci zajęcie. Czy można pływać Se w każdej rzece kajakiem swoim prywatnym lub pontonem???? Jeżeli tak to poszukaj mi PROWOJSKOWY PONTON do celów prywatnych. |
|
|
|
|
@ liberoo |
|