|
|
|
Według wczorajszych doniesień ze strony estońskiego ministerstwa obrony narodowej, Rosja rozmieściła w Obwodzie Kaliningradzkim pociski balistyczne krótkiego zasięgu typu Iskander. |
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 12 Lis 2015r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Nacht a co myślisz o dżywku solarnym?
|
|
|
|
|
@ Ugabuga
O drzewku solarnym ? Że to ładna ozdoba. Dotychczas - w związku z Wigilią i Bożym Narodzeniem - w Stalowej Woli stosowano choinkę z lampkami zasilanymi zewnętrznie (z gniazdka w ścianie). Drzewko solarne zasila samo siebie, gromadząc energię słoneczną, co bez wątpienia wiąże się ze znaczną oszczędnością prądu |
|
|
|
|
CYTAT Nacht a co myślisz o dżywku solarnym? Dżywku? Co to jest? |
|
Dołączył: 12 Lis 2015r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Mój błąd miało być drzewku, nie zwróciłem uwagi na to jakie słowo podsunął mi słownik w telefonie.
|
|
|
|
|
Drzewko solarne wyrosło za darmo. Kiedy las?
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Wy o drzewku, a tymczasem rosyjskie rakiety są już na pozycjach.
Strona rosyjska poinformowała, że to tylko ćwiczenia, ale zawsze lepiej trzymać rękę na pulsie. |
|
|
|
|
co się martwisz o iskandery? to drugi kraniec polski - na Podkarpacie nie dolecą nie mają zasięgu - więc o co kaman - w warsiawiaków niech piorą ile wlezie tam sam dziad ku.. i złodziej to może w końcu Podkarpacie odetchnie od bandy czworga - a rafinerie?? będziemy brać paliwo od Słowaków lepsze jakościowo a cenowo identik..
|
|
|
|
|
A co się stanie z wykastrowanymi jencami wojennymi wtedy ??
|
|
|
|
|
Ja jednak zalecam ostrożność. |
|
|
|
|
Nacht siejesz chory zamet jak glupi rusofob, podaj klika argumentow dla ktorych rosja mialaby nas wogole atakowac? Ja osobiscie bardziej obawialbym sie ataku ze strony siewcow demokracji zza wielkiej wody bo przeciez u nas demokracja jest zagrozona, a wrecz czasami pisza o rezimie.
|
|
|
|
|
Napisałem jedynie, że zalecam ostrożność.
|
|
|
|
|
Nie wychodzić z domu? Siedzieć w piwnicy?
|
|
|
|
|
Nie, pewnie mu chodzi o to zeby spacerujac po stalowej duzo patrzec w niebo. Jak zauwazysz lecaca rakiete zawsze jest szansa ze zdarzysz odskoczyc w bok i cie nie trafi.
|
|
|
|
|
W przypadku Polski, "ostrożność" sprowadza się poprostu do monitorowania sytuacji geopolitycznej. Bo żadnej broni którą można by zestrzelić nadlatującego Iskandera, Polska poprostu nie dysponuje. Mieliśmy dostać amerykańskie anty-rakiety "Patriot", ale skończyło się na jednej wyrzutni i to w dodatku pustej (bez rakiet). |
|