|
|
|
mieści się w tej definicji, nikt nie będzie wtedy zakazywał określenia rodziny ...
"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Andrzej ja już jestem mężem i mam żonę - kobietę więc nie mam się czego bać ... Tu nie chodzi o przekonania religijne, ale o "normalność" !!! Poza tym, tu nie chodzi o zakaz takich związków, tylko o nie nazywanie tego małżeństwem i rodziną... Ile lat będzie groziło gdy parę homoseksualistów nazwę rodziną albo małżeństwem? Wy prawacy, myśliciele i wolnościowcy zapewne już coś wymyśliliście. Zajmowanie sie takimi pierdołami to totalna głupota. Ty lepiej żonę się zajmij a homoseksualistów zostaw w spokoju. |
|
|
|
|
Zajmujemy się. Tylko nie przeszkadzajcie.
|
|
|
|
|
~E2rdo zaskoczę Cię, ale nie pójdziesz siedzieć za złe nazewnictwo
żoną się cały czas zajmuję, ale niektórzy próbują wykrzywić naszym dzieciom psychikę tłumacząc na opak, więc dbam o dzieci ... "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Moim dzieciom nikt niczego nie wykrzywia. Może dlatego, że zajmuję się dzieciakami, rozmawiam z nimi, wychowuję je. Zwracam im uwagę na rzeczy ważne i wskazuję fanatyków. Nie potrzebuję zakazów i nakazów na każdy aspekt życia. Ty widocznie masz obawy więc wolisz zabezpieczyć się prawem.
Kiedy obywatele lepszego sortu zaczniecie postulować o wycofanie ze sprzedaży prezerwatyw? |
|
|
|
|
CYTAT Zwracam im uwagę na rzeczy ważne i wskazuję fanatyków. Nie potrzebuję zakazów i nakazów na każdy aspekt życia. Ja tez zadaje sobie pytanie dlaczego jest kodeks karny którego pafragrafy ja przestrzegam. Może ktoś z recydywy zna odpowiedz? |
|
|
|
|
CYTAT Ja tez zadaje sobie pytanie dlaczego jest kodeks karny którego pafragrafy ja przestrzegam. Może ktoś z recydywy zna odpowiedz? Faktycznie fanatyk z ciebie. To ile za nazwanie rodziny zastępczej rodziną? No bo dzieci i ich opiekunowie nie są spokrewnieni? To przecież nie rodzina w oczach fanatyków. |
|
|
|
|
Nie przypisuj mi wypowiedzi których nie popelnilem. Mógłbyś odpowiedzieć, jeżeli czujesz się na siłach.
|
|
|
|
|
Czy czuje sie na siłach? Czyli ty nigdy na siłach się nie czujesz. Nigdy w zasadzie nie odpowiadasz? Teraz też nie odpowiedziałeś.
Słów, których nie popełniłeś? Nowomowa? Użyj translatora. Będzie po polsku jak przystało na pseudopatriotę. |
|
|
|
|
Kolejny przykład idioty
|
|
|
|
|
CYTAT (E2rdo) Moim dzieciom nikt niczego nie wykrzywia. Może dlatego, że zajmuję się dzieciakami, rozmawiam z nimi, wychowuję je. Zwracam im uwagę na rzeczy ważne i wskazuję fanatyków. Nie potrzebuję zakazów i nakazów na każdy aspekt życia. Ty widocznie masz obawy więc wolisz zabezpieczyć się prawem. Ja też wychowuję i tłumaczę, ale jeżeli my jako rodzice będziemy mówić co innego, a w szkole i mediach co innego, to dzieci mogą się pogubić i tego należy uniknąć. Chodzi o nazywanie białego białym, a czarnego czarnym. Tyle, nic więcej. CYTAT (E2rdo) Kiedy obywatele lepszego sortu zaczniecie postulować o wycofanie ze sprzedaży prezerwatyw? aż tak się o to boisz ... ? "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Tak rsta. Mam obawy. Nie wiesz dlaczego?
Wam nikt nie wmówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne. |
|
|
|
|
CYTAT Kolejny przykład idioty To jest kobieta. Znowu rozczarowanie. Musisz się bardziej koncentrować albo dołączać translator do co głębszych spostrzeżeń. |
|
|
|
|
White is white and black is black,
Which to choose, which is right? Ewentualnie inne... |
|
|
|
|
Lans na maxa. Po angielsku napisałeś. No szacun. Światowiec z ciebie.
Czyli schodzimy na poziom debila, czyli twój? Ja odpadam nie zejdę do twojego poziomu. |
|
|
|
|
To tekst piosenki... Do mojego poziomu to mógłbyś wejść a nie zejść. Ale chęć szczera zrobi z każdego oficera.
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Kolejny przykład idioty To jest kobieta. Znowu rozczarowanie. Musisz się bardziej koncentrować albo dołączać translator do co głębszych spostrzeżeń. Co z tego że "kobieta" skoro idiota, płeć niby-zeńska a jakby jednak nie. Ta osoba to obraza dla tytułu profesora. Zero mądrości, zero wychowania, zero zero zero. Syf, d*pa i kamieni kupa. |
|
|
|
|
Jakby jednak tak. Ale nie będę się spierał bo już miałem przerwę na kawę...
|
|
|
|
|
Schodzimy z tematu, a głosowanie trwa ...
Zapraszam do oddania głosu w słusznej sprawie. "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
A przeciw głupocie mozna gdzieś zaprotestować?
rsta, jak nazwiesz, po wprowadzeniu w życie swojego pomysłu, rodzinę zastępczą? Brak pokrewieństwa. |
|
|
|
|
CYTAT rsta, jak nazwiesz, po wprowadzeniu w życie swojego pomysłu, rodzinę zastępczą? Brak pokrewieństwa. jak byś się tak nie wymądrzał tylko uważnie czytał, to przeczytałbyś moje wytłumaczenie z 30 września !!! "Adopcja (przysposobienie) tworzy pomiędzy rodzicami, a dzieckiem więź tożsamą (w sensie prawnym) ze zrodzeniem. Dziecko adoptowane jest na płaszczyźnie prawa krewnym matki i ojca." "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
rsta, ty tak poważnie? Nie rozumiesz różnicy między rodziną zastępcza a adopcyjną? Po co ty sie w ogóle bierzesz za takie tematy jak ty o podstawach zielonego pojęcia nie masz?
|
|
|
|
|
nie bój się, rodziny zastępcze dalej będą
|
|
|
|
No ale wg waszej definicji nie będzie można nazywać ich rodziną. Nie widzisz głupoty swoich postulatów? Świat nie jest czarno biały ale was nikt nie przekona, że białe jest białe a czarne jest czarne.
|
|
|
|
|
tu chodzi o zdefiniowanie słowa: RODZINA
nie ma nic o zmianie definicji słów: RODZINA ZASTĘPCZA Proszę Cię ponownie o dokładne czytanie !!! "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|