|
|
|
Witam, potrzebuje sie wybrac prywatnie do chirurga zeby sciagnac dziecku szwy- kogo polecacie? Z gory dzieki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Szwy może ściągnąć pielęgniarka.
Bez sensu płacić za taką usługę. A poza tym, chirurdzy nie prowadzą prywatnych praktyk, zdaje się |
|
|
|
|
Wychodze z zalozenia (opartego na wlasnym doswiadczeniu) ze jak ktos dostaje kase za robote to ma nieco inne podejscie. Zalezy mi zeby sprawa przebiegla lagodnie aby zaoszczedzic dziecku kolejnego stresu- po zszywaniu glowy przytrzymujac dziecko na sile- bo niestety u nas takie troche sredniowieczne metody leczenia. Wiec moze jakies namiary na "prywatna pielegniarke" ktora przyjedzie np do domu i ogarnie temat na spokojnie?
|
|
|
|
|
Wiesz co, mogę podać Ci numer do mojej pielęgniarki środowiskowej, ale nie obiecuję, że to zrobi. Ale jeśli masz swoją, to zadzwoń najpierw do swojej.
516 428 295 |
|
|
|
|
nie wszystkie pielęgniarki mogą ściągać szwy chyba że na własną odpowiedzialność i głupote
|
|
|
|
|
Głupotę?
Samemu można sobie ściągnąć szwy, jeśli są dostępne. Bez przesady |
|
|
|
|
1. Nasączasz watę spirytusem i przemywasz skórę (zarówno sam szef jak i okolicę);
2. Cienkimi i ostrymi nożyczkami podważasz i przecinasz szwy. 3. Chwytasz pensetą, albo poprostu palcami (o ile się da) wystające nitki i wyciągasz ze skóry. Achtung bitte ! Jeżeli nici wrosły w skórę - a to się zdarza - to ich wyciąganie może boleć. |
|
Dołączył: 24 Marz 2015r. Skąd: Nisko, Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Miałam wielokrotnie zakładane szwy, zarówno prywatnie jak i na NFZ i w obu przypadkach szwy ściągała mi tylko i wyłącznie pielęgniarka, nigdy lekarz.
|
|
|
|
|
A co do zszywania skóry, to najpierw powinno się wstrzyknąć pod skórę w okolicy rozcięcia, substancję znieczulającą.
Tak jak u dentysty się wstrzykuje w dziąsło. Podobnie przy wyjmowaniu pocisku który utknął tuż pod skórą. Ja sobie nie wyobrażam kogoś szyć bez znieczulenia. To już sensowniej złączyć rozcięcie prestoplastem lub poloplastem. |
|