|
|
|
Witam
Zacznę od tego, że ktoś z mojej rodziny został ostatnio potrącony przez samochód-osobą kierującą była pielęgniarka, która jeszcze po potrąceniu pomyliła hamulec z gazem... Wiadomo później pogotowie, prześwietlenia, na wynikach niby zero złamań, wszystko ok. Na drugi dzień bark boli widać, że wygląda inaczej niż drugi, jedziemy prywatnie do lekarza, ogląda płytę, bark i się lapie za głowę, ewidentnie kość pęknięta... Teraz moje pytanie czy ktoś był w podobnej sytuacji albo się orientuje co z tym zrobić? Iść do adwokata? Skarżyć szpital za zatajanie prawdy, a może się zgłosić do jakiejś firmy, która walczy o odszkodowania? Proszę o poważne rady, a "złote rady" proszę zachować dla siebie. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Polecam pójść z tym do adwokata. Firmy dochodzące odszkodowań mają bardzo wysoką prowizję, przy tej samej lub gorszej skuteczności.
|
|
|
|
|
Mnie się wydaje, że czynności powinna policja prowadzić, skoro to się stało po wypadku. Zawsze można doniesienie do prokuratury zrobić gdzie wszystko się przestawi, oni mają obowiązek każdą sprawę rozpatrzyć.
|
|
|
|
|
Polecam wybrać się do adwokata. Mi co prawda w innych sprawach, ale pomógł Fortuna.
|
|
Dołączył: 28 Kwie 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Adwokat. Skarżyć cywilnie pielegniarke za spowodowanie wypadku jeżeli jest to z jej winy i skarżyć szpital. Adwokat wezmie jakieś 10% od wygranej w sądzie kwoty
|
|
|
|
|
Tak myślałam, żeby pójść do adwokata. Czy ktoś może jakiegoś dobrego polecić i napisać jakie są koszty?
|
|