NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Rozmowy na każdy temat. »
Wypadek-odszkodowanie,
ff
Wysłany: 7 Wrz 2016r. 23:11  
Witam
Zacznę od tego, że ktoś z mojej rodziny został ostatnio potrącony przez samochód-osobą kierującą była pielęgniarka, która jeszcze po potrąceniu pomyliła hamulec z gazem... Wiadomo później pogotowie, prześwietlenia, na wynikach niby zero złamań, wszystko ok. Na drugi dzień bark boli widać, że wygląda inaczej niż drugi, jedziemy prywatnie do lekarza, ogląda płytę, bark i się lapie za głowę, ewidentnie kość pęknięta... Teraz moje pytanie czy ktoś był w podobnej sytuacji albo się orientuje co z tym zrobić? Iść do adwokata? Skarżyć szpital za zatajanie prawdy, a może się zgłosić do jakiejś firmy, która walczy o odszkodowania?
Proszę o poważne rady, a "złote rady" proszę zachować dla siebie.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 7 Wrz 2016r. 23:11  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Wrz 2016r. 10:03  
Polecam pójść z tym do adwokata. Firmy dochodzące odszkodowań mają bardzo wysoką prowizję, przy tej samej lub gorszej skuteczności.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Wrz 2016r. 10:34  
Mnie się wydaje, że czynności powinna policja prowadzić, skoro to się stało po wypadku. Zawsze można doniesienie do prokuratury zrobić gdzie wszystko się przestawi, oni mają obowiązek każdą sprawę rozpatrzyć.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Wrz 2016r. 15:47  
Polecam wybrać się do adwokata. Mi co prawda w innych sprawach, ale pomógł Fortuna.

Prywatna wiadomość 

bzk
bzk
bzk
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 8 Wrz 2016r. 19:46  
Adwokat. Skarżyć cywilnie pielegniarke za spowodowanie wypadku jeżeli jest to z jej winy i skarżyć szpital. Adwokat wezmie jakieś 10% od wygranej w sądzie kwoty

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Wrz 2016r. 22:29  
Tak myślałam, żeby pójść do adwokata. Czy ktoś może jakiegoś dobrego polecić i napisać jakie są koszty?

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Rozmowy na każdy temat. »