|
|
|
Drogie mamy. Moje dziecko od września zaczyna swoja przygode z zerowka w szkole nr. 7. Chciałabym sie dowiedzieć najlepiej od rodziców dzieci z tejże placówki, co trzeba kupić takiemu uczniowi. Czy do zerowki potrzebny juz bedzie plecak? Rozimiem że książki we wrześniu, ale np. Jakieś farby? Przyrządy?
Z góry dziekuje!! :-) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Najlepiej przyjść 1-szego dnia i pani wszytko wyjaśni, albo dadzą karteczkę co jest potrzebne . Można kupić wszystko "naślepo" np plasteline, farby ( ale nie każde farby się nadają )
|
|
|
|
|
Dla pierwszaka to nie ma się co spinać wszystkiego dowiesz się 1 wrzesnia a teraz niech mały cieszy się jeszcze wolnością
|
|
|
|
|
To zerowiak dla ścisłości hehe aha czyli nie ma co sie teraz obkupywać...
Dzięki ;) |
|
|
|
|
Spokojnie jeszcze zdążysz. Czasami na tablicach ogłoszeń ewentualnie na drzwiach szkoły wisi informacja co jest potrzebne.
A poza tym wszystkiego dowiesz się na rozpoczęciu roku. Wydaje mi się że nie ma się co na razie obkupować, choć pewnie zeszyt w linię k kartkę się przyda, ołówek i gumka też |
|
|
|
|
moje dziecko właśnie skończyło tam zerówkę. będzie mieć inną panią niż moje ,każda nauczycielka ma swoje wmagania. napewno będzie potrzebna taka duża teczka a w niej farby plakatowe, papier kolorowy ,samoprzylepny ,blok kolorowy, biały. Pod koniec sierpnia na szkole będzie wywieszone jakie książki
|
|
|
|
|
Rozumiem, dzieki Pajacyk :* a tak poza temetem to dziecko zadowolne ze szkoły/klasy i w ogole?
|
|
|
|
|
Też wydaje mi się, że nie ma co zbyt wcześnie kupować całej wyprawki, bo nie wiadomo dokładnie co będzie potrzebne. Można kupić tylko takie podstawowe rzeczy jak zeszyty, bloki, kredki, mazaki, długopisy, linijki, bo to zawsze się przyda. Ale jakieś konkretniejsze wyposażenie lepiej kupić po rozpoczęciu roku, żeby nie wydawać pieniędzy na marne. Można też wybrać się na dni otwarte (niektóre szkoły i przedszkola organizują w wakacje takie spotkania dla rodziców i dzieci) i dowiedzieć się więcej o przygotowaniu dziecka do pierwszego dnia w nowym miejscu.
|
|
|
|
|
Długopisy w zerówce się nie przydadzą, przynajmniej nie do pisania. Dzieci w zerówce piszą ołówkiem.
|
|