Dołączył: 24 Marz 2015r. Skąd: Nisko, Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Mam nieduży kamień, który opuścił już nerkę i znajduję się w moczowodzie. Ból nie do zniesienia. Czy można w jakiś sposób przyspieszyć ten proces? Ktoś może podzieli się własnymi doświadczeniami. Chętnie poczytam.
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 29 Cze 2013r. Skąd: rst rni snd tgb Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Mi pomagała gorąca kąpiel i No-Spa. Dużo No-Spa.
|
|
|
|
|
Dokładnie gorącą kąpiel (najlepiej leżeć w wannie), rozkurczowa nospa, i bardzo dużo pić żeby co chwila latać do toalety, powinno przepchać kamień, współczuje..
Aaa jeszcze sobie przypomniałem lek UROCAL też pomóg, kiedyś lekarz powiedział ze można go stosować profilaktycznie raz na 3 miesiące żeby problemy z piaskiem czy kamieniami się nie zdarzały - ten lek pomaga czyścić nerki |
|
|
|
|
Pij duzo Pepsi,nie Coca Coli I innych tylko Pepsi! No I na bol kapiele w goracej wodzie,dzialaja rozkurczowo. Ja urodzilem juz dwa kamienie w swoim zyciu a mialem problem z lewa nerka,kolka jak mnie zlapala to po scianack lazilem.Teraz pije puszke,dwie na tydzien Pepsi I od ponad osmiu lat nie mam piasku I kamieni! malo tego ! kilku moich znajomych tez sie wyleczylo pijac Pepsi! Powodzenia!
|
|
|
|
|
Dziwne bo sama dużo pepsi piję i mam kamień
Na razie ratuję się No-Spą i termoforem. Nigdy kamieni nie miałam i nie wiem czego jeszcze się spodziewać prócz potwornego bólu |
|
|
|
|
kup sobie , wodę Jana w aptece ,, mi pomogła
Sztuka trwa długo, życie krótko. |
|
|
|
|
Hej
Czy ktoś mi powie po czym poznać, że urodziłam kamień Od tego czasu nie miałam żadnych bóli więc zapomniałam o problemie. Aż do wczoraj. Dostałam silnych bóli skurczowych cewki moczowej. Sikałam co chwilę po kilka kropel. Ból przeokrutny. Pomogła dopiero gorąca kąpiel i no-spa. Nie miałam w domu nic innego więc wypiłam 2 l Pepsi i wysikałam się z ogromnym bólem. Potem wszystko przeszło jak ręką odjął. Czy to możliwe, że wysikałam ten kamień? Żadnej krwi nie było tylko ogromny ból w cewce moczowej. |
|
|
|
|
Po czym poznać że wysikałąś kamień ? Poprostu wypadł ale nie zawsze to musiał być kamień mogł być piasek albo poprostu skurcz nerki który powoduje naprawdę silny ból Ale po wysikaniu kamienia bół nagle przechodzi i już jest spokój aż do wytworzenia sie nowego A krwi wcale nie musiało być ojjjj współczuje, znam ten ból, normalnie chodzi sie po ścianach
|
|