|
|
|
a ja w tym miesiacu wciaz czekam na kolejna czesc kasy :(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Czy ktoś, kto złożył wniosek w urzędzie po 9 maja, dostał już przelew?
|
|
|
|
|
Witam, ja składałam 19 maja , wczoraj coś jeszcze donosiłam. Ponoć jest dobrze już, a kasa ma być ok 30 czerwca.
Misterstw jak to część kasy, to tak na raty wypłacają za te 3 m-ce |
|
|
|
|
CYTAT a ja w tym miesiacu wciaz czekam na kolejna czesc kasy :( Może zamiast czekać weź się do pracy. Przecież jeszcze kilka miesięcy temu nie było żadnego 500+ i żyłaś, a teraz nie ma przelewu i żalisz się na forum? |
|
|
|
|
nastepny mądry sie odezwał jak cie nie dotyczy to nie zabieraj głosu
sam sie wyslij do roboty!!! |
|
|
|
|
Jak mnie nie dotyczy? A skąd rząd ma te pieniądze? produkuje? Co roku 1 stycznia podnoszą mi stawkę zus. Pieniądze powinny być w postaci kart płatniczych tylko na określone produkty. A wy co miesiąc zakłądacie nowe tematy i pytacie czy już są. Tak kurna będą, bo ja najpierw zapłacę zus i podatek, później ci na górze połowę z tego ukradną, a później wam dadzą i myślicie, że kasa z nieba leci.
|
|
|
|
|
CYTAT Jak mnie nie dotyczy? A skąd rząd ma te pieniądze? produkuje? To dlatego PO było za daniem na pierwsze dziecko niezależnie od dochodu. ? Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Nie obchodzi mnie kto daje czy to PiS czy PO, mnie obchodzi, że okradają mnie, a dają tym, którym się robić nie chce, a ludzie uważają, że im się należy. Ciekawi mnie jedno, co będzie kiedy ten zasiłek się skończy, bo ktoś kiedyś to ukróci, żali na forum nie będzie końca.
|
|
|
|
|
zgadzam się z kolegą powyżej - te benefity w żadnej mierze nie powinny być wypłacane w gotówce - jedynie jako talon na artykuły pierwszej potrzeby jak ubrania,żywność,przybory szkolne i higieniczne - każda forma rozdawania gotówki przyczynia się do rozwoju patologii i zachowań ekstremalnych oraz demoralizuje i tak już roszczeniowo nastawioną część społeczeństwa.. mam nadzieję że od stycznia będą to po prostu talony jak w cywilizowanych krajach.amen..
|
|
|
|
|
Okradają Sam sobie wychowaj klientów.
250,000 euro za importowanego afganczyka to taniej od: 500*12*18/4.5=25,000 euro używane auto? Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Może zamiast czekać weź się do pracy. Przecież jeszcze kilka miesięcy temu nie było żadnego 500+ i żyłaś, a teraz nie ma przelewu i żalisz się na forum? daj koleżance spokój, pewnie kredyt u żydka zaciągnęła albo coś na raty... |
|
|
|
|
Proszę na temat
|
|
|
|
|
witam jakiś mały poślizg?juz 11 lipca a 500+ niema tez tak macie?
|
|
|
|
|
No ja miałam zawsze 10-ego i też nie mam, ale dwie koleżanki dostały dzisiaj przelew. Trzeba jutro do urzędu zadzwonić o co chodzi??
|
|
|
|
|
A co wy myślicie, że oni sobie drukują te pieniądze?? Kiedyś wam przyjdzie zapłacić i to dużo więcej za wasze 500 plus, które przejecie i przepijecie. Talony też nic nie dadzą, bo talon można komuś sprzedać taniej i mieć kase na chlanie.
|
|
|
|
|
Wielu mówi tylko o jednym 500 plus to kasa na chlanie (cytuję).Co jest ? a wiem ,zwykła ludzka zawiść bezpodstawna zazdrość że oto ktoś dostanie pieniądze na wychowanie dziecka.Patologie zawsze się znajdą ,to fakt.Ale przecież w każdym cywilizowanym kraju państwo wypłaca kasę na dzieciaki.To u nas ma być inaczej ? przecież chcemy równać się do bardziej zamoznaych krajów,gwoli wyjaśnienia ja nie pobieram pieniedzy z tego programu.
|
|
|
|
|
Ale po co zabierać ludziom pieniądze, żeby im potem oddawać? Nie czytacie swoich kwitków z wypłat?? Nie płacicie podatków, że nie wiecie ile wam państwo zabiera?? PiS wprowadza program 500 plus, a jednocześnie mówi, że nie ma pieniędzy na podwyższenie kwoty wolnej od podatku. To nie lepiej nie wprowadzić programu i wprowadzić większą kwotę wolną od podatku lub ulgę podatkową dla pracowników posiadających dzieci?? Wtedy mamy te całe 500 plus razem z wypłatą i nie musi nam tego zabierać urzędnik, żeby potem drugi urzędnik nam to oddał, a tłumaczenie, że Polacy są zawistni jest niedorzeczne. W UK są benefity, ale ile ZUS-u musi zapłacić osoba prowadząca DG w UK, a ile w Polsce? To jest horrendalna różnica. W Polsce, ktoś narobił dwójkę dzieci i nie pracuje to dostaje 1000 zł od państwa, a ktoś prowadzi własną działalność i państwo mu zabiera 1140 zł samego ZUS-u.
|
|
|
|
|
Przecież ktoś coś wspominał ze podobno mają.20 wypłacać od lipca.
Jesteś szalony, brak Ci piątej klepki, jesteś wariatem ale tylko wariaci naprawdę coś są warci |
|
|
|
|
Ten co nie dostaje najwiecej ma do powiedzenia a wszystko z zazdrosci ;-) pozdrawiam
|
|
|
|
|
CYTAT Czy ktoś, kto złożył wniosek w urzędzie po 9 maja, dostał już przelew? Wniosek złożony 24 czerwca, a przelew już 8 lipca na koncie. |
|
|
|
|
Ktoś jeszcze otrzymał przelew 8 lipca ??? Bo ja wciąż czekam na 500plus w lipcu i cisza. Nigdzie nie ma informacji co gdzie kiedy....
|
|
|
|
|
Zgadzam się z wypowiedzią , ale puki mamy taki system populistyczny, wobec czego trzeba ciągnąć z państwowego ile się da i nie oglądać na innych. Finał będzie taki że coś wkońcu pęknie a biedni za to zapłacą i pozostanie im się modlić (oj będą mieli gdzie) o pełny brzuch a bogatsi przeczekają i skorzystają wykupując majątki i wykorzystywać biednych za pół darmo bo sytuacja biedniejszych na to zmusi.
Można było rozdawać głodnym wędki a nie ryby. CYTAT Ale po co zabierać ludziom pieniądze, żeby im potem oddawać? Nie czytacie swoich kwitków z wypłat?? Nie płacicie podatków, że nie wiecie ile wam państwo zabiera?? PiS wprowadza program 500 plus, a jednocześnie mówi, że nie ma pieniędzy na podwyższenie kwoty wolnej od podatku. To nie lepiej nie wprowadzić programu i wprowadzić większą kwotę wolną od podatku lub ulgę podatkową dla pracowników posiadających dzieci?? Wtedy mamy te całe 500 plus razem z wypłatą i nie musi nam tego zabierać urzędnik, żeby potem drugi urzędnik nam to oddał, a tłumaczenie, że Polacy są zawistni jest niedorzeczne. W UK są benefity, ale ile ZUS-u musi zapłacić osoba prowadząca DG w UK, a ile w Polsce? To jest horrendalna różnica. W Polsce, ktoś narobił dwójkę dzieci i nie pracuje to dostaje 1000 zł od państwa, a ktoś prowadzi własną działalność i państwo mu zabiera 1140 zł samego ZUS-u.
|
|
|
|
|
http://www.newsweek.pl/biznes/oszczednosci-w-zus-czy-dostaniemy-emerytury-z-zus-,artykuly,388894,1.html
Taki będzie finał. Teraz przejecie swoje 500 plus, a na starość 600 zł emerytury. |
|
|
|
|
Wszyscy znajomi ktorzy dostali 500+ wymieniają samochody na nowe. Kto wkoncu te pieniadze dostaje dzieci czy dorosli na swoje wydatki? Porażka totalna po prostu kupili sobie głosy
|
|
|
|
|
Program miał za zadanie zwiększyć dzietność Polaków. Gdyż w związku z niżem demograficznym przyszłość ZUS-u będzie tragiczna. ZUS generuje jakieś 50 mld długu w skali roku, a będzie coraz gorzej. Problem się zacznie gdy ludzie będą umierali z głodu, a do tego to prowadzi. Po Osiedlu Centralnym przynajmniej kilku mężczyzn chodzi i zbiera butelki pod osłoną nocy. Nie są to żule, po prostu emerytura im nie starcza lub nie mają żadnych świadczeń bo podniesiono wiek emerytalny, a w wieku 65 lat ciężko o pracę. Takich przypadków z roku na rok będzie coraz więcej.
|
|