|
|
|
Witajcie,
długo się zastanawiałem, czy problem robienia sobie jaj z mieszkańców Stalowej poruszać, czy też nie. Postanowiłem jednak wylać swoje spostrzeżenia na forum. Otóż, jak wiecie, zagra jutro (03.04.2016), Orkiestra Akademii Beethovenowskiej z okazji 71-lecia nadania praw miejskich Stalowej Woli (poprawić, jeżeli się mylę). Codziennie rano idąc na zakupy przechodzę koło tych oblepionych słupów informacyjnych i zauważyłem w czwartek przed świętami (tj. 24.03.2016) , że pojawił się plakat Myślę - IDĘ! Nadmienię, że wcześniej go tam nie było, pojawił się mniej więcej środa południe - czwartek rano. Aby wejść w grono ludzi, którzy pójdą na koncert, trzeba osobiście odebrać DARMOWY bilet w MDK. Ok, w czwartek czasu nie było, pojechałem w piątek do MDK, zamknięte. Tak, tak... wielki piątek. Pomyślałem - zaraz po świętach pojadę. W poniedziałek wiem, że w kinie grali ale zjawiłem się dopiero we wtorek tj. (29.03.2016). Co usłyszałem? Mniej więcej, że bilety dwa tygodnie temu się rozeszły. WTF? Myślcie co chcecie i interpretujcie fakty jak chcecie, ale dla mnie wygląda to tak: Podwładne grono prezydenta zrobiło sobie wcale nie tani koncert, za pieniądze podatników, na który porozdawali sobie po rodzinie bilety w niedzielę zaraz po podzieleniu się jajkiem. Fajnie nie? Pamiętacie jeszcze jakiś czas temu pewien kabaret? Akcja była taka sama, tylko grono rządzących było z innej partii. Może wpadam w nadinterpretację faktów, osobiście twierdzę, że to chamstwo i dlatego drodzy rodacy chciałem się wyżalić. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
To chyba jakaś nadinterpretacja, na stronie MDK informację czytałem 21 marca a dzień później udałem się do domu kultury i otrzymałem zaproszenia. To chyba nic dziwnego, że na darmowy koncert wejściówki rozchodzą się błyskawicznie? Troszkę więcej wyobraźni Polipie!
|
|