|
|
|
witam mam pytanie jakie przedszkole polecacie w stalowej woli
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na ten temat sa juz watki wystarczy poszukac a nie zasmiecac forum
|
|
|
|
|
w tym roku pierwszy raz zapisuje dziecko do przedszkola. Ktore polecacie ? Podpowiedzcie czym sie kierowac i co jest wazne przy wyborze placowki
Życie jest łatwiejsze niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym, co jest nie do przyjęcia, obywać się bez tego, co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia... |
|
|
|
|
Polecam"ene due rabe"nowe przedszkole na ul.siedlanowskiego. małe grupy,kadra miła,panie troszczą się o dzieciaki. Zarówno ja jak i żona oraz córka jesteśmy zadowoleni.
|
|
|
|
|
Tylko Chatka Misia!!!😉
|
|
|
|
|
Na pewno nie przedszkole nr.1
|
|
|
|
|
CYTAT Na pewno nie przedszkole nr.1 dlaczego ? Dorii |
|
|
|
|
A co sadzicie o Przedszkolu Nr 18 im. Marii Montessori ?
|
|
Dołączył: 14 Lip 2010r. Skąd: stalowa wola i okoli Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Przedszkole nr 7 jest super, panie sa fajne doświadczone mile wiec ja polecam p nr 7 kolo MOPSU
|
|
|
|
|
Potwierdzam ,że przedszkole nr 7 jest superowe moje dzieci tam chodza.
|
|
|
|
|
CYTAT Na pewno nie przedszkole nr.1 dlaczego nie przedszkole nr 1 ? Mozesz uzasadnic ? Życie jest łatwiejsze niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym, co jest nie do przyjęcia, obywać się bez tego, co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia... |
|
|
|
|
Też jestem ciekawa opinii o Montessori i o 1.
|
|
|
|
|
A Chatka Misia?od jakiego wieku dzieciaki tam przyjmuja?
|
|
|
|
|
W chatce juz 2,5 latka mozna wyslac. Panie super pełno interesujacych zajec i programow realizuja, a poza tym cena nie zwala z nóg i to chyba tez ma znaczenie decydujac sie na przedszkole niepubliczne
|
|
|
|
|
CYTAT Na pewno nie przedszkole nr.1 Co jest w tym przedszkolu nie tak ..?napisales a nie potrafisz uzasadnic dlaczego odradzasz? |
|
|
|
|
Moim skromnym zdaniem, nie ma złego przedszkola. Moja córcia chodzi do 9 i nie wymienił bym go na rzadne inne Po za pojedyńczymo negatywnymi opiniami nie ma "najgorszego" przedszkola Ja proponuję wybrać najbliżej miejsca zamieszkania, bardzo duża wygoda
|
|
|
|
|
Dla mnie nie jest dobrym przedszkolem
Godz 14,30 a dzieciaki maja zajęcia ala wf Jak zawsze przychodziłam po córkę byla upocona a tu zima na zewnątrz To taki jeden przykład |
|
|
|
|
To ze maja zajecia ruchowe to ttylko na plus. Teraz w przedszkolach publicznych panie sie rozleniwily i zamiast zaaranzowac jakies dodatkowe zajecia to wlaczaja dzieciom bajki w tv...
|
|
|
|
|
Nie polecam Chatki Misia,pierwsze 2 lata działalności były ok,ale teraz to jest wyścig szczurów.Fajne i dobre panie odeszły a przyszły młode co zadzierają nosa i wszystko im w dzieciach przeszkadza,jedynie jena pani w najstarszej grupie jest ok.własciciele wymyślaja non stop jakies zajecia dzieci z rodzicami i dziwne akademie9w godzinach pracy rodziców),nie wszyscy mogą być bo normalne,że każdy chyba pracuje.A ijedzenie też nie bardzo ,niby zdrowe odżywianie,wymyślają niewiadomo co a tak naprawde dzieci nie bardzo to lubią. Chore jest to że 2,5 latki mają ksiązki i to pięc hahaha ,to ma być zabawa a nie męczenie dzieci,narzekaja że tyle fajnych jest zabawek w przedszkole ,a nie mają kiedy się nimi bawić bo non stop mają sie uczyć. Dlatego ciesze sie bardzo ,ze moje dziecko już tam nie chodzi,a dostało się do państwoeego i jest zadowolone ,a ja z nim.Dlatego odradzam Chatke Misia ,niech właściciele nie nabijają sobie kieszeni,kosztem dzieci.
|
|
|
|
|
Może i zajęcia są potrzebne ale co byś zrobił gdy masz wychodzić na -20 a twoje dziecko jest spocone
Szczególnie dzieje sie tak przed jakimś wolnym Aby tylko jak najmniej dzieci chodziło do przedszkola |
|
|
|
|
A jak dziecko zrobiło sobie krzywdę to nikt nawet nie zadzwonił
I to nie odosobniony przypadek Panie tam zlewają swoją pracę (oczywiście nie wszystkie) Ale cieszę się że to ostatki pobytu mojego dziecka |
|
|
|
|
W każdym przedszkolu ( oprócz Montessori) są różne grupy i różne panie,mój w 11 poszedł do przodu jako dziecko naprawdę dosyć trudne wg ich kryteriów,a teraz wracając do dawnych pań,cofa się ...wszystko zależy od opieki, z mojego doświadczenia
|
|
|
|
|
Akacja39 jezeli dla ciebie minusem jest duza liczba zajec dodatkowych, ksiazki i zdrowe jedzenie to gratuluje podejscia. Moje dziecko w przedszkolu jest 8 godzin i ma czas zarowno.na nauke jak i na zabawe. Jesli dziecko przyprowadza sie po godzinie 9 a odbiera zaraz po obiedzie to rzeczywiscie czasu na zabawe nie ma za wiele bo w tych godzinach trzeba realizowac podstawe programowa, ale dzieci bawia sie przed sniadaniem, po zajeciach dydaktycznych i po obiedzie wg mnie wystarczajaco. Poza tym dla mnie zajecia dzieci z rodzicami czy akademie to super sprawa bo widze jak moje dziecko funkcjonuje w grupie i jakie zrobilo postepy. Mam tam dziecko od poczatku funkcjonowania i po przejsciach w przedszkolu publicznym nie zamienie Chatki Misia na żadną inną placówkę
|
|
|
|
|
Moje dziecko było 8 a nawet9 godzin,więc nie mów mi,że nie wiem o co chodzi.Ok kazdy chce zobaczyc co swoje dziecko się nauczylo,ale akademie typu wielkanocna w SDK o godz 9-10 nie wszyscy mogą być,a dziecku przykro,że akurat rodzic nie może przyjśc bo musi isc do pracy.Niekazdy może brać wolne na zawołanie,no chybaże Ty nie pracujesz to możesz być zawsze. No i nie kazdy rodzic jest traktowany tak samo,są układy i układziki.Chyb a wiesz o czym mówie typu (gotowanie i inne) dlatego ja zabrałam swoje dziecko,z chodziło prawie 3 lata też od początku i pierwsze dwa lata były ok.
|
|
|
|
|
I podczas 9godzin nie bylo czasu na zabawę? Akademie o ktorych piszesz sa kilka razy w ciagu calego roku i ja dla nich biore urlop lub pol zmiany w pracy. sa to wazne chwile dla mojego dziecka i chce byc z nim ale niejednokrotnie zwracalam na to uwage i w tym roku dzien babci i dziadka byl po poludniu. Co do ukladow i ukladzikow niestety nie rozumie, tzn. wiem o kim piszesz ale mysle ze to nie kwestia ukladow a otwartosci na nowe relacje zarowno ze strony dyrektorstwa jak i niektorych rodzicow. tak jak dzieci zawiazuja znajomosci z kolegami z grupy tak rodzice moga nawiazac kontakt z innymi rodzicami czy kadra przedszkola. Ja zlego slowa powiedziec nie moge😊
|
|