|
|
|
Witam, interesuje mnie na czym polega w praktyce rola asystenta rodziny w Stalowej Woli. Czy bardzo ingeruje w życie rodziny? Korzystał ktoś z takiej pomocy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A jakiego rodzaju trudnościami (patologią) dotknięta jest twoja rodzina ?
|
|
Dołączył: 27 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT interesuje mnie na czym polega w praktyce rola asystenta rodziny Tu możesz poczytać o pracy asystenta rodziny: http://wyborcza.pl/1,75478,19702411,asystent-rodziny-znam-ludzi-ktorzy-po-wejsciu-500-plus-bede.html |
|
|
|
|
Głównie przez anonimowe donosy - teściową. U nas jest wszystko w porządku a Pani z Opieki społecznej założyła sprawe w sądzie, że u nas niby dzieją się straszne rzeczy. MOPS namawia nas z korzystania z takiego asystenta bo on nam "pomoże". Jedno wielkie nieporozumienie. Wiem jak w teorii wygląda taki asystent ale realia są podobno zupełnie inne - ludzie nie wypowiadają się zbyt dobrze o tym dlatego też chciałam dowiedzieć się jak to wygląda w praktyce ale chyba nikt z tego nie korzysta.
|
|
|
|
|
nie znam takich asystentów rodziny ...
pozdrawiam "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
To prosta sprawa:
1. Idź na Policję i załóż teściowej sprawę o zniesławienie. 2. MOPS poinformuj że teściowa kłamie, i byłaś z tym na Policji. 3. Niech se sąd robi co chce. |
|