NawigacjaStart » Forum » Rozrywka, Kultura, Sztuka » Po godzinach - Restauracje, Kawiarnie, Dyskoteki »
Nowy Temat Odpowiedz
1 2 3 4 ... » »»
Kebaby w Stalowej,
Posty: 491
Dołączył: 17 Gru 2011r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 40%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 03:11  
Cytuj
Witam jakie macie opinie o kebabach w Stalowej i gdzie polecacie zjesc?

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r.
Skąd: Stalowa Wola
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 03:11  
Cytuj

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 475
Dołączył: 9 Lut 2012r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 04:29  
Cytuj
Dla mnie jedyny kebab to ten na WP. Wołowy z ostrym sosem ( który piecze dwa razy ). ok

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 3250
Dołączył: 12 Sty 2015r.
Skąd: stalowa
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 05:48  
Cytuj
Ja ogólnie to jestem za kebabem :szok: z karkówki potluczony ewentualnie
i na poważnie to z polędwicy jagnięcej ok

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 2235
Dołączył: 7 Gru 2009r.
Skąd: Stalowa Wola
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 08:44  
Cytuj
Między kebabem z WP a od Nazira jest przepaść. To dwa zupełnie inne kebaby. Jednak ja wolę Nazira chociaż zepsuł się troszkę jego kebab.

:)
Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 227
Dołączył: 20 Maja 2012r.
Skąd: Liverpool
Ostrzeżenia: 60%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 08:53  
Cytuj
Ja tez od wielu wielu dni sprobowalem i Nazira, i na WP...

Nazir: Kiedys ten kebab (mieszany, sos mieszany) byl dosyc solidnej postawy. Teraz albo jest za duzo wody w salatce, albo mieso za tluste bo kebab jest jak flak. Ciezko zjesc ta papke.

WP: (Wolowina) Ma podobna konsystencje z tym, ze maly jest juz naprawde maly. Kiedys malym mozna bylo nakarmic dwie osoby a teraz ciecia. I maly powinien nazywa sie MINI. Miesa jak na lekarstwo i kurde zimne to bylo. Mieso nie bylo krojone przy mnie tylko lezalo na blasze juz obciete z dobrych 10-15 minut.

And the winner is... MAMA BURGER. Sprobowalem pierwszy raz burgera i mimo wyzszej ceny maly hamburger jest wielki. Mieso soczyste smaczne. Wszystko komponuje sie w fajna smaczna calosc. Nic tylko zrec te swinstwa. mlotek

Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły.
Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 1234
Dołączył: 3 Gru 2010r.
Skąd: stalowa wola
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 09:01  
Cytuj
tylko na WP super duze frytki w obiadowym i mega surówkiumiech

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 1183
Dołączył: 26 Paź 2009r.
Skąd: Stalowa Wola
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 09:38  
Cytuj
A ja przypadkiem, zjadłem jakiś czas temu kebaba w Tekaya czy jak im tam (kiedyś tam był jakiś inny, na Staszica, po dewocjonaliach:p) - zaskoczył mnie, ciekawie podany (w takim jakby pierogu, czyli trochę inaczej), ciasto inne niż zwykle - ogólnie był smaczny umiech sosy za ostre jak dla mnie. Muszę tam kiedyś jeszcze zajść i spróbować czy to nie było jednorazoweumiech

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 59
Dołączył: 17 Wrz 2011r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 09:38  
Cytuj
Jadłem chyba wszystkie możliwe kebaby w Stalowej i powiem tak:
Kebab na Wojska Polskiego jest bezkonkurencyjny. Wołowina jakościowo mega, ciasto również (robione na miejscu, a nie kupowane gotowe tortille jak we wszystkich innych), sosy również bardzo dobre.
Jedyny inny kebab warty w miarę uwagi to jeszcze Emre.
Reszta to jedno wielkie ścierwo i pseudo kebaby, a szczególnie Nazir i Tikeya...

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 266
Dołączył: 4 Cze 2009r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 10:12  
Cytuj
Wszystkie te kebaby, o których piszecie to żarcie które zawsze trzeba odchorować. Ja w tej chwili, jeżeli już zdecyduję się na nie domowe jedzenie, to wybieram tylko kebaba z Rustiki. Wiem, że nie jest to kebab w takiej formie jak wszyscy znają, - jest po prostu znacznie lepszy, bardziej przystosowany do naszych polskich żołądków i generalnego nastawienia Rustiki na jedzenie zdrowsze niż w okolicznych kebabowniach. Nie ma w nim ciężkostrawnego dziadostwa jak w innych tego typu wynalazkach. Mięso drobiowe, dużo warzyw i jakiś lekki jasny sos. To jest to co mój żołądek znosi bez protestów, - no może z małymi, z przejedzenia, bo kebab jest naprawdę duży. Polecam spróbujcie a nie będziecie chcieli nic innego.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 983
Dołączył: 6 Gru 2011r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 10:18  
Cytuj
CYTAT (qwertyrze)
And the winner is... MAMA BURGER.

Serio? W kategorii kebab czy w kategorii świństwa? Bo wg mnie nie łapie się do żadnej z nich.

Kebab w Tikeya - zjadliwy, ale szału nie ma, u Nazira - na początku był świetny, obecnie zdecydowanie stracił na smaku. Mój faworyt to kebab na WP, zwłaszcza wersja z fetą i grillowanymi warzywami; szkoda tylko, że od dłuższego czasu oszczędzają na bakłażanach umiech.

Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James
Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 112
Dołączył: 23 Gru 2008r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 10:45  
Cytuj
CYTAT
Jadłem chyba wszystkie możliwe kebaby w Stalowej i powiem tak:
Kebab na Wojska Polskiego jest bezkonkurencyjny. Wołowina jakościowo mega, ciasto również (robione na miejscu, a nie kupowane gotowe tortille jak we wszystkich innych), sosy również bardzo dobre.
Jedyny inny kebab warty w miarę uwagi to jeszcze Emre.
Reszta to jedno wielkie ścierwo i pseudo kebaby, a szczególnie Nazir i Tikeya...


W ciągu ostatnich kilku miesięcy byłem w kebabie na WP 2 razy. W obu przypadkach udało mi się trafić na dostawę tortilli z zewnatrz w duzych worach. Takze z robieniem na miejscu bym dal sobie spokoj. Niemniej jednak tam kebab wg mnie najlepszy.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 10
Dołączył: 10 Maja 2013r.
Skąd: stalowa wola
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 12:44  
Cytuj
Według mnie najlepsza jest godzilla we Fryturni.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 1587
Dołączył: 20 Wrz 2012r.
Skąd: 37-450
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 12:55  
Cytuj
Gdzieś czytałem i oglądałem, że kebab to mają być nakładane na siebie plastry mięsa na przemian z tłuszczykiem a tu większość to zmielone na papke.

https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg
Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 1140
Dołączył: 18 Lut 2009r.
Skąd: Stalowa Wola
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 12:59  
Cytuj
Tortille robi lokalna piekarnia w stw wg ich przepisu

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 938
Dołączył: 9 Sie 2011r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 80%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 13:17  
Cytuj
CYTAT
Gdzieś czytałem i oglądałem, że kebab to mają być nakładane na siebie plastry mięsa na przemian z tłuszczykiem a tu większość to zmielone na papke.


Zgadza sie.
W Stalowej nie ma dobrego kebaba wszyscy maja mrozonki . Jedyny na WP ma swoje mieso ale jak dla mnie slabo smakuje.

Ja najlepszego kebab jadlem we Francji u Turka, mniej wiecej wyglada to tak:
https://www.googl(...)AOa_M%3A

podobny zestaw kosztowal 5 euros.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 197
Dołączył: 22 Sty 2012r.
Skąd: stalowa wola
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 13:39  
Cytuj
a ja po tych kebabach skonczylem u gastrologa tak wiec smacznego.....

Człowiek mądrzeje z wiekiem, najczęściej jest to wieko od trumny...
Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 1587
Dołączył: 20 Wrz 2012r.
Skąd: 37-450
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 16:25  
Cytuj
CYTAT
a ja po tych kebabach skonczylem u gastrologa tak wiec smacznego.....

Po którym?

https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg
Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 374
Dołączył: 6 Marz 2013r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 16:36  
Cytuj
a czy ma ktoś menu tego kebabu Tikeya?

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 200
Dołączył: 3 Lis 2013r.
Skąd: :dąkS
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 17:00  
Cytuj
do heniek

Popieram! Będąc za granicą miałem możliwość zjedzenia takiego kebaba(w kilku miejscach). Te ze stalowej to nawet do pięt nie dorastają, dla mnie to produkt kebabopodobny. Próbowałem nawet w rzeszowie i też słabooo!


Co do Mama Burger to dla mnie też super! Nie to co dziadostwo z McDonald (bynajmniej w smaku).

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 80
Dołączył: 24 Marz 2013r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 17:47  
Cytuj
Nie polecam kebaba ze Staszica którejś niedzieli kupiłam dwa dla dzieci dzieci.Dzieci bardzo lubią takie rzeczy ,ale te kebaby pobiły dotychczas zjedzone. Może źle trafiłam ,ale w tych oprócz mięsa była tylko czerwona kapusta i czerwona cebula. Paskudztwo nie polecam.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 10954
Dołączył: 9 Sty 2015r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 40%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 18:11  
Cytuj
Ach niech tam można popatrzeć i przyrządzić..



Obrazek


http://www.thebaldchef.net/lamb-shishkabob-recipe.php

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 319
Dołączył: 29 Cze 2013r.
Skąd: rst rni snd tgb
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 18:59  
Cytuj
gdyby ktoś był w lubline, na ul. kunickiego jest "bar głodny królik"
bardzo polecam ich kebaba

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 107
Dołączył: 4 Lut 2015r.
Skąd: Stalowa Wola
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 20:26  
Cytuj
Emre polecam umiech

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 72
Dołączył: 14 Sty 2015r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 22:30  
Cytuj
CYTAT
Jadłem chyba wszystkie możliwe kebaby w Stalowej i powiem tak:
Kebab na Wojska Polskiego jest bezkonkurencyjny. Wołowina jakościowo mega, ciasto również (robione na miejscu, a nie kupowane gotowe tortille jak we wszystkich innych), sosy również bardzo dobre.
Jedyny inny kebab warty w miarę uwagi to jeszcze Emre.
Reszta to jedno wielkie ścierwo i pseudo kebaby, a szczególnie Nazir i Tikeya...


10000000% racji! umiech

CYTAT
W obu przypadkach udało mi się trafić na dostawę tortilli z zewnatrz w duzych worach. Takze z robieniem na miejscu bym dal sobie spokoj.


to, że nie robią na miejscu w tym samym lokalu nie oznacza, że nie robią tego sami.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 253
Dołączył: 18 Paź 2011r.
Skąd: Stalowa Wola
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lut 2016r. 23:27  
Cytuj
CYTAT
Gdzieś czytałem i oglądałem, że kebab to mają być nakładane na siebie plastry mięsa na przemian z tłuszczykiem a tu większość to zmielone na papke.


Niestety masz rację w stw są tylko mrożonki. A te pseudo baraniny i pseudo wołowina-jak czytam to mam wrażenie że co niektórzy baraniny w życiu nie jedli. A moja przygoda z kebabem rozpoczęła się na WP i tak samo szybko zakończyła na pogotowiu z poważnym zatruciem. Nie polecam. Świństwo mrożone to można samemu sobie ze sklepu zafundować a przynajmniej wyczyta się datę ważności produktu-w kebabach idzie się na ilość nie jakość. Smacznego

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
1 2 3 4 ... » »»
Nowy Temat Odpowiedz

NawigacjaStart » Forum » Rozrywka, Kultura, Sztuka » Po godzinach - Restauracje, Kawiarnie, Dyskoteki »