|
|
|
W związku z faktem, że stalowemiasto nie podnosi tematu tajemniczych inwestorów, którzy rzekomo pytają się o działki budowlane w mieście, szukam osób posiadających jakiekolwiek informacje na ten temat. Wie ktoś, jakie branże planują rozpoczęcie działalności?
Chcący szuka rozwiązania, leniwy - wymówki. |
|
|
|
|
Chcący szuka rozwiązania, leniwy - wymówki. |
|
|
|
|
Ja wiem, ja wiem
Producent dewocjonaliów |
|
|
|
|
A to są jacyś inwestorzy? Nawet rzekomi? Gdzie? W jaki sposób miasto zachęca? Podwyżką podatku, podatkiem od deszczu?
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Kto tu miałby zainwestować? Kolejny obóz pracy poszukujący taniej siły roboczej? Na miejsca pracy z wyższym wykształceniem nie ma co liczyć. Nadbereżny obiecał stworzyć w bibliotece inkubator przedsiębiorczości, aby pomóc absolwentom studiów otworzyć biznes. Po wyborach cisza na ten temat.
|
|
|
|
|
Bieńkowska Tusek Kopacz dwoją i się troją w sprowadzaniu szejków...
|
|
|
|
|
CYTAT Na miejsca pracy z wyższym wykształceniem nie ma co liczyć. Wykształcenie przeszkadza w znalezieniu pracy? Obozami pracy nie kierują ludzie po zawodówce. Jakiego pracodawcę Ci sprowadzić żeby spełnił Twoje oczekiwania? |
|
|
|
|
@maruda
Na razie to nie ma żadnych informacji i konkretów. Ikea buduje fabrykę płyt wiórowych, Uniwheels kolejny wydział. W przyszłym roku startuje budowa galerii na dworcu PKS. Ale to wszystko jeszcze zapowiedziane przez poprzednika. Gdzie kolejni? Przecież można ujawnić branżę, w której działają tajemniczy inwestorowie, żeby mieszkańcy mogli trzymać rękę nad pulsie i planować swoją przyszłość. Jeżeli ktoś ma wykształcenie i umiejętności, które przydają się w danej branży, to będzie chciał pracować w rodzinnym mieście zamiast wyjeżdżać. Chcący szuka rozwiązania, leniwy - wymówki. |
|