|
|
|
Cześć mam wielki problem z adaptacją poddasza.
Otóż jestem laikiem w sprawach adaptacji poddasza i nie bardzo wiem od czego zacząć. Proszę o pomoc , poddasze jest w stanie surowym bez ocieplenia i wylewek. interesują mnie ceny materiałów i robocizny. Może ktoś robił niedawno taki remoncik i może coś mi podpowiedzieć. Liczy się każda rada. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Uwzględnij wysokość pomieszczeń przed wylewkami i zabudową.
Sprawdź stan foli/membrany (chyba,że jest pełna deska na całości).Jeżeli nie ma, to trzeba położyć taką izolacje. |
|
|
|
|
Jest pelna deska na calosc
|
|
|
|
|
CYTAT Jest pelna deska na calosc Trzeba zostawić szczelinę wentylacyjną 3-5 cm miedzy deską a ociepleniem.Od murłaty do kalenicy ma być ciąg powietrza (deski przy kalenicy muszą mieć lukę na wylot powietrza) wejście powietrza trzeba zabezpieczyć drobną siatką.To jest bardzo ważne przy pełnym deskowaniu, reszta raczej standardowo. Więcej informacji znajdziesz pod hasłem "wentylacja/ocieplenie przy pełnym deskowaniu" . |
|
|
|
|
Dziękuję bardzo
|
|
|
|
|
Mogę przyjechać wycenić robociznę i materiał, doadzić. Jesteśmy firmą remontową. 739008128
|
|
|
|
|
Dziękuję bardzo odezwę sie w przyszłym tygodniu-jak klucze dostanę do domu
|
|
|
|
|
Chciałbym odświeżyć temat. Czy możecie polecić dobrą firmę zajmującą się kompleksowym wykończeniem poddasza ? Z góry dziękuję.
|
|
|
|
|
Wysłalem wiadomosc na PRIV
|
|
|
|
|
Priv