|
|
|
Witam,
Słszyałem o czymś takim, że niektórzy wynajmują mieszkania w Stw, bez opłat odstępnego, żeby tylko puste nie stało. Znam jedną osobę, która tak wynajmuje i zadowolona Może ktoś zna kogoś kto by tak chciał wynająć? Pozdrawiam, |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pierwszy raz coś takiego słyszę !
Skoro stoi puste to dlaczego mam na nim nie zarobić ! /wyjątek- rodzina i nie długo / |
|
|
|
|
Aja, no widzisz są takie sytuacje. Mam znajomą, która tak wynajmuje. Płaci tylko opłaty bez odstępnego.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
I domy tak wynajmują, za samą opiekę nad placem ;)
|
|
|
|
|
A jak wtedy wygląda umowa wynajęcia? I jak wypełnić PIT-a do Urzędu Skarbowego? Dochód z wynajmu zero?
|
|
|
|
|
Był już jeden taki właściciel piekarni co chleb darmo biednym rozdawał, jak się skarbowy dowiedział to na niego artykuł znaleźli i mu kare dowalili, było jakiś czas temu e TV.
|
|
|
|
|
CYTAT A jak wtedy wygląda umowa wynajęcia? I jak wypełnić PIT-a do Urzędu Skarbowego? Dochód z wynajmu zero? Umowa użyczenia. Tylko wtedy oficjalnie opodatkowana jest strona, która tam mieszka. Z takiego względu, że jeśli ma darmowe mieszkanie to można to potraktować jako przychód. |
|