|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PKB urosło bo pisiory spowodowali mega inflację. Czego nie rozumiecie?
I weź takim wytłumacz że inflacja była podażowa , a nie popytowa... |
|
|
|
|
Liberski , bardziej znany jako erotoman fantasta Max Lewin , nie ma dzisiaj dobrego dnia. Próbuje tłumaczyć jak działa inflacja , ale chyba sam nie bardzo rozumie. Iluż takich ludzi funkcjonuje w tym kraju bez krztyny pojęcia , ale za to ideologicznie zacietrzewionych ..
https://twitter.com/fiat_money/status/1726339217910079792/photo/1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Są dopłaty do zbóż,buraków,"wyngla",pincet plusa...
Dają też trzynastki, czternastki emerytom,to dlaczego np.co miesiąc, nie mam dopłaty do pół litra"Finlandii"? Przecież to co wypijam,i tak wraca do budżetu jako akcyza. Polska,rasistowski kraj,bo przecież Finlandia jest w UE i NATO! "Na to" się nie zgadzam!!! SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
CYTAT Są dopłaty do zbóż,buraków,"wyngla",pincet plusa... Dają też trzynastki, czternastki emerytom,to dlaczego np.co miesiąc, nie mam dopłaty do pół litra"Finlandii"? Przecież to co wypijam,i tak wraca do budżetu jako akcyza. Polska,rasistowski kraj,bo przecież Finlandia jest w UE i NATO! "Na to" się nie zgadzam!!! Kurwa ale ty żenujący jesteś |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT [cytat]Są dopłaty do buraków, Kurwa ale ty żenujący jesteś Neptuś1983 "kurwa"to jest twój zawód czy nazwisko? Złóż dla siebie wniosek o dopłatę na ochronę trzody chlewnej. Do świń,bydła, są dopłaty,a spełniasz wszelkie kryteria.. Ode mnie masz pozdrowienia. Zółwik z dzięciołem,prosto w łeb. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
jusek potrafi więcej nawet od tych dwóch razem wziętych
PS. To teraz będziecie jeździć po finansistach? Ale poczekajcie chociaż z rok dla pozorów. Ursula nieprzerwanie germanizuje Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Co oni zrobili z ewropejczykami, głowa boli.
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Niemcy są na skraju bankructwa! Zablokowano budżet federalny! I co teraz będzie w polskich obozach pracy To będzie największy dług Polski w historii. PS. W Argentynie libertarianie tajni agenci Konfy zdobyli władze. Jak przypomina "Financial Times", według szumnych zapowiedzi Argentynę ma czekać powszechna prywatyzacja, zniesienie podatków, wydatki publiczne zredukowane do absolutnego minimum, w tym cięcia wydatków państwa na ochronę zdrowia. Również liczba ministerstw ma zostać ograniczona o połowę. Zapowiedział między innymi usunięcie funkcji ministra edukacji, zdrowia oraz prac publicznych. Te stanowiska chce zastąpić prywatnymi inwestycjami.
PS. Za zmianami w traktatach UE głosowali: Rosa Fuj, Greta Spurek, Cimoszka starszy, Biedronka, Liberadzki, Lukasz Kohut, Marek Balt, Leszek Miller, Marek Belka Spokojnie. Powoli ruszą z kopyta. Już Sejm RP czyta ustawę "wiatrakową" w której będzie można nawet wywłaszczyć ludzi pod budowę wiatraków. Już odległość nie będzie miała znaczenia. Będzie tak jak przy drogach. I wtedy to kłopoty jednego z największych producentów turbin wiatrowych znikną: https://www.money(...)92a.html Jak myślicie, dlaczego po powrocie Donalda z Brukseli Polska otrzymała 5 mld euro pożyczki na wiatrową energię odnawialną? i już zamiast zająć się sprawami Polski naprzód ważniejsze są sprawy Niemiec. Macie co chcieliście. Teraz przy działeczkach w Bieszczadach będziecie słuchać szumu.... turbin |
|
|
|
|
Słyszałam o tym mega przekręcie wysupłania dla nas z KPO tyle ile potrzeba było na zakup niemieckich wiatraków. Polactwo i Targowiczanie świętują oddanie tych pieniędzy IV Rzeszy i Rosji. Parę srebrników się ostanie
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT [cytat]Są dopłaty do buraków, Kurwa ale ty żenujący jesteś Neptuś1983 "kurwa"to jest twój zawód czy nazwisko? Złóż dla siebie wniosek o dopłatę na ochronę trzody chlewnej. Do świń,bydła, są dopłaty,a spełniasz wszelkie kryteria.. Ode mnie masz pozdrowienia. Zółwik z dzięciołem,prosto w łeb. Juzeg, tobie wystarczy napisać dwa słowa prawdy, a ty swoją odpowiedzią, gasisz sam siebie jak kiepa na dworcu frajerze. |
|
|
|
|
Nie szczepiłem się
zachorowałem umarłem przegrałem... |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
CYTAT Słyszałam o tym mega przekręcie wysupłania dla nas z KPO tyle ile potrzeba było na zakup niemieckich wiatraków. Polactwo i Targowiczanie świętują oddanie tych pieniędzy IV Rzeszy i Rosji. Parę srebrników się ostanie A do tej pory skąd kupowaliśmy wiatraki? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Słyszałam o tym mega przekręcie wysupłania dla nas z KPO tyle ile potrzeba było na zakup niemieckich wiatraków. Polactwo i Targowiczanie świętują oddanie tych pieniędzy IV Rzeszy i Rosji. Parę srebrników się ostanie A do tej pory skąd kupowaliśmy wiatraki? W 60 procentach, komponenty pochodzą z Chin :]. Choć moge sie mylić i procent może być większy. To tak informacyjne, bo widze że znowu nadstawiasz zad. Tacy jak ty wola być zgwałceni, po to tylko żeby obronić przed pętem swoich idoli. ***** *** - prawda Anżej? |
|
|
|
|
CYTAT Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT Słyszałam o tym mega przekręcie wysupłania dla nas z KPO tyle ile potrzeba było na zakup niemieckich wiatraków. Polactwo i Targowiczanie świętują oddanie tych pieniędzy IV Rzeszy i Rosji. Parę srebrników się ostanie A do tej pory skąd kupowaliśmy wiatraki? W 60 procentach, komponenty pochodzą z Chin :]. Choć moge sie mylić i procent może być większy. To tak informacyjne, bo widze że znowu nadstawiasz zad. Tacy jak ty wola być zgwałceni, po to tylko żeby obronić przed pętem swoich idoli. ***** *** - prawda Anżej? pytanie brzmiało "A do tej pory skąd kupowaliśmy wiatraki? ale mogłeś nie zrozumieć więc powtarzam Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT CYTAT Słyszałam o tym mega przekręcie wysupłania dla nas z KPO tyle ile potrzeba było na zakup niemieckich wiatraków. Polactwo i Targowiczanie świętują oddanie tych pieniędzy IV Rzeszy i Rosji. Parę srebrników się ostanie A do tej pory skąd kupowaliśmy wiatraki? W 60 procentach, komponenty pochodzą z Chin :]. Choć moge sie mylić i procent może być większy. To tak informacyjne, bo widze że znowu nadstawiasz zad. Tacy jak ty wola być zgwałceni, po to tylko żeby obronić przed pętem swoich idoli. ***** *** - prawda Anżej? pytanie brzmiało "A do tej pory skąd kupowaliśmy wiatraki? ale mogłeś nie zrozumieć więc powtarzam Anżej, nie mierz wszystkich swoją miarą:]. Skoro ty masz problemy z rozumieniem, ja też mam mieć? Co zmieni moja odpowiedź? No co? Spółka Siemens Gamesa została wybrana przez duńsko-polskie konsorcjum, i oni już do tej pory coś postawili. Siemens Gamesa nie jest spółką zadłużoną, na skraju upadłości. Nie wiem czy rozróżniasz. Orsted wraz z PGE, po wyborze spółki Siemens Gamesa, nie mógł postawić wiatraka gdzie chce. Kumasz? Siemens Energy - bankrut Siemens Gamesa - nie bankrut. Siemens Gamesa jest spółką którą podlega pod Siemens Energy. Więc jedna pociagnie drugą. Co teraz napiszesz że to pis wybrał siemensa? Czy ty rozumiesz to że Siemens Energy jest w takiej sutuacji, że żaden bank na swiecie nie da im już kredytu? A jedynym ich ratunkiem był fikoł z KPO? Dlaczego nie możemy tych pieniędzy z KPO przeznaczyć na inne turbiny z innych krajów, albo np. z firmy która obecnie jest NO1 na swiecie jeśli o nie chodzi? Ale ty wolisz pierdolić biegając na siedząco, że ktoś czegoś nie rozumie , pecie |
|
|
|
|
|