|
|
|
A ile ten rozjazd wynosił? Procent może dwa? I to tylko przez kilkanaście miesięcy bo później się zrobił rozjazd tylko w drugą stronę...
Nie jest tak że w Polsce stopa inflacji jest identyczna jak u naszych sąsiadów. Jest zbliżona i na jej podstawie można wyznaczyć trend. Różnica rzędu procenta czy dwóch jest jak najbardziej dopuszczalna... Na początku tego roku u nas inflacja wynosiła bodajże 20 % (miesiąc do miesiąca) a na Węgrzech prawie 30%. W Czechach i na Słowacji mniej więcej tyle co u nas... Przecież ten wykres ewidentnie pokazuje to co ja piszę. Ty wybierasz jeden malutki wycinek, który według ciebie potwierdza twoją tezę ( choć wcale tak nie jest) i wypisujesz na tej podstawie głupstwa. Jeżeli to nie jest zła wola to nie wiem co nią jest... Czy możesz podważyć ten wykres merytorycznie? Czy któreś dane go tworzące są nieprawdziwe? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT To chodziłbyś bez pieniędzy Wstydzicie to się wy, wyznawcy pisu, nikt nie głosuje,marny bo marny ale procent trzymacie,tak jak z disco polo...przypał się przyznać ale na potupajach Janusze wszystkie teksty znają To jest fenomen ,nie bolek? Skoro tak twierdzisz, dziadku regresie pizdasie grubasie bananie bracie banana bobku ujowozrobiony niemcu z polski czy który tam dzisiaj rządzi waszą menażerią. Nie wstydzę się tego że w 2020 głosowałem w drugiej turze na długopisa. Decyzja moja była przemyślana i racjonalna jak sądzę. Lepszy długopis niż ten fircyk Czaskowski... Disco polo czasem słucham. Nie jest to mój ulubiony gatunek, ale nie mam z tym żadnego problemu. Jak jakaś muza siądzie to może być i disco polo... Wy natomiast, oprócz pizdasa - któremu ewidentnie musicie wypalić dpfa, wszyscy idziecie w zaparte w kwestii oglądania TVN-u. Już tyle razy to słyszałem, że na mnie to nie działa... TVP nie oglądam bo tego oglądać się nie da. Jeżeli spośród natłoku informacji okazuje się że to co wrzucam z Twittera później pokazują Wiadomości nie jest moją przewiną. Ktoś tam przeszukuje sieć i wyciąga czym można przywalić w ryżego. Akurat tutaj jest nam po drodze. Nigdy nie ukrywałem że Tuska i jego tęczową bandę uważam za większe zagrożenie niż pisiorów. Ci są zwykłymi szkodnikami, ale powrotu ryżego chyba bym nie zdzierżył... Jak się nie wstydzisz dlugopisa to co myślisz jak robi z siebie regularnie debila? o jego zaangażowaniu i oddaniu innym narodom nie wspominam bo unikasz tego tematu... 100 razy ci mowielm, Tvn wyłączyła mi gangrena razem z innymi programami co nie zmienia faktu ,że nie wierzę ani jednym ani drugim, jedyny pożytek z obu stron to wyviaganie gówna na siebie dzięki czemu docierają jakiekolwiek informacje o ich wałach... Pod uwagę biorę wiadomości od róznych niszowych ,zwanych na dzień dzisiejszy foliarzami ... jakoś dziwnie już któryś raz okazuje się, że mieli rację Z Leppera robili idiotę, wieśniaka, prostaka do szydery...wrócisz do starych wypowiedzi...i okazuje się - kurła to był wizjoner Dopiero co w narracji tv konfa to były ruskie onuce, dziś sama gangrena zaczyna onucować( oficjalnie, bo skrycie to prikrasna onuca) a to dopiero początek |
|
|
|
|
Oglądając wtopy długopisa i reszty pisiorów najczęściej jestem zażenowany. Nieraz mam z tego po prostu bekę. Nigdy nie uważałem ich za ludzi wartościowych. Rzecz w tym że każdy z nich będąc cudakiem jest bardziej wartościowy od twoich mocodawców. No może Pinokio jest na poziomie ryżego, albo niewiele lepszy, ale całościowo stwierdzam że, wasza banda była jeszcze gorsza. I co należy z tego wnioskować, będzie bardziej szkodliwa, gdyby wygrała. Na szczęście nam to nie grozi...
|
|
|
|
|
@Bolo
"A ile ten rozjazd wynosił? Procent może dwa?" "Różnica rzędu procenta czy dwóch jest jak najbardziej dopuszczalna..." Po co ty się Bolo udzielasz, jeśli ty nie rozumiesz procentów? art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Eminencjo inkontynencjo purpura spłynęła brązem. Chyba znowu nie zadziałał zawór główny. Proszę udać się do łazienki...
|
|
|
|
|
@Bolo
Wiesz co oznacza 1 czy 2 % rozjazdu Bolo? art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
@Bolo
Wytłumaczę ci co oznacza rozjazd 1 czy 2 %. Przyjmijmy, że w kraju A produkt Edziolo kosztuje 100 zł. Jeśli po miesiącu ceny wzrosły o 1% Edziolo będzie kosztował 101 zł. 100 zł x 1,01 = 101 zł Po drugim miesiącu będzie kosztować już 102,01. 101 zł x 1,01 = 102,01 zł. Po trzecim miesiącu 103,03 zł. Po roku będzie kosztować 112,68 zł. A teraz zróbmy rozjazd 1 % i w kraju B mamy wzrost o 2% każdego miesiąca. Po pierwszym miesiącu Edziolo będzie kosztować: 100 zł x 1,02 = 102 zł Po drugim miesiącu 102 zł x 1,02 = 104,04 zł Po roku będzie kosztować 126,82 zł. W trzecim kraju rozjazd 2 % oznacza, że po miesiącu za Edziolo zapłacimy: 100 zł x 1,03 = 103 zł Po drugim miesiącu: 103 zł x 1,03 = 106,09 zł Po roku będzie kosztować: 142,57 zł. 1 % rozjazdu oznacza, że po roku nie zapłacisz 112,68 zł tylko 126,82 zł. 2 % rozjazdu oznacza, że po roku nie zapłacisz 112,68 zł tylko 142,57 zł. Ale rozumiem Bolo, że dla ciebie wyj.... dodatkowe 30 zł do każdego 112zł to nic takiego. Taki jesteś tłusty kocur. P.S. Ch... wie co ty tam powklejałeś na tych wykresach i skąd brałeś dane więc może się okazać, że piszemy o innych rzeczach (wątpię) + jestem po pracy więc, jeśli wkradły się jakieś błędy to śmiało piszcie, poprawię. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
CYTAT Oglądając wtopy długopisa i reszty pisiorów najczęściej jestem zażenowany. Nieraz mam z tego po prostu bekę. Nigdy nie uważałem ich za ludzi wartościowych. Rzecz w tym że każdy z nich będąc cudakiem jest bardziej wartościowy od twoich mocodawców. No może Pinokio jest na poziomie ryżego, albo niewiele lepszy, ale całościowo stwierdzam że, wasza banda była jeszcze gorsza. I co należy z tego wnioskować, będzie bardziej szkodliwa, gdyby wygrała. Na szczęście nam to nie grozi... Z tego ,że drze ryja po rusku, kłania się obcemu wojsku z okrzykiem sława...też masz bekę...No spoko... |
|
|
|
|
CYTAT @Bolo Wytłumaczę ci co oznacza rozjazd 1 czy 2 %. Przyjmijmy, że w kraju A produkt Edziolo kosztuje 100 zł. Jeśli po miesiącu ceny wzrosły o 1% Edziolo będzie kosztował 101 zł. 100 zł x 1,01 = 101 zł Po drugim miesiącu będzie kosztować już 102,01. 101 zł x 1,01 = 102,01 zł. Po trzecim miesiącu 103,03 zł. Po roku będzie kosztować 112,68 zł. A teraz zróbmy rozjazd 1 % i w kraju B mamy wzrost o 2% każdego miesiąca. Po pierwszym miesiącu Edziolo będzie kosztować: 100 zł x 1,02 = 102 zł Po drugim miesiącu 102 zł x 1,02 = 104,04 zł Po roku będzie kosztować 126,82 zł. W trzecim kraju rozjazd 2 % oznacza, że po miesiącu za Edziolo zapłacimy: 100 zł x 1,03 = 103 zł Po drugim miesiącu: 103 zł x 1,03 = 106,09 zł Po roku będzie kosztować: 142,57 zł. 1 % rozjazdu oznacza, że po roku nie zapłacisz 112,68 zł tylko 126,82 zł. 2 % rozjazdu oznacza, że po roku nie zapłacisz 112,68 zł tylko 142,57 zł. Ale rozumiem Bolo, że dla ciebie wyj.... dodatkowe 30 zł do każdego 112zł to nic takiego. Taki jesteś tłusty kocur. P.S. Ch... wie co ty tam powklejałeś na tych wykresach i skąd brałeś dane więc może się okazać, że piszemy o innych rzeczach (wątpię) + jestem po pracy więc, jeśli wkradły się jakieś błędy to śmiało piszcie, poprawię. Eminencjo inkontynencjo mamy kolejny wyciek. Gruby już dzwoni po hydraulika. Proszę ściągnąć bieliznę i udać się do łazienki... |
|
|
|
|
CYTAT Z tego ,że drze ryja po rusku, kłania się obcemu wojsku z okrzykiem sława...też masz bekę...No spoko... No mam z tego bekę i nic nie poradzę. W ogóle uważam że taka śmiertelna powaga nie jest wskazana. No chyba że księdza na pogrzebie, ale to wyjątek. Gdyby człowiek chciał się przejmować tym wszystkim na co i tak nie ma wpływu to albo by zwariował albo dostał wrzodów żołądka. Dlatego ja wybieram opcję podchodzenia do wszystkiego ( prawie) z dystansem i humorem, dziadku regresie pizdasie grubasie bananie bracie banana bobku ujowozrobiony niemcu z polski czy który tam jest zalogowany w sztabie bezpartyjnych wolnościowców... |
|
|
|
|
CYTAT @Bolo Wiesz co oznacza 1 czy 2 % rozjazdu Bolo? Eminencjo inkontynencjo, wiem tyle że znowu straszny fetor się pojawił. Przypuszczalnie mamy kolejną awarię. Proszę się podporządkować i w końcu udać się do łazienki... Zaraz przyjedzie miły pan i zrobi kuju kuju zastrzyczkiem i będzie dobrze... |
|
|
|
|
W punkt!
|
|
|
|
|
Śmiać to się można jak nieuk próbuje po angielsku gadać o friendach i dickach albo jak udaje samodzielnego i odważnego
Dla mnie kierunek jego dzialania jest jasny Nie szydź z rudego koloru, jak słupki polecą to kanalia z Żoliborza gotową przefarbować się na rudo...onuce już zakłada |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
CYTAT CYTAT @Bolo Wytłumaczę ci co oznacza rozjazd 1 czy 2 %. Przyjmijmy, że w kraju A produkt Edziolo kosztuje 100 zł. Jeśli po miesiącu ceny wzrosły o 1% Edziolo będzie kosztował 101 zł. 100 zł x 1,01 = 101 zł Po drugim miesiącu będzie kosztować już 102,01. 101 zł x 1,01 = 102,01 zł. Po trzecim miesiącu 103,03 zł. Po roku będzie kosztować 112,68 zł. A teraz zróbmy rozjazd 1 % i w kraju B mamy wzrost o 2% każdego miesiąca. Po pierwszym miesiącu Edziolo będzie kosztować: 100 zł x 1,02 = 102 zł Po drugim miesiącu 102 zł x 1,02 = 104,04 zł Po roku będzie kosztować 126,82 zł. W trzecim kraju rozjazd 2 % oznacza, że po miesiącu za Edziolo zapłacimy: 100 zł x 1,03 = 103 zł Po drugim miesiącu: 103 zł x 1,03 = 106,09 zł Po roku będzie kosztować: 142,57 zł. 1 % rozjazdu oznacza, że po roku nie zapłacisz 112,68 zł tylko 126,82 zł. 2 % rozjazdu oznacza, że po roku nie zapłacisz 112,68 zł tylko 142,57 zł. Ale rozumiem Bolo, że dla ciebie wyj.... dodatkowe 30 zł do każdego 112zł to nic takiego. Taki jesteś tłusty kocur. P.S. Ch... wie co ty tam powklejałeś na tych wykresach i skąd brałeś dane więc może się okazać, że piszemy o innych rzeczach (wątpię) + jestem po pracy więc, jeśli wkradły się jakieś błędy to śmiało piszcie, poprawię. Eminencjo inkontynencjo mamy kolejny wyciek. Gruby już dzwoni po hydraulika. Proszę ściągnąć bieliznę i udać się do łazienki... Stolec jak zwykle w formie, pajaca. Pisał o merytorycznej dyskusji, a skończył jak zwykle na obsranych gaciach. Wyzwanie go przerosło. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT Śmiać to się można jak nieuk próbuje po angielsku gadać o friendach i dickach albo jak udaje samodzielnego i odważnego Dla mnie kierunek jego dzialania jest jasny Nie szydź z rudego koloru, jak słupki polecą to kanalia z Żoliborza gotową przefarbować się na rudo...onuce już zakłada To nie są rzeczy śmiertelnie poważne. To są lapsusy językowe i poza obśmianiem nie warto się tym zajmować... Komu mają słupki polecieć? Jeżeli będzie jakiś ruch to tylko taki że konfa wyprzedzi POKO-munę, dziadku regresie pizdasie grubasie bananie bracie banana bobku ujowozrobiony niemcu z polski czy który tam dzisiaj rządzi waszą menażerią... Rudy to kula u nogi waszego środowiska. Jeszcze tego nie rozumiecie , ale przyjdzie czas i na to... |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT @Bolo Wytłumaczę ci co oznacza rozjazd 1 czy 2 %. Przyjmijmy, że w kraju A produkt Edziolo kosztuje 100 zł. Jeśli po miesiącu ceny wzrosły o 1% Edziolo będzie kosztował 101 zł. 100 zł x 1,01 = 101 zł Po drugim miesiącu będzie kosztować już 102,01. 101 zł x 1,01 = 102,01 zł. Po trzecim miesiącu 103,03 zł. Po roku będzie kosztować 112,68 zł. A teraz zróbmy rozjazd 1 % i w kraju B mamy wzrost o 2% każdego miesiąca. Po pierwszym miesiącu Edziolo będzie kosztować: 100 zł x 1,02 = 102 zł Po drugim miesiącu 102 zł x 1,02 = 104,04 zł Po roku będzie kosztować 126,82 zł. W trzecim kraju rozjazd 2 % oznacza, że po miesiącu za Edziolo zapłacimy: 100 zł x 1,03 = 103 zł Po drugim miesiącu: 103 zł x 1,03 = 106,09 zł Po roku będzie kosztować: 142,57 zł. 1 % rozjazdu oznacza, że po roku nie zapłacisz 112,68 zł tylko 126,82 zł. 2 % rozjazdu oznacza, że po roku nie zapłacisz 112,68 zł tylko 142,57 zł. Ale rozumiem Bolo, że dla ciebie wyj.... dodatkowe 30 zł do każdego 112zł to nic takiego. Taki jesteś tłusty kocur. P.S. Ch... wie co ty tam powklejałeś na tych wykresach i skąd brałeś dane więc może się okazać, że piszemy o innych rzeczach (wątpię) + jestem po pracy więc, jeśli wkradły się jakieś błędy to śmiało piszcie, poprawię. Eminencjo inkontynencjo mamy kolejny wyciek. Gruby już dzwoni po hydraulika. Proszę ściągnąć bieliznę i udać się do łazienki... Stolec jak zwykle w formie, pajaca. Pisał o merytorycznej dyskusji, a skończył jak zwykle na obsranych gaciach. Wyzwanie go przerosło. Nie bulwersuj się tak gruby, bo ci ciśnienie skoczy. Z regresem da się cokolwiek merytorycznie podyskutować, ze szwabem to nie jest możliwe. Ten człowiek jest niebezpieczny dla otoczenia... |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
stolec jak zwykle wykonuje analizy z dupy, pajacuje i jak zwykle kończy z obsranymi gaciami.
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Odezwał się komandos...
No weź gruby ( nie wysługując się szwabem) pokaż mi w którym momencie pojawia się pisinflacja, i przy okazji ile ona wyniosła? Chyba tyle w Radomiu nauczyli? |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Śmiać to się można jak nieuk próbuje po angielsku gadać o friendach i dickach albo jak udaje samodzielnego i odważnego Dla mnie kierunek jego dzialania jest jasny Nie szydź z rudego koloru, jak słupki polecą to kanalia z Żoliborza gotową przefarbować się na rudo...onuce już zakłada To nie są rzeczy śmiertelnie poważne. To są lapsusy językowe i poza obśmianiem nie warto się tym zajmować... Komu mają słupki polecieć? Jeżeli będzie jakiś ruch to tylko taki że konfa wyprzedzi POKO-munę, dziadku regresie pizdasie grubasie bananie bracie banana bobku ujowozrobiony niemcu z polski czy który tam dzisiaj rządzi waszą menażerią... Rudy to kula u nogi waszego środowiska. Jeszcze tego nie rozumiecie , ale przyjdzie czas i na to... No chyba wam poleciały ... ale to też dla ciebie temat za trudny...nie jestes w stanie powiedzieć co się stało że się wam zesrało Co do reszty, typowe podejście pisiora, napchać kichę, wysrać się a reszta chu...co tam że prezydent... byle pińcetka wpłynęła na konto a jak już będzie osiemsetka Jak to klasyk powiedział "we wojnę to by was rozstrzelali" |
|
|
|
|
Mi się nic nie zesrało ,dziadku regresie pizdasie grubasie bananie bracie banana bobku ujowozrobiony niemcu z polski czy który tam dzisiaj jest hieną dyżurną. Może w październiku jak już się okaże że wasz ryży jednak nie wygrał to kto wie? Ale to chyba będzie was dotyczyć...
Takie przedstawianie się jak u ciebie w roli osoby aktywniejszej czy też niezależnej i stanowiącej wyższą wartość społeczną to chyba jakiś kompleks. Pewnie sam siedzisz na jakiejś rencie trzydzieści lat i tak się dowartościowujesz... |
|
|
|
|
Faktycznie muszę być zakompleksiony bo mnie wkurwia uzurpator włażący w dupę obcym narodom
|
|
|
|
|
Każdy ma jakieś kompleksy, dziadku regresie pizdasie grubasie bananie bracie banana bobku ujowozrobiony niemcu z polski czy który tam jest zalogowany w sztabie bezpartyjnych wolnościowców. Zarzucasz ludziom nieróbstwo i sięganie po darmoszkę więc istnieje wysokie prawdopodobieństwo że sam w taki czy inny sposób jesteś trutniem. Najwięcej o pasożytach i patusach piszą ludzie niezbyt zapracowani...
|
|
|
|
|
Gruby albo regres napiszcie proszę kiedy zaczęła się pisinflacja i ile ona procentowo wyniosła? Szwaba rzecz jasna w temat nie angażujemy... |
|
|
|
|
Kazik kiedyś śpiewał taką piosenkę o kur.ach wędrowniczkach... |
|
|
|
|
CYTAT Każdy ma jakieś kompleksy, dziadku regresie pizdasie grubasie bananie bracie banana bobku ujowozrobiony niemcu z polski czy który tam jest zalogowany w sztabie bezpartyjnych wolnościowców. Zarzucasz ludziom nieróbstwo i sięganie po darmoszkę więc istnieje wysokie prawdopodobieństwo że sam w taki czy inny sposób jesteś trutniem. Najwięcej o pasożytach i patusach piszą ludzie niezbyt zapracowani... Idąc twoim tokiem rozumowania...istnieje duże prawdopodobieństwo, że jesteś rudy, kradniesz, masz niemieckie korzenie i długo jeszcze by wymieniać |
|