|
|
|
CYTAT CYTAT a za co ją tak ceniłeś oprócz teksu o piniondzach które im się należały? To mu się podobało najbardziej. Co tam gruby marmolisz za uszami? Schudłeś trochę na wczasach czy dalej idziesz na masę , byku? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT a za co ją tak ceniłeś oprócz teksu o piniondzach które im się należały? Jeżeli przyjmiemy założenie , ze premia jest uzależniona od wyników to te pieniądze faktycznie im się należały. To były najlepsze lata polskiej gospodarki... Gruby kiedyś napisał ,że Ewa Kopacz nie kupiła szczepionek na grypę i chwała jej za to. Tyle że on ( i wy wszyscy) twierdzicie , że ówczesna minister zdrowia postawiła się koncernom a to nieprawda. Za Tuska było takie manko w budżecie , że jakiekolwiek wydatki to musiałaby być sfinansowane kredytem... czyli jak twierdzisz przejęła pałeczkę po tej co kamieniami w dinozaury rzucała i w te dwa lata dokonała cudu gospodarczego ... hmmm faktycznie zdolna baba , że tak im tak póżniej wszystko szybko i gładko nie szło |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Opozycja od PSL i Hołowni (nie wiem, czy z PO i lewicy też, ale pewnie tak) domagała się objęcia sankcjami gazu LPG z Rosji. Oznaczałoby to braki surowca u nas, a jeśli byłby, to litr kosztowałby 7-8 zł. Polska nie ma rozwiniętej logistyki do importu wystarczających ilości surowca z innych kierunków. To straszne, co rząd zrobił żeby móc importować więcej z innych kierunków? No nic trzeba sponsorować bandytów. A czy Ukraina nie bierze gazu (nie tylko LPG) z Rosji? Oczywiście, że bierze. Czemu jesteście aż tak zakłamani, jako opozycja? My mamy płacić o wiele więcej, bo tak, a sam "pokrzywdzony" korzysta nadal z tego kierunku? Ideologią, machaniem szabelką i cierpieniem za miliony nie zapłacisz rachunków, nie kupisz jedzenia. Najpierw trzeba zadbać o własny interes, a później myśleć o pomaganiu obcym. Tak się robi w mądrych i niepodległych krajach. A jeśli chodzi o infrastrukturę, to tej się nie zbuduje w przeciągu kilku miesięcy. |
|
|
|
|
CYTAT [cytat][cytat] Ideologią, machaniem szabelką i cierpieniem za miliony nie zapłacisz rachunków, nie kupisz jedzenia. Najpierw trzeba zadbać o własny interes, a później myśleć o pomaganiu obcym. Tak się robi w mądrych i niepodległych krajach. A jeśli chodzi o infrastrukturę, to tej się nie zbuduje w przeciągu kilku miesięcy. Dokładnie tak ale dwie kadencje to już aż nadto. Dlatego trzeba naprawdę dobrej zmiany. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
CYTAT czyli jak twierdzisz przejęła pałeczkę po tej co kamieniami w dinozaury rzucała i w te dwa lata dokonała cudu gospodarczego ... hmmm faktycznie zdolna baba , że tak im tak póżniej wszystko szybko i gładko nie szło Jeżeli przyjmiemy założenie , ze premia jest uzależniona od wyników to te pieniądze faktycznie im się należały. To były najlepsze lata polskiej gospodarki... Co jest z tego co napisałem niezrozumiałe dla ciebie czy dla twoich sztabowych kolegów? Mam ci wrzucać wykresy z danymi takimi jak chociażby wysokość deficytu finansów publicznych w relacji do PKB z poszczególnych lat? A nawet jak ci wrzucę , to i tak pewnie stwierdzisz że są nierzetelne , bo przecież pisiory fałszują dane statystyczne . Rzecz jasna ryży tego nie robił... |
|
|
|
|
CYTAT Dokładnie tak ale dwie kadencje to już aż nadto. Dlatego trzeba naprawdę dobrej zmiany. Jeżeli dla ciebie i twoich sztabowych kolegów, regresie, ta dobra zmiana to ma być powrót ryżego i jego pożal się Boże koalicjantów, to wsadź sobie ten pomysł głęboko w okrężnicę. Możesz mi wytłumaczyć , jaki sens ma powrót człowieka który był i się nie sprawdził ? |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT czyli jak twierdzisz przejęła pałeczkę po tej co kamieniami w dinozaury rzucała i w te dwa lata dokonała cudu gospodarczego ... hmmm faktycznie zdolna baba , że tak im tak póżniej wszystko szybko i gładko nie szło Jeżeli przyjmiemy założenie , ze premia jest uzależniona od wyników to te pieniądze faktycznie im się należały. To były najlepsze lata polskiej gospodarki... Co jest z tego co napisałem niezrozumiałe dla ciebie czy dla twoich sztabowych kolegów? Mam ci wrzucać wykresy z danymi takimi jak chociażby wysokość deficytu finansów publicznych w relacji do PKB z poszczególnych lat? A nawet jak ci wrzucę , to i tak pewnie stwierdzisz że są nierzetelne , bo przecież pisiory fałszują dane statystyczne . Rzecz jasna ryży tego nie robił... Sam stwierdzasz, że fałszują jedni i drudzy więc nie ma się czym podpierać, ty nie bardzo rozumiesz, pytałem konkretnie o tą babę, co ona takiego osobiście zrobiła dobrego ,że popierasz jej kandydaturę na prezydenta, wierzysz że wogole podjęła jakąś samodzielną decyzję ... tak jak i ktokolwiek że stadka prezesa |
|
|
|
|
Sprawdził się bardzo dobrze. Zarówno w Polce jak i kiedy godnie reprezentował nasze interesy Polski za granicą w Parlamencie Europejskim.
Przyjmując założenie działania w otoczeniu gospodarczym i zaczynania z danym inwentarzem to lata w których urzędował Donald możemy uznać za Polski cud gospodarczy i złotą erę rozwoju. Twoja ocena wyników Stolec jest jak strzał ślepego stolcem do księżyca w nowiu. Analityki ekonomista z ciebie jak z koziej dupy trąba. Jak wykażesz związek pislodziejstwa z wynikami to uszami przyklasnę. Jeżeli mieli udział to jedynie negatywny. Tylko Donald Tusk. To dzięki niemu możemy pracować u Niemców, dla Niemców i kupować od Niemców. PiS nic nie zmienił bo w tej kwestii nic się nie zmieniło. W innych kwestiach zmieniło się na gorsze lub wcale. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
CYTAT Sam stwierdzasz, że fałszują jedni i drudzy więc nie ma się czym podpierać, ty nie bardzo rozumiesz, pytałem konkretnie o tą babę, co ona takiego osobiście zrobiła dobrego ,że popierasz jej kandydaturę na prezydenta, wierzysz że wogole podjęła jakąś samodzielną decyzję ... tak jak i ktokolwiek że stadka prezesa Czy ja gdziekolwiek napisałem że popieram jej kandydaturę na prezydenta? Napisałem że była dobrym premierem , tak ją oceniam. A przynajmniej dużo lepszym niż jej poprzednicy... Nie znam zakulisowych spraw w polityce. Przypuszczam , że samodzielnych decyzji to nie podejmuje nawet prezydent USA a co dopiero premier takiego Bantustanu jak Polska... Co nie zmienia faktu ,że po okresie Wielkiej Smuty ( 2007-2015) można było wyczuć zmianę na lepsze. Pewnie , że TVN jątrzył a to o broszkach , a to o samodzielności ( zupełnie jak ty co za przypadek!), albo o zamachu na praworządność. Tyle ,że zwyczajni ludzie mieli w nosie ględzenie TVN-u. Była światowa koniunktura , ludziom żyło się dobrze... W każdym razie to już historia. Było , minęło i nie wróci. Jaro postawił na tego bankstera Morawieckiego i od razu się zaczęły plagi egipskie. Zresztą tak samo jak za ryżego. Tamten też ściągał na Polskę co najgorsze... |
|
|
|
|
CYTAT Sprawdził się bardzo dobrze. Zarówno w Polce jak i kiedy godnie reprezentował nasze interesy Polski za granicą w Parlamencie Europejskim. Przyjmując założenie działania w otoczeniu gospodarczym i zaczynania z danym inwentarzem to lata w których urzędował Donald możemy uznać za Polski cud gospodarczy i złotą erę rozwoju. Twoja ocena wyników Stolec jest jak strzał ślepego stolcem do księżyca w nowiu. Analityki ekonomista z ciebie jak z koziej dupy trąba. Jak wykażesz związek pislodziejstwa z wynikami to uszami przyklasnę. Jeżeli mieli udział to jedynie negatywny. Tylko Donald Tusk. To dzięki niemu możemy pracować u Niemców, dla Niemców i kupować od Niemców. PiS nic nie zmienił bo w tej kwestii nic się nie zmieniło. W innych kwestiach zmieniło się na gorsze lub wcale. Ale pier.lisz regresie . Wymień choć jedną reformę , jedną ustawę obniżającą podatki za czasów ryżego która pozytywnie zmieniła nasz kraj. Obniżkę zasiłku pogrzebowego sobie podaruj rzecz jasna! Naoglądacie się tego TVN-u i później powtarzacie jak papugi. Bezmyślnie i bezrefleksyjnie. Tusk to człowiek jałowy i bezideowy, tak naprawdę bezwartościowy dla naszego kraju. Pewnie Niemcy mieli z niego jakiś pożytek , ale nasz kraj na pewno nie... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciekawe czy wśród naszych forumowiczy są ludzie, którzy dali się " buhnąć"? |
|
|
|
|
CYTAT |
|
|
|
|
Czyli jednak wina Pinokia, dziadku regresie pizdasie grubasie bananie bracie banana bobku ujowozrobiony krugeju niemcu z polski czy który tam dzisiaj rządzi waszą menażerią?
|
|
|
|
|
nie wiem czyja wina , ty się specjalizujesz w statystykach, wiarygodnych danych to powinieneś się wypowiedzieć , mi tak tylko jakoś na pisowką propagandę zawsze trafia kojarząca się kontr-propaganda
te wydatki pinokia to mam nadzieję , że potwierdzisz jako fake |
|
|
|
|
Czyli samorządowcy narobili bałaganu, a rząd musi po nich sprzątać?
Nie podważam wydatków Pinokia na inne rzeczy ( mniej czy bardziej celowe). Rzecz w tym czy ty byś był skłonny dawać kasę ludziom którzy przy każdej okazji kłody ci rzucają pod nogi? Swoją drogą sama nazwa samorząd do czegoś zobowiązuje. Jak widać wasi mocodawcy mają tutaj podwójne standardy... Konstytucja! Wolne sądy! Kaczyński wypierd..aj kurduplu! A za chwilę potrzeba nam 20 milionów panie premierze poratujcie w biedzie! |
|
|
|
|
to by się zgadzało, kasa tylko dla swoich
a u pinokia najbardziej urzekają mnie te duchowe wydatki ale jak nie podważasz... |
|
|
|
|
Każdy rząd dzieli według uznania. Pisiory będą reklamować spółki skarbu państwa u Karnowskich, a Tusk płacił Newsweekowi i Wyborczej. Pinokio będzie dawał na duchowe wydatki, a Tusk dotował Krytykę Polityczną. Tak było jest i będzie. Kasa zawsze będzie dla swoich. Głupi kto twierdzi inaczej, dziadku regresie pizdasie grubasie bananie bracie banana bobku ujowozrobiony krugeju niemcu z polski czy który tam dzisiaj przejął dyżur w sztabie bezpartyjnych wolnościowców...
Przypuszczam że wasz sztab po powrocie Tuska do władzy uszczknie co z nieco z pańskiego stołu... Nawet gdyby Polacy odrzucili duopol i poparli gremialnie konfe ( bo ZSL i Hołowczyc to żadna zmiana), to i tak ktoś obsadzi spółki skarbu państwa. Ktoś będzie dzielił konfiturki... Ty beczysz bo już nie możesz się doczekać aż się dorwiecie do żłoba... |
|
|
|
|
wielce proste i tendencyjne twoje rozumowanie bolku, statystyki nieubłaganie wskazują kto tu walczy o koryto, twoja 24h walka o prezesa vs moja szydera z gamoni pisowskich
legenda głosi , że razem ze sztabem nadal szukacie choć jednego mojego posta pro-tuskowego |
|
|
|
|
Skoro tak twierdzisz dziadku regresie grubasie pizdasie bananie bracie banana bobku ujowozrobiony krugeju niemcu z polski czy który tam dzisiaj rządzi w waszym sztabie...
Powtarzam jeszcze raz: każda władza będzie nagradzała swoich popleczników. Tak działa ten system. Ryży nic tutaj nie zmieni no może tylko tyle że i wam coś skapnie... |
|
|
|
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Jeżeli przyjmiemy założenie , ze premia jest uzależniona od wyników to te pieniądze faktycznie im się należały. To były najlepsze lata polskiej gospodarki...umiech Co jest z tego co napisałem niezrozumiałe dla ciebie czy dla twoich sztabowych kolegów? Wszystko jest zrozumiałe. Jesteś jebanym pisiorem |
|