NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 349 350 351 352 353 354 355 ... » »»
Polityka bez cenzury, Wszystko co jest związane z polityką i politykami.
Ostrzeżenia: 100%
ff
Wysłany: 19 Wrz 2021r. 09:50  
No tak, poczytaj jeszcze, poszukaj informacji. Może dotrzesz do info dlaczego za Tuska nie powstał ten tunel.
Jak widać inteligencja nie idzie w parze z wiedzą.

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 19 Wrz 2021r. 09:50  

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2021r. 09:54  
A co miał rząd Tuska do tego , jak uważacie że tunel wybudował wujek Hans i samorząd?umiech

Szybko mój link przejrzałeś. Ja bym tak nie potrafił...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2021r. 09:56  
Przypomnijmy cytat:
CYTAT
CYTAT
Andrzej Duda podziękował władzom Świnoujścia, że partycypują w kosztach budowy tunelu, "nie zrzucając tego tylko na Skarb Państwa". Jednak rząd nie przeznaczył na ten cel ani złotówki. Unia Europejska finansuje 85 proc. kosztów inwestycji. Pozostałe pochodzą od samorządu.

zaklopotany

Nie zrzucając tego na Skarb Państwa.

Skarb państwa był (ogołocony ale nadal jest) do dyspozycji na defraudacje PISorzytów. Po cóż go obciążać dodatkowo obciążać budową infrastruktury?

socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2021r. 09:58  
CYTAT
A co miał rząd Tuska do tego , jak uważacie że tunel wybudował wujek Hans i samorząd?umiech

Szybko mój link przejrzałeś. Ja bym tak nie potrafił...umiech

A no nic po za tym co ty pisałeś. I tak na przyszłość. Nie otwieram linków od byle kogo.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2021r. 10:14  
Na tym polega wasz problem. O tym pisałem wcześniej. Ideologiczne zacietrzewienie odbiera możliwość obiektywnej oceny sytuacji. Nagłówek parówki czy pasek z TVN24 wystarczy za wszystko...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2021r. 11:09  
CYTAT
Na tym polega wasz problem. O tym pisałem wcześniej. Ideologiczne zacietrzewienie odbiera możliwość obiektywnej oceny sytuacji. Nagłówek parówki czy pasek z TVN24 wystarczy za wszystko...umiech

Gdzie ty tu widzisz zacietrzewienie? fakty są takie, że budowę tunelu finansuje UE i samorząd.

Posiadasz inną wiedzę to się pochwal.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2021r. 11:32  
https://www.skyscrapercity.com/threads/dk93-tunel-pod-%C5%9Awin%C4%85-w-%C5%9Awinouj%C5%9Bciu-polityka-brig.396131/

Przeczytaj to , przynajmniej pobieżnie, i wtedy pogadamy o faktach. Tobie się fakty z Faktami TVN pomyliły...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2021r. 15:10  
I jakie te fakty? Giertych zgłosił projekt. Kto finansuje? Czy może jest inaczej niż pisaliśmy z Progresem wcześniej?
Twoje zacietrzewienie nie pozwala ci faktu o braku finansowania przez rząd PiS przyjąć do wiadomości.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2021r. 16:06  
Coś ram przeczytałeś , Anżej. Naprawdę doceniam...umiech

Czytaj dalej...umiech

Ideologiczne zacietrzewienie to układ zero-jedynkowy. Wg ciebie i regresa , wkład obecnej władzy w budowę tunelu jest żaden. A np sam fakt wystąpienia przez pisowskie władze w 2007 roku do KE o z wnioskiem o objęcie finansowania projektu , już rzuca inne światło na sprawę. Trochę trwało zanim udało się załatwić formalności...umiech Zresztą podobnie było z Mierzeją Wiślaną. Pomysł był , był nawet projekt , tylko brakowało woli politycznej.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2021r. 18:58  
CYTAT
Coś ram przeczytałeś , Anżej. Naprawdę doceniam...umiech

Czytaj dalej...umiech

Ideologiczne zacietrzewienie to układ zero-jedynkowy. Wg ciebie i regresa , wkład obecnej władzy w budowę tunelu jest żaden. A np sam fakt wystąpienia przez pisowskie władze w 2007 roku do KE o z wnioskiem o objęcie finansowania projektu , już rzuca inne światło na sprawę. Trochę trwało zanim udało się załatwić formalności...umiech Zresztą podobnie było z Mierzeją Wiślaną. Pomysł był , był nawet projekt , tylko brakowało woli politycznej.

Wkład finansowy jest żaden i o tym tu mowa. Reszta to twoje wypociny i wykręty oraz kreowanie rzeczywistości powodowane twoim oddaniem i poddaniem obecnej władzy. Zerom obiektywizmu tylko ślepe zapatrzenie w pis. totalny pisior z ciebie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2021r. 19:48  
Mylisz się Anżej, nie po raz pierwszy ( i zapewne nie ostatni). PiS nigdy nie będzie dla mnie pierwszym wyborem bo jako obywatel Polski chcę jak najszybszego opuszczenia UE. Niestety obecna partia rządząca mi tego nie zagwarantuje. Czym innym jest jednakowoż obiektywne spojrzenie na świat , a czym innym ideologiczne zacietrzewienie. Obawiam się że nie pojmujesz różnicy...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2021r. 22:05  
@Bolek1313 czyli Edzio-koprofil

Podsumujmy:

1. Chłop, który ułaskawił pedofila sugeruje, że Skarb Państwa finansuje budowę tunelu.

Co jest oczywiście nieprawdą.

Nie wiadomo czy chłop nie wie o czym mówi, czy kłamie celowo.

2. Co na to Edzio-koprofil?

Edzio-koprofil podważa źródło informacji, pier...i o ideologicznym zacietrzewieniu i własnym obiektywizmie, obwinia UE o to, że daje kasę, przechodzi do Tuska, sugeruje, że Andrzej_2.0 i Progres napisali coś czego nie napisali, w końcu zaczyna tworzyć narrację, że jeśli ktoś prosi o pieniądze, to tak jakby je sam dawał.

zaklopotany

Edzio - sprawa jest prosta.

Duda albo nie wie o czym mówi albo kłamie.

A twoje pier...e to zwykłe zacietrzewienie, które każe ci bronić go za wszelką cenę.

art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych."
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2021r. 22:09  
CYTAT
Mylisz się Anżej, nie po raz pierwszy ( i zapewne nie ostatni). PiS nigdy nie będzie dla mnie pierwszym wyborem bo jako obywatel Polski chcę jak najszybszego opuszczenia UE. Niestety obecna partia rządząca mi tego nie zagwarantuje. Czym innym jest jednakowoż obiektywne spojrzenie na świat , a czym innym ideologiczne zacietrzewienie. Obawiam się że nie pojmujesz różnicy...umiech

A w temacie finansowania tunelu?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Wrz 2021r. 07:20  
CYTAT
@Bolek1313 czyli Edzio-koprofil

Podsumujmy:

1. Chłop, który ułaskawił pedofila sugeruje, że Skarb Państwa finansuje budowę tunelu.

Co jest oczywiście nieprawdą.

Nie wiadomo czy chłop nie wie o czym mówi, czy kłamie celowo.

2. Co na to Edzio-koprofil?

Edzio-koprofil podważa źródło informacji, pier...i o ideologicznym zacietrzewieniu i własnym obiektywizmie, obwinia UE o to, że daje kasę, przechodzi do Tuska, sugeruje, że Andrzej_2.0 i Progres napisali coś czego nie napisali, w końcu zaczyna tworzyć narrację, że jeśli ktoś prosi o pieniądze, to tak jakby je sam dawał.

zaklopotany

Edzio - sprawa jest prosta.

Duda albo nie wie o czym mówi albo kłamie.

A twoje pier...e to zwykłe zacietrzewienie, które każe ci bronić go za wszelką cenę.

Eminencjo inkontynencjo mamy kolejną awarię hydrauliki. Proszę udać się do łazienki...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Wrz 2021r. 08:23  
CYTAT
CYTAT

A w temacie finansowania tunelu?

Pieniądze na inwestycję przekazał CUPT ( tak się to chyba nazywa) . Z " darmowej kaski" od wujka Hansa, ale jednak. Bez politycznej woli , samorząd nie dostałby złotówki na tą inwestycję, Anżej. Pisiory , a zwłaszcza Jaro mają takiego konika , że lubują się w takich projektach. Pewnie już zdążyłeś się zorientować...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Wrz 2021r. 08:38  
dziękuję, potwierdzasz że rząd pis nie miał żadnego wkładu finansowego w budowę tego tunelu.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Wrz 2021r. 09:59  
Jak zwykle ideologiczne zacietrzewienie odbiera ci możliwość obiektywnej oceny sytuacji, Anżej. Mój link, który zapewne przewertowałeś, potwierdza że cały plan projektu inwestycyjnego tunelu w Świnoujściu zamówiło (i zapłaciło zań rzecz jasna )pisowskie ministerstwo w 2006 roku. W kolejnym roku rząd PiS wystąpił do KE o objęcie projektu finansowaniem , no i tak ponad 10 lat trwało załatwianie formalności. Aż w międzyczasie wrócił PiS do władzy i budowa ruszyła...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Wrz 2021r. 15:18  
@Edzio-koprofil

"Mój link, który zapewne przewertowałeś, potwierdza że cały plan projektu inwestycyjnego tunelu w Świnoujściu zamówiło (i zapłaciło zań rzecz jasna )pisowskie ministerstwo w 2006 roku."

Która strona?

art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych."
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Wrz 2021r. 15:55  
CYTAT
Polska zobowiązana do zapłaty na rzecz KE 500 tys. euro dziennie ze względu na niezaprzestanie wydobycia węgla brunatnego w kopalni Turów w pobliżu czeskiej granicy - orzekł w poniedziałek Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej. Czechy domagały się kary w wysokości 5 mln euro dziennie.

https://www.polsa(...)f=slider

Wszystko to wina UE że Pisłodziejstwo wały na Polakach robi a na arenie międzynarodowej nadstawia tyłek.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Wrz 2021r. 16:17  
Walka z węglem (który mamy) to walka o sprzedaż nam atomu (którego nie mamy). Regresom radość.

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Wrz 2021r. 16:42  
CYTAT
@Edzio-koprofil

"Mój link, który zapewne przewertowałeś, potwierdza że cały plan projektu inwestycyjnego tunelu w Świnoujściu zamówiło (i zapłaciło zań rzecz jasna )pisowskie ministerstwo w 2006 roku."

Która strona?

Z każdej strony cieknie tak samo, eminencjo. Robi się nieprzyjemnie...umiech

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Wrz 2021r. 17:39  
CYTAT
Walka z węglem (który mamy) to walka o sprzedaż nam atomu (którego nie mamy). Regresom radość.

Pamiętajmy też że węgiel (który mamy) pochodzi z zakupów w Rosji smiech2

Przedstawianie totalnej porażki (którą macie) jako rzeczy pozytywnej to walka z rozumem (którego nie macie).

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Wrz 2021r. 18:16  
Nie spodziewałam się ze Regres będziesz chciał drożej kupować i taniej sprzedawać od tego całego zacietrzewienia. Mógłbyś przypomnieć od ilu lat Korwin chciałby uprawiać seks z dziewczynkami? Nie sugeruje ze ty sam.

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Wrz 2021r. 19:17  
Od ilu lat Kaczyński bije Niemca w kask? Nie sugeruje że ty sama.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Wrz 2021r. 19:26  
Powinniśmy wypieprzać z UE , choćby jutro. Na pohybel darmozjadom oglądającym się na dotacje od wujka Hansa...umiech

Prywatna wiadomość 

«« « ... 349 350 351 352 353 354 355 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »