Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Będę chwalił gdy zrobi coś dobrego. Jak narazie nic nie zauważyłem. Ty za to wszystko chwalisz, tak zwyczajnie i bez przyczyny zewnętrznej.
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
@Bolek ty sam już nachwaliłeś sukcesy PISorzytów które z perspektywy czasu okazały się porażkami przekutymi propagandą. Żygać się chce tęczą i obłudą.
Złodzieja i oszusta mam chwalić kiedy "dzień dobry" mi powie? Krytyka nie jest pusta ale zasadna. Puste są twoje argumenty typu że Rudy robił tak samo. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
redresik - ty - postępowy roszczeniowiec rzygasz tęczą?
oj nieładnie lewak rzygający tęczą jest w sztabie niepotrzebny jak widać u was kryzys wiary w słuszność bredzenia ***** redresika - fanatyka - krętacza - kretyna (maseczki - dupeczki) anżej - nie ma szans, żeby taki beton jak ty coś zauważył pozytywnego w tym rządzie (może w ramach błędu statystycznego, przez pomyłkę) ***** anżeja (zero) |
|
|
|
|
Czy też sukces czy porażka ciemny lud uszami klaska.
socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
CYTAT redresik - ty - postępowy roszczeniowiec rzygasz tęczą? oj nieładnie lewak rzygający tęczą jest w sztabie niepotrzebny jak widać u was kryzys wiary w słuszność bredzenia ***** redresika - fanatyka - krętacza - kretyna (maseczki - dupeczki) anżej - nie ma szans, żeby taki beton jak ty coś zauważył pozytywnego w tym rządzie (może w ramach błędu statystycznego, przez pomyłkę) ***** anżeja (zero) Ty jako lider wśród kretynów widzisz tylko zalety PiS. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT Będę chwalił gdy zrobi coś dobrego. Jak narazie nic nie zauważyłem. Ty za to wszystko chwalisz, tak zwyczajnie i bez przyczyny zewnętrznej. To jest oczywista nieprawda Andrzejku. Jeżeli przez ponad sześć lat rządów nie zrobili nic dobrego to obawiam się że masz bardzo wypaczone podejście do sprawy... |
|
|
|
|
CYTAT @Bolek ty sam już nachwaliłeś sukcesy PISorzytów które z perspektywy czasu okazały się porażkami przekutymi propagandą. Żygać się chce tęczą i obłudą. Złodzieja i oszusta mam chwalić kiedy "dzień dobry" mi powie? Krytyka nie jest pusta ale zasadna. Puste są twoje argumenty typu że Rudy robił tak samo. A możesz konkretnie napisać jakie sukcesy pisiorów chwaliłem , a które okazały się "porażkami przekutymi propagandą"? Tylko żeby nie było jak z ceną ropy. Na zasadzie wiem ale nie powiem... |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Będę chwalił gdy zrobi coś dobrego. Jak narazie nic nie zauważyłem. Ty za to wszystko chwalisz, tak zwyczajnie i bez przyczyny zewnętrznej. To jest oczywista nieprawda Andrzejku. Jeżeli przez ponad sześć lat rządów nie zrobili nic dobrego to obawiam się że masz bardzo wypaczone podejście do sprawy... Czyli wg ciebie powinienem na siłę coś znaleźć i ich chwalić. Wtedy będę prawdziwy. Proszę bardzo, bez odwołań i porównań do poprzedników zacznij wymieniać pozytywy ostatnich 6 lat, których autorem jest rząd PiS. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
1. Spadek długu publicznego w relacji do PKB. Do wybuchu epidemii srakawirusa w porównaniu do lat poprzednich była znaczna poprawa.
2. Spadek bezrobocia również w sposób znaczący. Nawet teraz bezrobocie jest stosunkowo niskie i dzięki temu pisiory się wykaraskają. 3. Obniżenie luki w VAT o bodajże 50 procent w stosunku do poprzedników. Tak na szybko tyle mi się przypomniało , niemniej pewnie by się coś jeszcze znalazło. Na minusy to polityka zagraniczna ( machanie szabelką a potem podkulanie kity), katastrofa w mediach publicznych i przede wszystkim brak nadzoru nad podległymi sobie ludźmi ( sprawa Obajtka i Banasia). Według mnie nie popełnili przestępstwa ale wykorzystując swoje układy nazbyt powiększyli swoje majątki. PiS nigdy nie będzie dla mnie partią pierwszego wyboru. Mogę poprzeć z czystym sumieniem tylko i wyłącznie ugrupowanie , które wyprowadzi Polskę z UE. PiS ani POKO tego nigdy nie zrobią , a widzowie TVP i TVN za ich poduszczeniem to potulne barany zaganiane do swoich zagródek... |
|
|
|
|
1. Spadek długu publicznego w relacji do PKB. Do wybuchu epidemii srakawirusa w porównaniu do lat poprzednich była znaczna poprawa.
2. Spadek bezrobocia również w sposób znaczący. Nawet teraz bezrobocie jest stosunkowo niskie i dzięki temu pisiory się wykaraskają. 3. Obniżenie luki w VAT o bodajże 50 procent w stosunku do poprzedników. Tak na szybko tyle mi się przypomniało , niemniej pewnie by się coś jeszcze znalazło. Na minusy to polityka zagraniczna ( machanie szabelką a potem podkulanie kity), katastrofa w mediach publicznych i przede wszystkim brak nadzoru nad podległymi sobie ludźmi ( sprawa Obajtka i Banasia). Według mnie nie popełnili przestępstwa ale wykorzystując swoje układy nazbyt powiększyli swoje majątki. PiS nigdy nie będzie dla mnie partią pierwszego wyboru. Mogę poprzeć z czystym sumieniem tylko i wyłącznie ugrupowanie , które wyprowadzi Polskę z UE. PiS ani POKO tego nigdy nie zrobią , a widzowie TVP i TVN również będą przeciw. . Ci biedni ludzie którzy za ich poduszczeniem to potulne barany zaganiane do swoich zagródek... |
|
|
|
|
1. Dług publiczny za PiSu stałe wzrastał. Więc o czym ty mówisz?
Jedynym rokiem w okresie ostatnich 20 lat był rok 2014. Spadek był powodem poniższych przyczyn " CYTAT Spadek PDP w ciągu całego 2014 r. był głównie spowodowany umorzeniem w lutym 2014 r. skarbowych papierów wartościowych (SPW) w efekcie reformy systemu emerytalnego, co skutkowało jednorazowym obniżeniem PDP o 130 mld 187,6 mln zł. Po wyłączeniu efektu umorzenia SPW, ale bez uwzględnienia jego wpływu na koszty obsługi długu, PDP wzrósłby o 74 mld 640,4mln zł" - wyjaśniło MF w komunikacie. 2. W czym przyczyniło się PIS do spadku bezrobocia? Zatrudniając armię urzędników w postaci pociotków? 3. Kłamstwo VATowskie niedawno przerabialiśmy. PIS nie popierało reform Platformy mających na celu uszczelnienie. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
Kłamstwo vatowskie to o ile pamiętam był jakiś reportaż TVN czy też innego Onetu. Miał on rzekomo udowodnić coś co ty regresie już dawno wiedziałeś...
Tak samo jak zabijające użytkowników karabinki Grot , które zamówił Macierewicz i wszystkie hacjendy Daniela Obajtka... Nigdy nie zrozumiem dlaczego Obajtek ma się tłumaczyć z nadmiernego stanu posiadania, a Adamowicz czy sędzia Żurek już nie... Spadek bezrobocia był faktem. Twoja opinia to już dorabianie legendy... |
|
|
|
|
Gdzie ja napisałem że spadek bezrobocia nie był faktem?
Pamiętasz o umowach śmieciowych wprowadzonych przez PISorzytów za pomocą których wydymano miliony osób? Za pomocą których obchodzono obciążenia podatkowo socjalne. Które pozbawiły część społeczeństwa praw pracowniczych czyniąc z nich gorszy sort? socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
CYTAT 1. Spadek długu publicznego w relacji do PKB. Do wybuchu epidemii srakawirusa w porównaniu do lat poprzednich była znaczna poprawa. Spadek długu to wynik kreatywności MF i pinokia. Nawet nie będę tego komentował. Doskonale o tym wiesz i chyba rżniesz głupa. CYTAT 2. Spadek bezrobocia również w sposób znaczący. Nawet teraz bezrobocie jest stosunkowo niskie i dzięki temu pisiory się wykaraskają. Spadek bezrobocia to stała tendencja. Rozwijamy się i nie ma tu skoku zmniejszenia bezrobocia od czasów rządów PiS. Mimo wielu prób psucia gospodarki (nowe podatki, opłaty) nasi rodzimi przedsiębiorcy mimo wszystko dają radę. Od 30 lat działają w mniejszym lub większym kryzysie. Potrafią się dostosować. Żadna tu zasługa rządu. Ewentualnie wymień te zasługi rządu w zmniejszaniu bezrobocia. Konkretne działania. CYTAT 3. Obniżenie luki w VAT o bodajże 50 procent w stosunku do poprzedników. Miało nie być odwołań do poprzedników ale ok. Duża część zmniejszenia tej luki VAT to zasługa JPK, który wprowadził rząd PO/PSL a posłowie PiS wstrzymali się od głosowania. Nie byli za. Teraz chętnie korzystają i przypisują sobie zasługi. Jedyne co dobrze zrobił rząd PiS a w zasadzie ziobro to zmiana kodeksu karnego i zwierzył drastycznie kary za wyłudzenia. Niestety bez JPK kontrola i wykrywanie wyłudzeń byłoby znacznie utrudnione. CYTAT Tak na szybko tyle mi się przypomniało , niemniej pewnie by się coś jeszcze znalazło. Na minusy to polityka zagraniczna ( machanie szabelką a potem podkulanie kity), katastrofa w mediach publicznych i przede wszystkim brak nadzoru nad podległymi sobie ludźmi ( sprawa Obajtka i Banasia). Według mnie nie popełnili przestępstwa ale wykorzystując swoje układy nazbyt powiększyli swoje majątki. PiS nigdy nie będzie dla mnie partią pierwszego wyboru. Mogę poprzeć z czystym sumieniem tylko i wyłącznie ugrupowanie , które wyprowadzi Polskę z UE. PiS ani POKO tego nigdy nie zrobią , a widzowie TVP i TVN również będą przeciw. . Ci biedni ludzie którzy za ich poduszczeniem to potulne barany zaganiane do swoich zagródek... Teraz forsują totalne uzależnienie od unii. Pod płaszczykiem pomocy finansowej stracimy praktycznie suwerenność i brak możliwości opuszczenia unii w przyszłości. Jak dla mnie to zdrada. Słabe te twoje zalety rządu. Takie dobre jak cały rząd. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT Pamiętasz o umowach śmieciowych wprowadzonych przez PISorzytów za pomocą których wydymano miliony osób? Za pomocą których obchodzono obciążenia podatkowo socjalne. Które pozbawiły część społeczeństwa praw pracowniczych czyniąc z nich gorszy sort? Nie, pamiętam trochę inaczej. Pamiętam przewodniczącego Solidarności Dudę przemawiającego w Sejmie z Donkiem. Chcesz pooglądać? Więcej orzechów Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Gdzie ja napisałem że spadek bezrobocia nie był faktem? Pamiętasz o umowach śmieciowych wprowadzonych przez PISorzytów za pomocą których wydymano miliony osób? Za pomocą których obchodzono obciążenia podatkowo socjalne. Które pozbawiły część społeczeństwa praw pracowniczych czyniąc z nich gorszy sort? pogrzeb dobrze w mózgownicy bo ci coś potentegowało i rośnie ci długi nos |
|
|
|
|
Regresie i Andrzejku was jest co najmniej dwóch ( a w porywach pięciu czy sześciu) , a jestem sam jak palec na tym forum. Wiem że wasza taktyka wilczego stada jest dosyć skuteczna , ale hitlerowskiej Kriegsmarine nawet to nie pomogło. Niby mając w odwodzie hujowozrobionego i jemu podobnych ( rzekomo nie oglądających TVN) macie przewagę , ale tak się tylko zdaje z pozoru. Broniąc złej sprawy jesteście na przegranej pozycji...
Odkąd zacząłem się interesować tematami dotyczącymi makroekonomii zawsze słyszałem że dług publiczny jest miarodajny tylko i wyłącznie w relacji do PKB. Jest różnica czy w relacji do PKB , dług publiczny wynosi czterdzieści czy sześćdziesiąt procent. Nawet jeżeli nominalnie jego wartość wzrasta , to faktycznie on spada. Chodzi o kwestię podejścia do tematu. Ze względu na wasze ideologiczne zacietrzewienie sprawa nie budzi wątpliwości. Będziecie tak interpretować wszystkie wskaźniki żeby wyszło na wasze... Reportażem TVN czy też innego Onetu o rzekomych kłamstwach odnośnie zmniejszenia luki vatowskiej w Polsce można sobie tyłek podetrzeć ( w papierowej formie rzecz jasna). Wy będziecie się nad tym brandzlować , a niezależne firmy zajmujące się tematem podają wyliczenia że luka została ograniczona o ponad 50 procent. Bodajże z 24 do 12 procent. Wasze zarzuty np o brak poparcia przez PiS pakietów regulujących sprawę jeszcze za rządów poprzedników jest kolejnym argumentem wyciągniętym z odbytu. Rząd , który rządzi i posiada większość sejmową , senacką , swojego prezydenta a na dodatek przyjaznego Prezesa TK i Prezes SN, wprowadza praktycznie wszystko co mu się podoba. Mogę się zgodzić tylko z tym że rzeczywiście pierwszym ministrem finansów , który zaczął walkę z mafiami vatowskimi był Mateusz Szczurek. Ale wtedy trzeba zadać pytanie dlaczego tak późno ludzie decyzyjni się zorientowali że grubsza kasa jest chyłkiem wyprowadzana... Co do bezrobocia i kreatywnej księgowości przypominam wam , fałszywym wolnościowicom ( zwolennikom akcesji w euro-kołchozie) , że nad naszymi organami czuwa wujek Hans z Brukseli. Nigdy nie słyszałem żeby wujek Hans zarzucił Polsce fajszerstwa danych ekonomicznych na dużą skalę. Dopuszczam możliwość kombinownia przez wszystkie rządy UE , niemniej na pewno nie na skalę o której informujecie... Pisiorom sprzyjało szczęście nawet w kursie dolara. Dzięki temu obsługa długu , która za rudego kosztowała czterdzieści miliardów złotych , za pisiorów spadła niemal o połowę. Jest różnica zapłacić międzynarodówce lichwiarskiej czterdzieści miliardów , a chociażby dwadzieścia. Tak mi się przypomniało... |
|
|
|
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Grety nie wytrzymały i zawyły, Lewy z zona jest wyświetlany na WP/ojnet dosłownie codziennie a teraz... już nie będzie bo przyjął uznanie RP od PAD.
Może Robert ale B. go teraz zastąpi z jego Śmiszkiem. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Pamiętasz o umowach śmieciowych wprowadzonych przez PISorzytów za pomocą których wydymano miliony osób? Za pomocą których obchodzono obciążenia podatkowo socjalne. Które pozbawiły część społeczeństwa praw pracowniczych czyniąc z nich gorszy sort? Będziesz regresował to będziemy przypominać Totalnych , jest tego troche:https://youtu.be/CxGKWjMxqNQ?t=316 Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
https://joemonster.org/filmy/110192. Samozaoranie się TVP.
|
|
|
|
|
Regresujemy PISłodziei i ciemny roszczeniowy lud howu klatkowego.
CYTAT 32 proc. Polaków popiera rząd, 44 proc. deklaruje się jako przeciwnicy gabinetu Mateusza Morawieckiego, a 21 proc. jest wobec tego rządu obojętna - wynika z marcowego sondażu CBOS. 39 proc. jest zadowolonych, że na czele rządu stoi Mateusz Morawiecki, a 48 proc. odnosi się do tego z dezaprobatą. ***** *** Mam rację @JanuszzPolski4? socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
Zaprawdę powiadam ci regresie ( i wszystkim bezpartyjnym wolnościowcom za twoimi plecami) , że jeżeli wasza alternatywą dla obecnej marności ma być sojusz Budki z Hołownią i Biedroniem, to nie macie żadnej alternatywy...
Kiedy słucham tego kretyna Budki i wyobrażam go sobie na miejscu premiera , to dziękuję Bogu , że póki co to czysta abstrakcja... |
|
|
|
|
redresik - totalny regres macie w u was w sztabie i w całej tej idiotycznej opozycji
już sie nie brandzlujecie Obajtkiem? pan Sowa - który miał kontrolować i obnażać kłamstwa Obajtka w swoim oświadczeniu majątkowym wycenił swój dom na ok 1000 zł za metr kwadratowy. pewnie mieszka w baraku ***** redresika - fanatyka - kretyno - krętacza - (maseczki - dupeczki) |
|
|
|
|
No właśnie, co z Obajtkiem? Temat przegrzany czy Wyborcza szykuje kolejne publikacje?
Tak sobie myślę kto wyciągnął temat prezesa Orlenu? Przychodzi mi do głowy tylko Ziobro... Jak Jaro kopnie w kalendarz to ta cała Zjednoczona Prawica rozsypie się niczym domek z kart... A gdzieś są nasi chłopcy wolnościowicy? Przegrupowanie sił? |
|