|
|
|
hahahhhhahhha
hahahahahahahaaaaaaa! pisz dalej pod publiczkę kłamco, cykorze i krętaczu. Myślisz, że jak od czegoś minie kilka dni to wszyscy zapomną? będę przypominał jesteś żałosnym zerem ***** anżeja |
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
A jak tam ustalanie czy wpływ zmniejszania luki VAT’owskiej ma przełożenie na wpływ gotówki do budżetu?
Temat niewygodny więc przemilczany? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Andrzejku ja bym na twoim miejscu nie przywiązywał się do tezy zawartej w audycji TVN , Superwizjer ( czy jak tam ta szczujnia się nazywa) o rzekomym " Kłamstwie vatowskim". Nie dalej jak miesiąc temu Der Onet wypuścił artykuł jak to karabinek Grot jest niebezpieczny dla użytkowników z wojsk obrony terytorialnej. Już po kilku dniach główne tezy artykułu zostały zweryfikowane , i jak się pewnie domyślasz , w sposób negatywny...
Nie mogę ci zabronić oglądania TVN czy czytania Onetu, tym bardziej że ludzie twojego pokroju muszą się skądś karmić nienawiścią. A cóż jest lepszego niż TVN , żeby sobie podjeść zawiści do syta? W każdym razie zalecam ci dużą ostrożność w doborze źródeł informacji. Tak łatwo dzisiaj zrobić z siebie głupca... |
|
|
|
|
Edek, faktycznie oglądałem tego superwizjera. Jak słuchałem od rana tłumaczeń pinokia jaki to TVN zły i jak kłamie nie mogłem sobie odpuścić.
Tezy w programie łatwo zweryfikować. Tam nie było o przełożeniu zmniejszania luki na wpływy gotówki do budżetu. Tam było o odzyskiwaniu pieniędzy od bandytów i o tym, że wyłapano tylko słupy. Art zaczęła temat z narracją dla idiotów więc kontynuuję temat. Jak widzisz odpuściła bo zaczęła głupoty bez zrozumienia pisać. Edek, ty też uważasz że rząd ma kasę na pińcety z vat’u? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Warto posłuchać.To tylko kilka minut.
Jest to uzasadnienie Sądu w Katowicach w sprawie udziału w demonstracji oskarżonego o wykroczenie. Sędzia z błotem zmieszała oskarżyciela -w tym przypadku jest to Policja. Podane podstawy prawne,ich interpretacja każdemu mogą się przydać. Prowadząca rozprawę,jej merytoryczne uzasadnienie uniewinnienia,doprowadza do wniosku, że to Policja powinna zasiąść na ławie oskarżonych,ale też ci politycy, którzy ich do tego podżegali. Złamano połowę praw konstytucyjnych tylko po to,aby zastraszyć oskarżonego oraz inne osoby,które nie lubią rządzącej partii. Zbynek Ziobro pewnie Panią sędzię wyśle na półroczną delegację np. do Gołdapi,potem Sanok,Pruszcz Gdański albo Hrubieszów... Termin delegacji? Zawiadomienie w piątek po południu,że na miejscu ma być...w poniedziałek rano. Tak już było z kilkunastoma sędziami i prokuratorami. https://demot(...)towicach SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
anżej - zero - próbuje zmienić temat
juśdzielec udaje że wytrzeźwiał niesamowite ***** anżeja - kłamcę i cykora ***** juśdzielca |
|
|
|
|
CYTAT Edek, faktycznie oglądałem tego superwizjera. Jak słuchałem od rana tłumaczeń pinokia jaki to TVN zły i jak kłamie nie mogłem sobie odpuścić. Tezy w programie łatwo zweryfikować. Tam nie było o przełożeniu zmniejszania luki na wpływy gotówki do budżetu. Tam było o odzyskiwaniu pieniędzy od bandytów i o tym, że wyłapano tylko słupy. Art zaczęła temat z narracją dla idiotów więc kontynuuję temat. Jak widzisz odpuściła bo zaczęła głupoty bez zrozumienia pisać. Edek, ty też uważasz że rząd ma kasę na pińcety z vat’u? Andrzejku wzrost dochodów budżetowych ( mam na myśli konkretnie te z VAT) jest faktem niepodważalnym. Jak mi się zechce to znajdę ci i wrzucę link , z niezależnej firmy niepoważnej z PiS, odnośnie zmniejszenia luki w VAT w Polsce. Ta luka zmniejszyła się z ponad 24 procent do około dwunastu. Kwotowo jest to w granicach trzydziestu , może czterdziestu miliardów złotych. To na co te pieniądze zostały wydane nie jest kwestią oczywistą. Biorąc pod uwagę że do wybuchu epidemii srakawirusa , pisiory zmniejszali dlug publiczny w relacji do PKB, musieli znaczną część wydatków socjalnych pokrywać z likwidacji luki w VAT. Skoro nie zadłużali państwa bardziej niż poprzednicy a jeszcze sypnęli groszem , to skądś pieniądze musieli wziąć. Niestety przyszedł srakawirus i sprawa się rypła... Zresztą jest możliwość że z gospodarką uda im się przetrwać kryzys. Wszystko zależy od stopnia bezrobocia. Jeżeli będzie ono niskie , to pisiory się wywiną. Jeżeli drastycznie wzrośnie , to za rok najwyżej dwa ludzie wyjdą na ulice i ich wykastrują. Nie przesadzam sprawy, myślę do końca roku będziemy wiedzieć , w którą stronę pójdziemy... Andrzejku , tezy tej audycji już są poddane krytyce , i to przez ludzi nie powiązanych z PiS ( jak np Cezary Kaźmierczak ze związku pracodawców). Tak jak pisałem poprzednio, rozumiem twoją chęć karmienia się nienawiścią płynącą z Der Onetu czy TVN, niemniej taka bezwarunkowa wiara w ich przekaz wyrządza w twojej psychice autentyczne spustoszenie... |
|
|
|
|
Z dedykacją dla niedomagającego juseczka.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Widzę że w moim poście wkradła się literówka. Zamiast poważna miało być powiązana...
|
|
|
|
|
no to klakier (zero) z radości zajedzie regresika
żałosny anżej żyje takimi potknięciami innych |
|
|
|
|
Janusz ty komentujesz komentujących jak widzę
Janusz po wypłacie świadczeń. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
CYTAT Art zaczęła temat z narracją dla idiotów więc kontynuuję temat. Jak widzisz odpuściła bo zaczęła głupoty bez zrozumienia pisać. Słuchaj Anżej bo to nieskomplikowane, z oszustami i złodziejami użerać się nie warto. https://www.youtube.com/watch?v=eiBhDBkrUKg Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Proste że kasa jest darmowa. Tylko przybywa. Moim zdaniem długi i podatki nie istnieją tak jak koronawirus. To kłamstwo i wymyślił opozycji.
Dostalimy? Dostali. Po bożemu kradzione było. To teraz głosować i wołać o wincy. Jakie to nieskomplikowane. Po prostu się należy. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
Regresie takie pytanko mam. Rzuciłem wczoraj przed spaniem oko co tam na Netflixie, i zdaje się że ten gniot Vegi dla motłochu o aferze podkarpackiej bije rekordy popularności. A może sobie z Andrzejkiem obejrzeliście to arcydzieło sztuki filmowej opartej na faktach fantastycznych , czy z tym Kuchcińskim , tak wam się tylko przypomniało?
Mają chłopcy autorytety. TVN i Patryk Vega... |
|
|
|
|
PS. Kurła ale dobry bo darmowy VAT Regresie?
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Kiedy PO wprowadzało ustawy uszczelniające to PiS głosował przeciw.
Ja od strony śp. Cygana temat ogarniałem że względu na legendę regionalną i opowieści ludzi którzy coś tam Cygana kojarzą. Osobiście też poznałem typa który pracownał ochronie w domu uciech Telewizja już od lat nie oglądałem. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
CYTAT Kiedy PO wprowadzało ustawy uszczelniające to PiS głosował przeciw. Jakie to te ustawy, czytałeś chociaż z jedną? |
|
|
|
|
A jakie jest stanowisko Korwina o VAT złodziejach?
Wczoraj VATowcy wyłamali się od ustawy o złodziejach mieszkań. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Nie oglądałeś gniotu Vegi. TVN nie oglądasz. Mhm...
Elyta co się zowie ... |
|
|
|
|
CYTAT Edek, faktycznie oglądałem tego superwizjera. Jak słuchałem od rana tłumaczeń pinokia jaki to TVN zły i jak kłamie nie mogłem sobie odpuścić. Tezy w programie łatwo zweryfikować. Tam nie było o przełożeniu zmniejszania luki na wpływy gotówki do budżetu. Tam było o odzyskiwaniu pieniędzy od bandytów i o tym, że wyłapano tylko słupy. A te słupy to niewiniątka bo ktoś im skradł dokumenty i na nich założył firmy. Każdy z tych trzech umożliwił oszustwo ale tobie nienawiść zjadła rozum. Trollujesz pod każdym tematem. Tak samo jesteś wiarygodny jak twój tefauen. |
|
|
|
|
Pierwszym ministrem finansów za rządów koalicji oszustów z gumofilcami , który zaczął podejmować działania ws VAT był Szczurek. Szkoda że przez wiele lat było jak było. Platforma mogła sobie w tym okresie przegłosować każde prawo jakie im się podobało. No wiesz mieli Sejm , Senat , Prezydenta i nawet Trybunał Konstytucyjny. O przychylnej TVN i TVP nie wspominając ( Polsat również). Poparcie PiS im było tak potrzebne jak zeszłoroczny śnieg...
Czasem myślę że jesteś kolejnym kontem figlarza , a czasem Andrzejka. Jestem jednakowoż pewien że stale prowadzi to konto osoba niedomagająca intelektualnie... |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT ***** anżeja po tej akcji z Kuchcińskim, pokazałeś, że jesteś zerem A jakieś konkrety Czy po takiej amebie umysłowej jak ty nie powinno się więcej spodziewać? Konkrety to będą jak prawnik Kuchcińskiego otrzyma twój komentarz. |
|
|
|
|
Fajnie być osobnikiem uważającym się za inteligentną i wartościową jednostkę , który wiedzę o świecie czerpie z TVN i filmów Patryka Vegi...
Ja ci regresie po ludzku współczuję... |
|
|
|
|
Edek, czyli nie masz pojęcia. Jak zwykle.
Tak w skrócie, bardzo w skrócie. Faktycznie PiS ograniczył działalność mafii czy karuzel VAT’owskich. Czy i jaki wpływ miał na to JPK VAT, któremu PiS był przeciwny. Za ustawą głosowało 4 posłów PiS reszta nieobecna lub wstrzymali się. Ekonomiści twierdzą, że jpk uszczelnił system czyli zasługa PO/PSL. Tego nie wiem. Na pewno usprawnił kontrolę. PiS miał wpływ na mafie i karuzele poprzez swoje działania. Faktycznie, nagonka na występujących o zwrot VAT’u, kontrole i weryfikacja spowodowała wycofania się oszustów z tego procederu. I słusznie postąpił PiS. To spowodowało tylko brak występowania o zwroty. Bo wpływów z lipnych transakcji przecież nie było. Szkoda tylko, że nikogo z PO nie postawili przed sądem za, jak to twierdzą pisiory, pozwalanie na okradanie polski i Polaków. Luka to różnica pomiędzy planowanym wpływem podatku, a faktycznymi wpływami. Nasz premier Pinokio już wiele razy pokazywał, że dane źródłowe na których opiera swoje wypowiedzi na konferencjach są płynne, więc dla niego to nie problem by zmniejszyć planowany na grafice i dostosować je do wpływów faktycznych. Pyk już mamy mniejszą lukę. GUS? Poda to co trzeba podać. No i teraz wzrost wpływów VAT. Jak się wrzuca na rynek 500+ co daje jakieś 20 miliardów żywej gotówki do wydania w sklepach to dziwne by było gdyby nie było wzrostu. Cała nasza gospodarka od dawna oparta jest na konsumpcji. Od czasów PiS to już wybitnie. Zadłużenie spada? Morawiecki w przypływie szczerości powiedział, że pińcety są na kredyt. Potem zapewne dostał opierdol od Jarka i zmienił narrację. Dodał kilkadziesiąt nowych opłat i podatków. Kredyty i pożyczki porozpisywane i poukrywane, to mistrz w tej dziedzinie. Cała pomoc z tarczy idzie po za budżetem państwa co nie znaczy, że nas podatników nie kosztuje. Po prostu nie ma jej w statystykach. Taki myk specjalisty pinokia. I mamy piękny budżet. No ale to wszystko do czasu i wcześniej czy później wyjdzie na jaw. Kwestia czasu. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Art zaczęła temat z narracją dla idiotów więc kontynuuję temat. Jak widzisz odpuściła bo zaczęła głupoty bez zrozumienia pisać. Słuchaj Anżej bo to nieskomplikowane, z oszustami i złodziejami użerać się nie warto. https://www.youtube.com/watch?v=eiBhDBkrUKg A coś takiego od siebie? Bez memów, filmów i żadnej grafiki? Nic innego nie przysłali a piątaka trzeba zgarnąć na post. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|