NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 23 24 25 26 27 28 29 ... » »»
Polityka bez cenzury, Wszystko co jest związane z polityką i politykami.
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 10 Marz 2016r. 08:35  
CYTAT
Koalicja - definicja, charakterystyka, przykłady

Koalicją nazywa się pakt, porozumienie osób lub grup podejmujących wspólne działanie, przy czym każdy kieruje się osobistym interesem. W związku z koalicją podmioty łączą się w celu osiągnięcia wspólnego celu.

W ekonomii występuje koalicja przedsiębiorstw łączących się ze sobą na pewnej płaszczyźnie w celu zwiększenia zysku. Firmy mogą tworzyć np. wspólne sieci sklepów a następnie dzielić proporcjonalnie dochody.

Na gruncie wojskowym koalicja to porozumienie krajów biorących udział we wspólnej operacji wojskowej. Współczesnym przykładem takiej koalicji są działania ONZ.

W polityce spotkać można się w koalicją partii. To związek partii politycznych połączonych w celu osiągnięcia wspólnego rezultatu. Zazwyczaj sojusze takie są krótkookresowe. W systemie parlamentarnym mogą istnieć rządy koalicyjne . Jego utworzenie ma na celu osiągnięcie większości sejmowej pomagającej prowadzić działania polityczne partii rządzącej. Praktyka dowodzi bowiem iż polityka rządów mniejszościowych jest mało stabilna i bardzo trudna. Partie polityczne dążące do zawiązania koalicji powinny wykazywać podobne poglądy polityczne oraz programy a także dobrą wolę zawarcia trwalej współpracy.

Praktyka...

http://wypracowania24.pl/wos/1651/koalicja-definicja-charakterystyka-przyklady

To tak na szybko wyszperane w sieci. Jak widać to nie tylko moje zdanie.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 10 Marz 2016r. 08:35  

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 10 Marz 2016r. 08:40  
Andrzejku ... masz siłę ... jak tam wolę być " analfabeta politycznym" niż inwalidą umysłowym ... im nie wmówisz że białe jest białe ... bez szans

Obrazek

Marek Suski po analizie obrazu z rzutnika na Kancelarii Premiera: Może zaszkodzić elewacji

Orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego zostało jednak opublikowane... na budynku Kancelarii Premiera. To happening lewicowej partii, który ma skłonić rząd do opublikowania, a później wykonania decyzji sędziów. Akcję postanowił skomentować poseł Prawa i Sprawiedliwości Marek Suski. Polityk nie jest zatroskany o polską Konstytucję, ale o... elewację.

...

więcej TU

Bycie idiotą nie boli ...gdyby to się zmieniło to opozycja mogła by zmienić konstytucję ... bo 99% posłów koalicji anty Polskiej było by na zwolnieniach lekarskich

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2016r. 08:52  
Na szybkiego powinieneś zatrudnić się w PKW lub SN. Ludzie studiują prawo, analizują, tworzą latami, a ty taki obrotny
Banan zresztą też i jeszcze wg niego tworzący prawo to inwalidzi umysłowi. Też powinieneś zacząć udzielać się w innym miejscu niż forum, napisac jakiś komentarz do ustawy...aby przyszłe pokolenia mogły chłonąć twą wiedzę

oj dobrze, że masz to forum, możesz gdzieś dawać upust swoim naukowym teoriom...współczuję jednak domownikom i współpracownikom

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 10 Marz 2016r. 09:29  
A to ty tworzysz prawo ... tego nie wiedziałem ...to biada nam

Pytałem czy SP lub PR się rozpadły ale nawet na tak proste pytanie ciężko ci odpowiedzieć nie wiem
Pisałem już to i napisze jeszcze raz .... nazywaj sobie to jak chcesz ... Gdyby kurdupel używał tego czegoś co nosi na szyi ...to dziś nie było by ani SP ani PR a ich głosy najprawdopodobniej i tak poszły by na PiS

A może i używał ale nawet on nie spodziewał się ... że jego manipulacje przyniosą taki efekt (i tu trzeba napisać "wina Tuska")

Na koniec ja tam się przy nazwaniu tego hmmm bytu koalicją nie upieram ... ale każdy myślący wie czym on jest ...porozumienie ? na pewno jakoś się tam porozumieli ... jak to u koalicjantów bywa

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2016r. 09:52  
CYTAT
A to ty tworzysz prawo ... tego nie wiedziałem ...to biada nam

Pytałem czy SP lub PR się rozpadły ale nawet na tak proste pytanie ciężko ci odpowiedzieć nie wiem
Pisałem już to i napisze jeszcze raz .... nazywaj sobie to jak chcesz ... Gdyby kurdupel używał tego czegoś co nosi na szyi ...to dziś nie było by ani SP ani PR a ich głosy najprawdopodobniej i tak poszły by na PiS

A może i używał ale nawet on nie spodziewał się ... że jego manipulacje przyniosą taki efekt (i tu trzeba napisać "wina Tuska")

Na koniec ja tam się przy nazwaniu tego hmmm bytu koalicją nie upieram ... ale każdy myślący wie czym on jest ...porozumienie ? na pewno jakoś się tam porozumieli ... jak to u koalicjantów bywa

Ależ kręcisz,ależ miotasz się,jak Wałęsa co już nie wie jak się wymotać.Takiego patologicznego przypadku to ze świecą szukać.Faktycznie rodziną musi mieć urwanie parasolapotluczony

"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2016r. 09:58  
Figlarz ma dodatkowo ten problem , że nigdy-przenigdy nie przyzna się do pomyłki . Pamiętam jak mu kiedyś wyłożyłem na tacy jak było z tzw. szafą Lesiaka albo z podwyżką płacy minimalnej ( to jest sztandarowy przykład). Człowiek pozbawiony wszelkiej argumentacji przyparty do muru i tak szedł w zaparte. Pewnie taki [moderowano] że zawsze ma rację. uśmiech Absolwenci Oksfordu tak maja! Więc tłumaczenie temu głąbowi że dwa plus dwa daje cztery jest a wykonalne. Tym bardziej , że Szczochzuraka i parówka.pl wiedzą
Moderowano przez: magpie
Proszę o zachowanie kultury wypowiedzi, unikajmy wulgaryzmów

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 10 Marz 2016r. 10:16  
Obrazek

Fiutor Góra z górą się nie zejdzie ... ale suka z cwelem zawsze cool girl

CYTAT
Widzisz, na poziomie bytów, przy standardowym znaczeniu pojęcia "dodawanie" (jako pewne znane działanie w liczbach naturalnych) dwa plus dwa zawsze da cztery. Wszystkie inne "równości" opierają się albo na pewnych machinacjach z zapisem (np. układ trójkowy, 2+2=11 czy czwórkowy 2+2=10), albo na machinacjach z działaniem (np. dodawanie nie w liczbach naturalnych, tylko w pierścieniu Obrazek, 2+2=0).

w 3 klasie tego nie uczą

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2016r. 10:31  
Człowieku , pamiętam nasze wymiany postów o wzroście kilometrów autostrad wybudowanych za rządów PO . Wrzucałem Ci konkretne przykłady ze skyperciti . Nie potrafiłeś obliczyć procentu od określonej liczby. Już z czego jak czego ale matematykę byś sobie darował. smiech2 Wiem , że tworzyłeś już piątą ewangelię , ale o teoretyzowanie w kwestii liczb naturalnych nigdy bym Cię nie podejrzewał ! Kopara mi opadła. umiech

Tylko szkoda , że z jednego działu matematyki jesteś taki dobry a z drugiego wiedza poszła do lasu. Zresztą co tam procenty , masz w swoim otoczeniu lichwiarza - on Ci to dobrze policzy!uśmiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2016r. 10:35  
Ty ewangelista , napisz mi tak na szybko ile to jest 2_+ 2 w systemie binarnym?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2016r. 11:03  
CYTAT
Obrazek

Fiutor Góra z górą się nie zejdzie ... ale suka z cwelem zawsze cool girl

CYTAT
Widzisz, na poziomie bytów, przy standardowym znaczeniu pojęcia "dodawanie" (jako pewne znane działanie w liczbach naturalnych) dwa plus dwa zawsze da cztery. Wszystkie inne "równości" opierają się albo na pewnych machinacjach z zapisem (np. układ trójkowy, 2+2=11 czy czwórkowy 2+2=10), albo na machinacjach z działaniem (np. dodawanie nie w liczbach naturalnych, tylko w pierścieniu Obrazek, 2+2=0).

w 3 klasie tego nie uczą

Grzeb,grzeb dalej w internecie,może coś wynajdziesz.Szkoła nic ci nie dała to myślisz że teraz nadrobisz stracony czas.Baranie internet to śmietnik i jeżeli nie masz elementarnej wiedzy to jesteś tylko zwykłym żulem.No i taki jesteś-żul chlający sok z buraka i grzebiący sobie w śmietniku.Poza tym ten język-cwel,suka-czy ty czasami nie przebywałeś w jakimś miejscu odosobnienia?

"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 10 Marz 2016r. 12:39  
Upss masz mnie ... w normalnych warunkach napisał bym [wymoderowano] cię to obchodzi ... ale że to poważna sprawa ...

Byłem internowany neutralny ... był też tam niejaki ... TW Kurdupel ... przez niektórych nazywany "Balbina" ... początkowo dziwiło mnie to dlaczego facet i Balbina ... Jak się dowiedziałem to przestało mnie to dziwić zarumieniony

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2016r. 12:50  
Czy to właśnie wtedy doszło to " wybolcowania" ? smiech2 Wszystko by to tłumaczyło.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2016r. 14:36  
el.Banan - mogłaby, byłaby, napisałbym - piszemy razem. Cząstkę -by piszemy razem z osobowymi formami czasowników. Zapamiętaj umiechumiechumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2016r. 16:50  
Figlarz jest wybitnym matematykiem. Nie wymagaj od niego zbyt wiele. Ma po prostu ścisły-analityczny umysł.umiech

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 10 Marz 2016r. 18:57  
CYTAT
el.Banan - mogłaby, byłaby, napisałbym - piszemy razem. Cząstkę -by piszemy razem z osobowymi formami czasowników. Zapamiętaj umiechumiechumiech

O dziękuje umiech ... z tą wiedzą od razu świat jest piękniejszy ...

żeby jeszcze nie tan zaśmierdziały PiS ... to byłoby (dobrze?) jeszcze piękniej umiech

Obrazek

Już juto ten piękny dzień ... a niebawem Brocha na dywaniku u Tuska ... bezcenne smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2016r. 19:25  
Wygląda że Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz, to już nie są zwykłe śmieszne wypowiedzi to jest coś co można porównać do paranoi maniakalnej. Zaczynam wierzyć w teorie że Ty i Jarek, ale co tam, abyś tego nie wywlekał poza mury waszej sypialni. Wolny kraj, każdy śpi z kim chce, powodzenia Bananie.

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 10 Marz 2016r. 22:08  
Obrazek

Korwin-Mikke: jeśli wyrok nie będzie opublikowany, władzę powinno przejąć wojsko

- Jeżeli Sejm, Senat oraz rząd zachowają się konsekwentnie i uznają decyzję Trybunału za nieistotną, to mamy w kraju wojnę domową. Na razie prawną, ale może się to skończyć inaczej - ocenia w opublikowanym w środę nagraniu Janusz Korwin-Mikke. Europoseł apeluje do wojska, by w takiej sytuacji "przejęło władzę".

...

więcej TU

Coś w tym jest ...

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 10 Marz 2016r. 22:57  
CYTAT

Pawłowicz z pogardą do emerytki. I z błędem!

Obrazek

Krystyna Pawłowicz słynie z ostrych wypowiedzi na Facebooku. Raz obrazi dziennikarza Faktu, innym razem dostanie się Maciejowi Stuhrowi. Ostatnio jej ofiarą padła… emerytka, która poskarżyła się na głodową waloryzację swoich świadczeń!

Ostatnio posłanka PiS emocjonowała się projektem orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego, który miał wydać wyrok w sprawie tzw. ustawy naprawczej dotyczącej TK przeprowadzonej przez PiS. Jeszcze przed ogłoszeniem wyroku projekt orzeczenia wyciekł do sieci. Na profilu posłanki Pawłowicz do sprawy odniosła się emerytka.

...

więcej TU

PiSowski "profesor" zarumieniony

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Marz 2016r. 06:59  
Banan 95% Twoich wymiocin na tym forum to kompletna BZDURA. Czytasz debilne portale czerpiąc z nich swą wiedze i dlatego tak się zachowujesz pisząc BZDURY. Gdybyś tyle czasu poświęcał rodzinie co na grzebanie w necie w poszukiwaniu taniej sensacji to twoja stara byłaby wniebowzięta. To samo tyczy się Twojego przyjaciela. umiech

Weś jeszcze pod uwagę, że ci wszyscy politycy o których tak zażarcie walczysz mają ciebie daleko w dupie, a Ty swoją zaciekłością niczego nie zmienisz.

Dzisiaj piątek, weekend się zaczyna good

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 11 Marz 2016r. 07:41  
95%smiech2 Dobrze, że są tu tacy co dbają o zachowanie równowagi.

https://www.facebook.com/KlubPoselskiKukiz15/videos/446980182170905/

Błaszczak podaje sondaże CBOS smiech2 Jeśli już CBOS zrehabilitował się to niech zrobi sondaż, z którego będzie wynikało że Waszczykowski jest najwybitniejszym dyplomatą wszech czasów smiech2. Teraz będzie wiarygodny smiech2

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 11 Marz 2016r. 08:23  
Obrazek
dokładnie weekend umiech

A potrafisz wymienić te 95% czy nawet na to jesteś za głupi ? Poszczekasz jeszcze kilka dni i założysz nowe konto ... Ale jedno jest pewne ... nawet jak zmienisz konto ... to z rana w lusterku zobaczysz tego samego frajera ok

to udanego weekendu życzę cool girl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Marz 2016r. 08:33  
CYTAT

A potrafisz wymienić te 95% czy nawet na to jesteś za głupi ? Poszczekasz jeszcze kilka dni i założysz nowe konto ... Ale jedno jest pewne ... nawet jak zmienisz konto ... to z rana w lusterku zobaczysz tego samego frajera ok

to udanego weekendu życzę cool girl

CYTAT
Moderowano przez: sm
Masz już 0% ostrzeżeń ... wyluzuj.

umiech

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 11 Marz 2016r. 08:38  
CYTAT
Polityka bez cenzury

znów za trudne ? Zarzucasz mi łamanie regulaminu ? co twój wpis miał wspólnego z tematem ?
sciana

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Marz 2016r. 08:42  
CYTAT
CYTAT
Polityka bez cenzury

znów za trudne ?
sciana

Banan jak wchodzisz do ubikacji to nie musisz od razu na...ć.

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 11 Marz 2016r. 08:47  
Czemu nie zwracasz uwagi swoim "kolegom"(i sobie przy okazji) że piszą nie na temat ... są jełopy na tym forum które opanowały tą fuchę do perfekcji ... więc teraz nie wiem czy się żalisz czy o co ci chodzi nie wiem Mam się bawić w nich i zakładać nowe konto co tydzień ? Bez jaj ...

Prywatna wiadomość 

«« « ... 23 24 25 26 27 28 29 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »