|
|
|
Zygfryd |
|
|
|
|
Zygfryd |
|
|
|
|
CYTAT (mariusz12879 ) Ale z ciebie niemiec naiwny idiota, coś słyszałeś, ale do końca nie wiesz kto? co? i o co chodzi, Jak zwykle BZDURY powtarzasz bezmyślnie łykając medialne wypociny. Poczytaj coś innego niż instrukcje partyjne. Nawet ja tu wklejałem artykuł. Myślenie naprawdę nie boli. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Zbrojne ramie PO na tym portalu nie ustaje w walce o postepowa swiadomosc leminga.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dzień Dobry
Pomyśl to nie boli Nie każdy musi dawać satysfakcje PiSowskim kmiotom żeby mogli odrzucać projekty ustaw ? "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Ale z ciebie niemiec naiwny idiota, coś słyszałeś, ale do końca nie wiesz kto? co? i o co chodzi, Jak zwykle BZDURY powtarzasz bezmyślnie łykając medialne wypociny. Rząd Prawa i Sprawiedliwości jednak ma plan likwidacji kopalń. Jest projekt nowelizacji ustawy o górnictwie - a w nim - zapis o możliwości "wygaszenia działalności jednostek, które przynoszą największe straty". (http://www.tvn24.pl) Wygaszanie dla mniej inteligentnych wyjaśniam - to nic innego jak likwidacja. Więcej informacji odsyłam do źródła. Wyjaśnienie dla mariusz12879 Nadal uważam ze z ciebie naiwny idiota jest Źródło twoich informacji jest, jak wszyscy myślący ludzie wiedzą " NIE WIARYGODNE a nawet śmiało można napisać że ZAKŁAMANE TVN zrobiło ci gąbke z mózgu, ale to już twoja prywatna sprawa co pod czaszką nosisz. Jeśli ty całe swoje życie opierasz na TVN to mogę ci tylko napisać -- Wesołych Świąt i równie wesołego życia w nie wiedzy i zakłamaniu. |
|
|
|
|
O Lechu Kaczyńskim też nikt by nie pamiętał. Ale zginął w katastrofie i to całe jego osiągnięcie. Zygfryd |
|
|
|
|
I prezes SN zaskarżyła do TK nowelizację ustawy o Trybunale I Prezes Sądu Najwyższego zaskarżyła do Trybunału Konstytucyjnego grudniową nowelizację ustawy o TK. Wnosi ona o to, by Trybunał orzekał w tej sprawie na podstawie ustawy o TK w brzmieniu sprzed tej nowelizacji. Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome Dzięki Bogu że PiS.dy nie mają większości by grzebać przy konstytucji ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
"Miażdżą" ,
"i wielu innych" vs Andrzej Duda |
|
|
|
|
el.comendante, Nie zjadaj wszystkiego co znajdziesz na polu buraczanym Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
a miało być tak pięknie obiecanki
|
|
|
|
|
Takie tam z internetu :
|
|
|
|
|
I jeszcze troszeczkę zdrowego rozsądku w tym świecie absurdu:
|
|
|
|
|
Zygfryd |
|
|
|
|
Edo2 jak jesteś taki rozsądny to pomyśl i odpowiedz sobie na pytanie. Czy Jarek Polskę Zbaw robi to dla nas Polaków i Polski?
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Czy wystarczy odpowiedzieć ze nie robi tego dla nas PO/SLD? //Idę za wewnętrzną logiką (sic!) poniższej zatrważającej tęsknoty za logiką.... CYTAT Edo2 jak jesteś taki rozsądny to pomyśl i odpowiedz sobie na pytanie. Czy PiS robi to dla nas Polaków i Polski? |
|
|
|
|
cdn.. może i nie robi dla was PO/SLD.
Pytałem czy robi dla nas Polaków? Nie potrafisz odpowiedzieć więc.....? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
można wiele, pisze zwięźle.
|
|
|
|
|
CYTAT Edo2 jak jesteś taki rozsądny to pomyśl i odpowiedz sobie na pytanie. Czy Jarek Polskę Zbaw robi to dla nas Polaków i Polski? W jego najlepszym przekonaniu tak! To czy ja podzielam to przekonanie w stu procentach , nie wydaje się takie pewne. Są rzeczy które PiS robi dobrze , są takie które według mnie powinny być prowadzone inaczej. Żeby Polska była Polską , trzeba przeciąć pępowinę łączącą III RP z PRL. Inaczej się nie da. Całe te 25 wolności i sukcesów to jedna wielka bujda na resorach. Na razie nie ma innej alternatywy. Chcę żyć w kraju urzeczywistniającym wizję społecznej gospodarki rynkowej , z fachowym i bezstronnym wymiarem sprawiedliwości , gdzie były ubek nie ma kilkukrotnie wyższej emerytury niż np. moja mama ( działaczka Solidarności). Tak ja to postrzegam. |
|
|
|
|
Dzień Dobry
Krystyna Pawłowicz: Zwalniam pana Profesor Krystyna Pawłowicz kazała członkowi Komisji Europejskiej pakować manatki. Wszystko przez wypowiedź, jakiej Guenther Oettinger udzielił niemieckiej prasie: "Wiele przemawia za uruchomieniem teraz mechanizmu kontroli praworządności i objęciem Warszawy nadzorem" - powiedział komisarz ds. gospodarki cyfrowej i społeczeństwa. REKLAMA Krystyna Pawłowicz zdenerwowała się nie na żarty i postanowiła interweniować. Rzecz jasna, na Facebooku. Poseł napisała: "Panie unijny komisarzu ds gospodarki i społeczeństwa,Guenther'ze OETTINGER'ze - ZWALNIAM Pana. I podaję przyczynę:poza traktatowe,tj.bezprawne wtrącanie się w sprawy suwerennego Państwa Polskiego. Szefów polskiego radia i telewizji dwa miesiące po DEMOKRATYCZNYCH wyborach wskazujemy - MY,POLACY ! A jak tam sprawa uchodźców u Was,czy zabezpieczyliście swych obywateli przed zamachami?Jeszcze tego nie zrobiliście? No,to tym bardziej 'proszę się czuć' ZWOLNIONYM" (pisownia oryginalna). Czytaj więcej na http://dziki(...)n=chrome Imperator Kurdupel po bidnym komisarzu ma w planach zwolnić Panią Merkel ... Nawet Pan Putin trzęsie skarpetami przed Kurduplem "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Miecugow czy Owsiak? Zaczynają się upodabniać czy dopadła ich ewolucja :-/ Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Zygfryd |
|
|
|
|
CYTAT (Edo2) W jego najlepszym przekonaniu tak! To czy ja podzielam to przekonanie w stu procentach , nie wydaje się takie pewne. Są rzeczy które PiS robi dobrze , są takie które według mnie powinny być prowadzone inaczej. Żeby Polska była Polską , trzeba przeciąć pępowinę łączącą III RP z PRL. Inaczej się nie da. Całe te 25 wolności i sukcesów to jedna wielka bujda na resorach. Na razie nie ma innej alternatywy. Chcę żyć w kraju urzeczywistniającym wizję społecznej gospodarki rynkowej , z fachowym i bezstronnym wymiarem sprawiedliwości , gdzie były ubek nie ma kilkukrotnie wyższej emerytury niż np. moja mama ( działaczka Solidarności). Tak ja to postrzegam. No to nie ma szans. PiS tego nie zrobi. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT (Edo2) W jego najlepszym przekonaniu tak! To czy ja podzielam to przekonanie w stu procentach , nie wydaje się takie pewne. Są rzeczy które PiS robi dobrze , są takie które według mnie powinny być prowadzone inaczej. Żeby Polska była Polską , trzeba przeciąć pępowinę łączącą III RP z PRL. Inaczej się nie da. Całe te 25 wolności i sukcesów to jedna wielka bujda na resorach. Na razie nie ma innej alternatywy. Chcę żyć w kraju urzeczywistniającym wizję społecznej gospodarki rynkowej , z fachowym i bezstronnym wymiarem sprawiedliwości , gdzie były ubek nie ma kilkukrotnie wyższej emerytury niż np. moja mama ( działaczka Solidarności). Tak ja to postrzegam. No to nie ma szans. PiS tego nie zrobi. Jednymi z podstawowych instrumentów, jakim posługuje się państwo w społecznej gospodarce rynkowej są: ustalanie płacy minimalnej, stosunkowo wysokich podatków przy zapewnieniu całościowej ochrony socjalnej (ubezpieczenie społeczne, zwrot kosztów leczenia itd.), niskich cen na artykuły pierwszej potrzeby (polityka subwencji wobec producenta). Sama idea pochodzi z Niemiec po 45 roku. To działa u nas od 25 lat. Bezstronny wymiar sprawiedliwości - taki który podziela poglądy PiS. To już było za PRL - sądy tak już działały jak chce prezes Kaczyński tylko PiS jeszcze nie było. Ukaranie SB, UB i donosicieli - no cóż wielu księży współpracowało, rodzina samego Kaczyńskiego współpracowała ze służbami. Tu możesz nie znaleźć poparcia PiS- tam jest wielu powiązanych z komunistami. Zygfryd |
|