|
|
|
Witam zaraz poleci Hejt bo już pisałem wczesniej podobny temat ale niedowoedzialem się za ddużo co chciałbym interesuje mnie ile na netto wezne kasy za 1 miesiąc ile jest okresu próbnego i ile ważne na czysto po okresie próbnym i czy są ciągle przyjęcia. Można brać na okresie probnym nadgodziny
rrr |
|
|
|
|
rrr |
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Znaczy że pw nie czytasz?
|
|
|
|
|
okres prubny 1800 brutto 1 miesiąc nic drugi 10% trzeci 20% czwarty 30%premia po 5 miesiącu premia produkcyjna plus dodatek za nocki ale tez zależy na jakie stanowisko idziesz,nadgodziny walisz od poczatku jak tylko się przyjmiesz oczywiście jak chcesz, przyjęcia są cały czas
|
|
|
|
|
No a jak wam ludzie się pracuje w alutku .pisać
rrr |
|
|
|
|
.
|
|
|
|
|
Pracowałem 1,5 roku na cnc. Żenada...szef (wiadomo kto) zjadł wszystkie rozumy i tyrac trzeba było po 12 bo zmiennikowi się urlop należał sprzed 2 lat. Teraz mam spokój poza granicami chorego kraju.
Pn-pt 8 godzin i da się żyć. GODNIE!! |
|
|
|
|
CYTAT nadgodziny walisz od poczatku jak tylko się przyjmiesz oczywiście jak chcesz, przyjęcia są cały czas Nie mów, że jak chcesz. Tylko musisz jeżeli jest taka potrzeba. Dzwonią do domu i każą przyjść jak ktoś odpuści lub jest chory. Niektórzy (co cwańsi) nie odbierają telefonów albo bardzo rzadko lub też podają numer z którego rzadko korzystają. Inaczej mówią, że jesteś niedyspozycyjny dla zakładu pracy. Pieniądze z premią nie są złe o ile wytrzymasz okres próbny, co nie jest łatwe. Dlatego ciągle są przyjęcia. |
|
|
|
|
Bo tak powinno być na porządku dziennym.Od pn do pt po 8 godzin.A nie pieprzona czterobrygadówka wszędzie.Rozwalanie sobei zdrowia, zegara biologicznego itp.A jak nawet ta 4 brygadówka to najgosza ich forma, czyli 4-1-4-1-4-2 w tym że po nocy odsypia się jeden dzien więc w zasadzie też jeden na koniec wolny.Rozumiem że tam piece itp wymagają stałego działania ale jakoś sensowniej już to podzielić a nie tak jak tu jest.Choć może w Alutecu inaczej ta 4 brygadówka działa.. wiem jak było w Cellfaście i innych firmach i do tej pory tak tam jest niestety.
|
|
|
|
|
do atulca poszedł znany kierowniczek z atsu raczej s.....ł
|
|
|
|
|
czy ktos cos powie na temat cellfastu i miejsca pracy jako pakowacz elementow wytlaczanych ? jak ktos robil tam prosze o pw.
|
|
|
|
|
A słyszałem że mają podnieść minimalną Z 1800 na 2200 po nowym roku prawda to . A jak działa tam postój zimowy i letnimi no o święta wielkanocne . Pytam się bo ms M parę długów I mysle się przyjąć w niedługim czasie
rrr |
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Ta na 2500 odrazu
|
|
|
|
|
robson, co Ty masz w głowie ? ponieść podniosą ale jednej premii nie ujrzysz i wyjdziesz na tym tak samo, o ile nie gorzej o kilkanaście, kilkadziesiąt zł.
przykład z jednej aluminiowej bazy - ats |
|
|
|
|
dokładnie bedzie to samo co w ats
|
|
|
|
|
pracuje w alutku 2 lata, nienazekam jak inni, nie robie na formierni ani oczyszczalni bo napewno niedałbym tam rady, ale tez ozapierniczam sie fizycznie, nadgodziny to norma, a raczej obowiazek, średnia mam 60 nadgodzin miesiecznie, system niby tydzien pierwszej, tydzien drugiej, tydzien trzeciej, soboty obowiaskowo, od 4 miesiecy tez w niedziele pierwsza zmiana. czlowiek zmeczony, styrany, niemajacy czasu w domu nawet przed tv posiedziec bo zasypia, ale....dzien wyplaty i zmeczenie przechodzi, zadko mam mniej jak 3500 na reke, wiec . . .gdzie zarobie tyle
ps. sa przyjecia na oczyszczalnie, formiernie, dwa miejsca na chartownie i jededo na nabijanie numerów, polecam te dwa ostatnie |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pracowalem jakis czas temu w Alutecu na Oczyszczalni po janka dyktando ,powiem tak Pieni9daze szczescia nie daja nikomu a zapierdalac trza na pelnych obrotach po tygodniu tej orki w domu chodzisz na kolanach a srajac trzymasz sie trawy zeby sie pasc w swoje lajno
|
|
Dołączył: 17 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT Pracowalem jakis czas temu w Alutecu na Oczyszczalni po janka dyktando ,powiem tak Pieni9daze szczescia nie daja nikomu a zapierdalac trza na pelnych obrotach po tygodniu tej orki w domu chodzisz na kolanach a srajac trzymasz sie trawy zeby sie pasc w swoje lajno Noooo, widać wymęczyli cię tam porządnie Nawet wysłowić się po polsku nie potrafisz bido.
życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
|
|
CYTAT Pracowalem jakis czas temu w Alutecu na Oczyszczalni po janka dyktando ,powiem tak Pieni9daze szczescia nie daja nikomu a zapierdalac trza na pelnych obrotach po tygodniu tej orki w domu chodzisz na kolanach a srajac trzymasz sie trawy zeby sie pasc w swoje lajno a to co Ty to, na trawę srasz jak pies ? tak bezpośrednio ? jakbym Cie do siebie na młota wziął to chyba byś pod siebie walił |
|
|
|
|
CYTAT zadko mam mniej jak 3500 na reke, wiec . . .gdzie zarobie tyle Przy 220h pracy miesięcznie wychodzi niecałe 16 zł/h netto. W pracy na 4 zmiany, przy szkodliwym? Chyba wszędzie lepiej pracować niż tam... Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
Dołączył: 12 Lis 2015r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Praca na trzy zmiany to najgorsze co może być, człowiek nie ma nawet czasu zeby się rozwijać, iść do przodu. Też niestety na razie muszę pracowac w ten uwlaczajacy godności sposób, a chciał bym np zapisać sie na krav mage czy do szkoly językowej, ale harmonogram pracy mi to uniemożliwia. Praca w takim systemie powinna być ustawowo zakazana.
|
|
|
|
|
CYTAT Praca na trzy zmiany to najgorsze co może być, człowiek nie ma nawet czasu zeby się rozwijać, iść do przodu. Też niestety na razie muszę pracowac w ten uwlaczajacy godności sposób, a chciał bym np zapisać sie na krav mage czy do szkoly językowej, ale harmonogram pracy mi to uniemożliwia. Praca w takim systemie powinna być ustawowo zakazana. a jak masz drugie zmiany to nie możesz się z kimś zamienić i przyjść na pierwszą ? treningi krav magi są co poniedziałek, w wieczorowych godzinach. na trzecia zmianę zdążysz, po pierwszej na następny dzień pracy się zregenerujesz, a szkoła to najpierw z języka ojczystego chciałbym razem, pozdrawiam |
|
Dołączył: 12 Lis 2015r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Przepraszam polonisto, oczywiscie że pisze się razem, ale czasami nie zauważe jak słownik na tym dziadowskim chińskim tableciku zmieni mi słowo lub przestawi litery. A z ta zamianą u mnie nie jest tak łatwo, bo już kilka razy chciałem sie zamienić i nie bardzo chcieli, a po za tym ja trzecie zmiany zaczynam od 22 godz.
|
|
|
|
|
†
|
|
|
|
|
Andrzej dobrze piszesz podnieta ze wzięli jeden z drugim 3 czy 4 tys ale ile trzeba było rypnąć nadgodzin przy stawce podstawowej 1800 brutto to alutec jest śmiech na sali
|
|