|
|
|
CYTAT Dziś pracuję przy komputerze. I nawet gorąca herbata nie pomaga. Strasznie jest nieprzyjemnie. http://www.elmax-fhu.com.pl/plikia/2605_0.jpg Ostatnio musiałem zagrzać w mieszkaniu i sprawdził się znakomicie. https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
U nas grzeją od 1.10 i koty w siódmym niebie już się nie mogły doczekać codziennie sprawdzały czy to może już? i w końcu się doczekały i od kaloryfera koty już nie odchodzą. Nawet ja jeszcze nie wiedziałam że już grzeją dopóki nie zobaczyłam kiciusia przytulonego do kaloryfera
|
|
|
|
|
A dlaczego w kwietniu jak jest ponad 20 stopni to wtedy grzeją na potęgę ? Obciążają ludzi kosztami. Wtedy nikomu to nie przeszkadza ?
|
|
Dołączył: 19 Marz 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
U mnie są jakieś jaja z ogrzewaniem. W dzień jak świeci mocno słonce, temperatura na zewnątrz powyżej 10 C kaloryfery są ciepłe. A w nocy jak temperatura spada w okolice 0 C kaloryfery są zimne.
|
|
|
|
|
To samo mam. Zresztą co chwile się zapowietrzają piony. Jakaś masakra w tym roku, dobrze że i tak jakoś ogolnie ciepło jest w mieszkaniu.
|
|
Dołączył: 29 Maja 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Odświeżam temat, miał b6c dzisiaj rozruch, kiedy zaczną grzać?
|
|
|
|
|
TEORETYCZNIE od 1 pazdziernika
|
|
|
|
|
dzisiaj mieli napełniać ale cisza w kaloryferach
|
|
|
|
|
dziś koło 13 napełniali kaloryfery na Poniatowskiego, był zresztą o tym artykuł
http://stalo(...)id=39607 więc zaczną grzać stopniowo, zapewne jutro bedzie juz cieplo |
|
|
|
|
na Porębach woda w grzejnikach popłynęła strumieniami więc na dniach się zacznie, cierpliwości
|
|
Dołączył: 29 Maja 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Wiem ze trzeba cierpliwie czekać, ale jak w mieszkaniu jest 18stopni to troszkę nieprzyjemnie rano wstawać
|
|
|
|
|
W nocy zimno jak diabli i nie grzeją! 3 dni poniżej 10 stopni nocą powinno być ostatecznym terminem do włączenia kaloryferów. Ale co państwo prezesów i zarządców obchodzi, że ludzie w blokach marzną. Im wystarczy, że grzeją doopska przy kominkach za nasze opłaty.
|
|
|
|
|
Dalej zimno, qrwa co rok to samo. Sagatowski, nasz lokalny misiewiczu, dostałeś stołek to działaj.
|
|
|
|
|
No nareszcie! Na WP zaczęli dzisiaj.
Robię to, co lubię. Lubię to, co robię. |
|
|
|
|
Przepraszam, a co wy wszyscy w ziemiankach mieszkacie, że wam tak wszędzie zimno?
Pytam z czystej ciekawości bo ja praktycznie w ogóle nie odczuwam potrzeby włączania grzejników... Dobry komputer to swojego rodzaju kaloryfer pokojowy. |
|
|
|
|
Na Poniatowskiego już grzeją, grzejniki są średnio ciepłe, ale w mieszkaniu juz o 2 stopnie podskoczyła temperatura
|
|
|
|
|
CYTAT Na Poniatowskiego już grzeją, grzejniki są średnio ciepłe, ale w mieszkaniu juz o 2 stopnie podskoczyła temperatura Nie ma potrzeby grzać już w tej chwili, bo od jutra w St.Woli temperatura w granicach 23 stopni w ciągu dnia. Po co grzaćjak mieszkanie nagrzeje się w ciągu dnia i wystarczy zamknąć okna przed zachodem słońca a tym samym nie narażać się na koszta.
|
|
|
|
|
paranormalna, Kosmitier to zakręćcie kaloryfery. Nie korzystajcie.
|
|
|
|
|
CYTAT W nocy zimno jak diabli i nie grzeją! 3 dni poniżej 10 stopni nocą powinno być ostatecznym terminem do włączenia kaloryferów. Ale co państwo prezesów i zarządców obchodzi, że ludzie w blokach marzną. Im wystarczy, że grzeją doopska przy kominkach za nasze opłaty. Dzwoniliśmy w tej sprawie do SM. Pani powiedziała, że nie maja żadnych przepisów co do rozpoczęcia grzania. Całą Polskę obowiązuje przepis 3 nocy poniżej 10st, a SM w Stalowej Woli nie ) Oni ściśle pilnują tylko przepisu co do terminowych opłat. Kilka dni spóźnienia nawet w sezonie urlopowym i już straszą windykacją. |
|
|
|
|
CYTAT ponoć sezon grzewczy zaczyna się od 15 października Nie ma niczego takiego jak sezon grzewczy. 3 noce z rzędu poniżej10st i mają zacząc grzać. Sezon grzewczy i cisza nocna to terminy umowne. |
|
|
|
|
CYTAT Na porębach też ziąb Na Porębach rurki pionowe leciutko letnie, niemal niewyczuwalnie a grzejniki lodowate. Pewnie zapowietrzona cała instalacja. |
|
|
|
|
CYTAT paranormalna, Kosmitier to zakręćcie kaloryfery. Nie korzystajcie. Ohohoho żebyś czasem nie popuścił... Jak ci [moderowano] marznie przy 10*C w nocy to nie mój problem... Moderowano przez: magpie 20 pkt za prostactwo
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT ponoć sezon grzewczy zaczyna się od 15 października Nie ma niczego takiego jak sezon grzewczy. 3 noce z rzędu poniżej10st i mają zacząc grzać. Sezon grzewczy i cisza nocna to terminy umowne. Kto Ci cos takiego powiedzial? ;) |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT [cytat]ponoć sezon grzewczy zaczyna się od 15 października Nie ma niczego takiego jak sezon grzewczy. 3 noce z rzędu poniżej10st i mają zacząc grzać. Sezon grzewczy i cisza nocna to terminy umowne. Kto Ci cos takiego powiedzial? ;) [/cyt Umiem czytać.. juz ładnych kopę lat. Niekoniecznie musi mi ktoś o czymś mówić bym wiedziała. Odsyłam do lektury prwniczej http://maszp(...)-nocnej/ http://tvn24(...)596.html |
|
|
|
|
Tvn24 lektura prawnicza hahaha... Dobre.
Nadal czekam na informacje - 3 noce ponizej 10st, a wlaczenie ogrzewania. Oczywiście z podstawa prawna. |
|