| 

|

| 
    |
| 

Zapraszam wszystkich chetnych do zbierania podpisów szczegóły tu http://www.trzechkroli.pl/ 
        //moderowano poprawiłem TYTUL Nie sprzedawaj duszy diabłu - Bóg da Ci za nią więcej! Mała Fatima Rzeszowszczyzny. https://nowiny24.pl/mazury-mala-fatima-rzeszowszczyzny-cuda-dokonuja-sie-tu-do-dzis/ar/5827669  | 
    |
| 

Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia:   0% | 
    |

| 
    |
| 

Nie sprzedawaj duszy diabłu - Bóg da Ci za nią więcej! Mała Fatima Rzeszowszczyzny. https://nowiny24.pl/mazury-mala-fatima-rzeszowszczyzny-cuda-dokonuja-sie-tu-do-dzis/ar/5827669  | 
    |
| 

| 

| ~~Historyk | |

| 
    |
| 

Trzech Króli może być. Ale tylko zamiast niczym nieuzasadnionego Święta 3 Maja.

| 
    |
| 

| 

| ~~### | |

| 
    |
| 

A może tak zrobić 365 dni wolnych! Przecież mamy już dobrobyt!

| 
    |
| 

| 

| 

Dołączył: 16 Gru 2008r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia:   0% | 
    |

| 
    |
| 

Najlepiej to nie pracować wcale.   

| 
    |
| 

Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia:   20% | 
    |

| 
    |

![]() ![]() ![]() .....a może tak jeszcze pięciodniowe weekendy .......  
      " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... "  | 
    |
| ~~jupii | |

| 
    |
| 

Radnemu Lucjuszowi Nadbereżnemu nie chce się pracować ?

| 
    |
| 

| 

| ~~lol:) | |

| 
    |
| 

Jak jeszcze nie było mowy i wprowadzeniu nowych dni wolnych to wszystko było w porządku, każdy pracował i nie robił wielkich problemów. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, ale są pewne granice. Człowiek jak zawsze - musi mieć więcej bo nagle nie da się żyć inaczej.

| 
    |
| 

| 

| ~~złośliwy | |

| 
    |
| 

A to on w ogóle pracuje? Bo jakoś efektów nie widać. 
        CYTAT Radnemu Lucjuszowi Nadbereżnemu nie chce się pracować ? 
       | 
    |
| 

| 

| ~~pracowity | |

| 
    |
| 

CYTAT Zapraszam wszystkich chetnych do zbierania podpisów szczegóły tu http://www.trzechkroli.pl/ A wez ludziom sie w dupie przewraca, ja tam lubie chodzic do pracy i bardzo sie ciesz ze ja mam  | 
    |
| 

| 

| ~~jana | |

| 
    |
| 

wez sie czlowieku nie gas ludzie o prace walcza a ty chesz wolny dzien, gamoniu nierobie

| 
    |
| 

| 

| ~~ala | |

| 
    |
| 

A po co ten wolny dzień?Ludzie modlą się o pracę,bo nędza totalna a tu jeszcze komuś świąt i wolnego mało!weź sie otrząśnij człowieku!

| 
    |
| 

| 

| ~~oh yea | |

| 
    |
| 

Jeżeli mogę wybrać czy chcę mieć święto, wolny dzień od pracy, a zatem szansę na możliwość spędzenia tego dnia z dziećmi, z żoną może i ze znajomymi jak będę chciał, może i pójść do kościoła, jeśli jestem wierzący, a obowiązkiem stawienia się w pracy na przykład w stalshmicie czy jak go tam zwą, przy felgach, czy innym kieracie, to wybieram święto. A te głosy przeciwko, wydaje mi się, że są głosami ludzi chorymi psychicznie, którzy tak naprawdę nie wiedzą jak żyć, to życie ucieknie im nie wiadomo kiedy, w pracy. Człowiek pracuje żeby żyć, a nie żyje po to żeby pracować. Zdrówko.

| 
    |
| 

| 

| 

|

| 
    |
| 

... od pracy zależy jak żyjesz.

| 
    |
| ~~oh yea | |

| 
    |
| 

CYTAT ... od pracy zależy jak żyjesz. To jak żyjesz zależy wyłącznie od Ciebie Conino.  | 
    |
| 

| 

| 

|

| 
    |
| 

CYTAT Zapraszam wszystkich chetnych do zbierania podpisów szczegóły tu http://www.trzechkroli.pl/ //moderowano poprawiłem TYTUL wg. mnie to po raz kolejny narzucanie polakom przymusu religii katolickiej jako religii obowiązkowej(państwowej). dlaczego niby ktoś, kto nie obchodzi w tym dniu tzw. 3 króli miałby świętować? ja o wiele bardziej wolałbym aby zrobiono wolnym np. 1 lipca lub 30 czerwca, dlatego ze jest to lato i można naprawdę wypocząć. homo suma nihil humanum a me alienum puto.  | 
    |
| ~~ANIA | |

| 
    |
| 

CYTAT ![]() ![]() ![]() .....a może tak jeszcze pięciodniowe weekendy ....... ![]() najlepiej u Kościelskiego w sklepie z rybami co zdychaja jak do domu przyniesiesz Dla mojej przyjemnosci mozecie pracowac za miske zupy 7 dni w tygodniu  
       | 
    |
| 

| 

| ~~Darling | |

| 
    |
| 

Co tam Trzech Króli.Proponuję walczyć o wolne od 24 grudnia do 6 stycznia włącznie!!!! 
        Tylko za co będziemy tak długo świętować?  | 
    |
| 

| 

| ~~oh yea | |

| 
    |
| 

CYTAT Dla mojej przyjemnosci mozecie pracowac za miske zupy 7 dni w tygodniu ![]() Niestety z mentalnością niewolnika jest tak jak z samopoczuciem brudasa, umyjesz go to narzeka, że mu zimno. Niech robią nawet te 7 dni za darmo jak chcą.  | 
    |
| 

| 

| ~~belfer | |

| 
    |
| 

CYTAT Niech robią nawet te 7 dni za darmo jak chcą. Powiedz pracownikom HSW ze będą mieć dodatkowy dzień wolny... Własnie dzisiaj się dowiedzieli, ze przez kolejne 6 miesięcy będą pracować przez 4 dni w tygodniu.  | 
    |
| 

| 

| ~~przem | |

| 
    |
| 

Kto chce niech robi,ale pracy nigdy nie przerobi!! 
        trzeba pracowac! ale nie wolno stac sie niewolnikiem pracy! wszystko jest dla ludzi ,ale umiar musi byc! niedziele i swieta dla rodzin!!!  | 
    |
| 

| 

| 

Dołączył: 17 Lip 2007r. Skąd: z czeskich filmów Ostrzeżenia:   0% | 
    |

| 
    |
| 

Postulat dotyczący Ctrl+Alt+Del 2010 uważam za zdecydowanie minimalistyczny  
        ![]() Tak pięknych i uroczystych dni jest przecież znacznie więcej… św. Józefa (19 marca), św. Wojciecha (23 kwietnia), św. Stanisława Biskupa (8 maja), św. Jana Chrzciciela (24 czerwca), św. Piotra i Pawła (29 czerwca), św. Stanisława Kostki (18 września), itp., itd., itp.  
      Jutro To Dziś Tyle Że Jutro  | 
    |
| ~~Pytający | |

| 
    |
| 

CYTAT Tak pięknych i uroczystych dni jest przecież znacznie więcej… Stanisława Biskupa (8 maja), Piszesz o tym biskupie, który za spiskowanie z Niemcami w celu obalenia Bolesława Śmiałego został pocięty na kawałki? Tego, o którego wyłączenie z grona patronów Polski usilnie walczył Piłsudski?  | 
    |
| 

| 

| 

Dołączył: 17 Lip 2007r. Skąd: z czeskich filmów Ostrzeżenia:   0% | 
    |

| 
    |
| 

tak oczywiście tego samego, którego barokowe, ociekające srebrem i złotem mauzoleum zajmuje centralną część wawelskiej bazyliki...

Jutro To Dziś Tyle Że Jutro  | 
    |
| ~~KRYZYS | |

| 
    |
| 

AHAHHAHAHAH dzien wolny - HUTA ma juz miesiac wolnego - CHCEMY WIECEJ 
          - Wecej wolnego dla huty - od dzis do konca swiata.
       | 
    |
| 

| 

| ~~oh yea | |

| 
    |
| 

Święto Trzech Króli było w Polsce dniem wolnym od pracy do 16 listopada 1960 r., kiedy to zostało zniesione przez sejm PRL-u - Gomułka wtedy powiedział: Świętować to wy możecie sobie po pracy...  
          W chwili obecnej jest dniem wolnym w Niemczech, Austrii, Grecji, Hiszpanii, Słowacji, Szwajcarii, Włoszech, Szwecji i Finlandii.A komuchy na tym forum ciągną nas do dna...  | 
    |
| 

|