|
|
|
Poszukuję opinii na temat leczenia trądziku lekiem Izotek. Skutki uboczne, skuteczność itp.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wszystko pisze na necie , jakie skutki uboczne itp. Sam w sobie lek jest dość mocny. Zazwyczaj pomaga, jest to jedyna opcja jesli zadne inne leki/kremy i tym podobne nie pomagają. Znajoma zażywała, oczywiscie pomoglo, ale podczas kuracji miala swoje dość "ciezkie humory" problemy ze spaniem , suchą skóre i wlosy wypadały. Jednym słowem szał. Słyszałam, od pewnych osób, że nie koniecznie kazda osoba może mieć te wszystkie skutki uboczne. Jako lek ma dobre działanie , ale ogólnie nie polecam.
|
|
|
|
|
Aaa... o stanach depresyjnych już nie wspomnę, ale tak jak napisałam, nie wiem czy u wszystkich osób sie to ukazuje.
|
|
|
|
|
Nie znam tego specyfiku.O jakim trądziku piszesz? Ja mam swoje doświadczenia (i specyfik)z trądzikiem różowatym ale,o dziwo, pomogło również na trądzik młodzieńczy.Co istotne dla mnie - nie ma skutków ubocznych i jest znacznie tańszy niż recepty od dermatologa. Jeżeli to jest młoda osoba to tym bardziej szkoda jej zdrowia???
|
|
|
|
|
mewa1 a zdradzisz co to za specyfik? ;-)
|
|
|
|
|
naturalnie,napisałam na P.W
|
|
|
|
|
też proszę o pw z nazwą specyfiku.
|
|
|
|
|
Mąż brał efekt superowy skutki uboczne okropne wysychające krwawiące wargi itp itd. No i dobrze jest zrobić przed terapią badania wątroby (nie każdy lekarz chce o tym pamiętać). Ale problem nie wrócił przez 3 lata więc chyba jest wyleczony.
jaaa |
|
|
|
|
Także i ja widziałam u koleżanki wspaniały efekt działania tego Izoteku. Tylko dzieci robić nie można przy nim bo uszkadza płód. Żadnych efektów ubocznych nie miała.
|
|
|
|
|
tez stosowalem. Na pocztku tragedia, syf na syfie. Ale suma sumarum...problem zniknął
Tylko trzeba miec dobrego prowadzacego lekarza, ktory zleci badania itd. Mnie prowadzila Piłat i jestem zadowolony. A, nie mozna pic alkoholu, bo bardzo obciąża kichy...no, jakies 1 piwko ewentualnie |
|
|
|
|
Też mam to za sobą. Na początku tragedia, pogorszenie o 200% i suche placki nawet na rękach, z domu się wychodzić nie chciało. Ale ostatecznie pomogło.
|
|
|
|
|
Mewa zdradzisz co to za specyfik?
|
|
|
|
|
na tradzik polecam mydlo siarkowe ! naprawde niby nic specjalnego a mezowi pomoglo lepiej niz mascie ze sterydami i acnenormin. w tej chwili sporadycznie przemywa mydlem buzie a naprawde efekty widac bardzo szybko
|
|
|
|
|
Zlikwidować zapingiem przyczynę, czyli trichinelle spirelii(robaczki),które sa odpowiedzialne w ponad 90% za taki stan rzeczy.
Pozostałe 10% to alergie pokarmowo wziewne-nic prostszego! (tydzień i po problemie-bezinwazyjnie i bezboleśnie) |
|
|
|
|
CYTAT Zlikwidować zapingiem przyczynę, czyli trichinelle spirelii(robaczki),które sa odpowiedzialne w ponad 90% za taki stan rzeczy. Pozostałe 10% to alergie pokarmowo wziewne-nic prostszego! (tydzień i po problemie-bezinwazyjnie i bezboleśnie) A ty dalej swoje (nie mające ABSOLUTNIE NIC z rzetelną, naukową wiedzą wspólnego) pseudo terapie promujesz? Boom na dietę optymalną minął (co ciekawe, apogeum dziwnie zbiegło się z datą wydania tej bzdurnej książeczki, prawda, panie D. ? ), to teraz te durne zabiegi prądzikami, likwidujące robaczki, których nie ma... A psychopath is better than no path |
|
|
|
|
Jak zwykle- dobre(D.O.) przyjdzie do nas na końcu, chociaż to dobre(D.O.) powstało nad Wisłą...
Pół świata zwariowało, z amerykanami na czele- wycofują tłuszcze roslinne na korzyść zwierzęcych... Zdjęte z fb(Zięba Jerzy: "Skandynawowie, jako pierwsi wycofują rakotwórcze i śmiercionośne tłuszcze roślinne(trans) http://www.mojan(...)664.html Przemysł spożywczy w USA ma 3 lata na wycofanie ze sprzedaży MARGARYN, OLEI i innych produktów zawierających tłuszcze typu trans. 1. Skąd ta decyzja ? Ustalono bowiem, że JEST TO PRODUKT NIEBEZPIECZNY dla zdrowia człowieka !(skąd mój dziadek o tym wiedział?) 2. W oficjalnym dokumencie wydanym przez FDA (Agencja ds. Leków i Żywności) http://www.fda.g(...)1237.htm czytamy: "Czynności podjęte przez Agencji związane z tym głównym (tj. margaryny) źródłem sztucznych kwasów tłuszczowych typu trans, wskazują na zaangażowanie Agencji w ochronę zdrowia serc obywateli USA." To jest ta sama agencja, która to wszystko wprowadzała, to ta sama agencja, która pozwala na wprowadzanie jeszcze bardziej niebezpiecznych dla zdrowia STATYN (czyli substancji obniżających cholesterol) 3. Ale najlepsze jest tutaj: "Oczekuje się, że podjęte przez Agencję działanie spowoduje zmniejszenie ilości przypadków choroby wieńcowej i zapobiegnie tysiącom śmiertelnych zawałów serca jakie zdarzają się każdego roku" Czy to oznacza, że w takim razie choroba wieńcowa i zawały były WYNIKIEM spożywania margaryn??? Na to wychodzi. Jeśli tak, to okazuje się, że margaryny i inne tłuszcze roślinne są groźne dla zdrowia człowieka, sprzyjają rozwojowi choroby wieńcowej i sprzyjają zawałom serca!" A w Polsce?!...jak zwykle... (post ten winien byc w innym wątku, ale...) cris-cros |
|
|
|
|
Dr Clark- Kuracja zycia str 174 w rozdz. o trądziku pisze:
..."Ja niezmiennie odnajduje włosienie(trichnella), jeden z czterech obleńców zyjacych w człowieku"... Ale jest jeszcze prostszy sposób...bez wyznaczników medycznych i kasiory: Trądzik mozna wyczyścić w prozaicznie prosty sposób: rozgrzać twarz nad parówką z rumianku, czy szalwi z ręcznikiem na głowie a następnie nałozyć mieszankę miodu i mąki, pasazyty wyjdą same a ropa też, potem twarz posmarować mieszanką oleju z pestek winogron i olejku z drzewa herbacianego, lub oreganowego.Są silnie antybakteryjne. |
|
|
|
|
Mewa1 co to za specyfik, chętnie go wypróbuje.
|
|
|
|
|
CYTAT Dr Clark- Kuracja zycia str 174 w rozdz. o trądziku pisze: ..."Ja niezmiennie odnajduje włosienie(trichnella), jeden z czterech obleńców zyjacych w człowieku"... Ale jest jeszcze prostszy sposób...bez wyznaczników medycznych i kasiory: Trądzik mozna wyczyścić w prozaicznie prosty sposób: rozgrzać twarz nad parówką z rumianku, czy szalwi z ręcznikiem na głowie a następnie nałozyć mieszankę miodu i mąki, pasazyty wyjdą same a ropa też, potem twarz posmarować mieszanką oleju z pestek winogron i olejku z drzewa herbacianego, lub oreganowego.Są silnie antybakteryjne. Wow! Słuchaj, weź przeprowadź ten zabieg w warunkach laboratoryjnych, potem te "pasazyty" na szalkę petriego, zbadać, wyniki opublikować i voila! Sława na cały świat! A ty takie rewelacje tu na takim portaliku publikujesz... Trądzik i "pasazyty", aleś dowalił... A psychopath is better than no path |
|
|
|
|
Używałam izoteku parę lat temu, a skutki odczuwam do tej pory. Nie polecam nikomu. Po miesiącu używania (3x w tyg. Po jednej tabletce) zaczęłam odczuwać straszne bóle w stawach, szczególnie stóp i dłoni. Istny koszmar, nikt nie wiedział co jest tego przyczyną, a ja już w pewnym momencie nie mogłam chodzić. Badania niby wszystkie ok. Obstawilam izotek i dopiero po miesiącu mogłam powoli zacząć się normalnie poruszać. Po pół roku znowu miałam rozpisany izotek i po tygodniu brania objawy zaczęły znowu wracać. Wyrzuciłam to gó... i już nigdy więcej się do tego nie zbliże. Moja koleżanka z kolei po pół rocznej kuracji miała objawy depresji z niewiadomych przyczyn. Po odstawieniu leku długo dochodziła do siebie. A co do trądziku, owszem zniknął na jakiś rok ale później wrócił z dużo mniejszą siłą, ale wrócił :(
|
|