|
|
|
Witam!
Na wstępie zaznaczam, że tekst nie jest mojego autorstwa i pochodzi z portalu społecznościowego, ale miałem okazję dzisiaj spotkać tego psa i faktycznie szkoda go, a że chodzi tutaj o jego dobro, więc myślę, że autorka nie będzie miała mi tego za złe, że ją zacytuję poniżej. Pozdrawiam! "UWAGA!!!!Przy obwodnicy Stalowej Woli na odcinku między wiaduktem drogowym w Charzewicach a skrzyżowaniem z ulicą Brandwicką przebywa bezdomny piesek. Z tego co da się zauważyć pies się boi ludzi, nie pozwala się do siebie zbliżyć ( przy pierwszym spotkaniu), jest głodny,spragniony i bardzo przerazony! Ogonek podkulony ze strachu.Miejsce w ktorym przebywa jest niebezpieczne o tyle ze moze wpasc pod samochod:( Czasami ktoś widać rzuca mu jakieś resztki. Pilnie potrzebny dom,tymczasowy lub stały!!! Kto ma mozliwosc przygarnac pieska prosze rozważyć zaopiekowanie się nim zwłaszcza w tych upalnych zbliżających się dniach. Piesek kundelek umaszczeniem podobny nieco do owczarka niemieckiego. Wyglada na mlodziutkiego. Bardzo prosze o udostepnianie! Ja mam 4 pieski wiec nie mam mozliwosci zaopiekowania sie kolejnym;( moge podeslac zdjecie pieska" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jest jakas szansa ze sie go złapie ? Podchodził do Ciebie ?
|
|
|
|
|
Myślę, że jest. Co prawda był nieufny i nie podszedł, ale jakby się komuś spodobał i ktoś chciał go przygarnąć, to temat moim zdaniem jest do ogarnięcia. Można np. coś do jedzenia mu przywieźć, jak zobaczy tę samą osobę kilka dni z rzędu, która go np. dokarmia to wydaje mi się, że podejdzie. Nie mam zdjęcia, postaram się jakieś zrobić i wrzucić, ale wygląda na naprawdę młodego psa i ma swój urok. Myślę, że może stać się dobrym przyjacielem prawdziwego człowieka, któremu zaufa, ja niestety nie mogę go przygarnąć.
|
|
|
|
|
dołącze się do forum
Młody porzucony LABRADOR także szuka domu badź właściciela!!! błąka się przy mojej posesji... JEst piękny !!! zdjęcia psiaka http://stalo(...)d=321963 |
|
Dołączył: 17 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
No i co z tymi psiakami ? Nikt ich nie rozpoznał ? :( Może ktoś z sąsiadów, albo znajomych miał takiego. Pomóżcie dotrzać z informacją do tych co nie zaglądają na SM.
życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
|
|
Jeśli chodzi o psa, o którym ja pisałem, to na chwilę obecną brakuje mi informacji na temat jego losu. Nie spotkałem go już więcej po prostu. Pozostaje mieć nadzieję, że go ktoś przygarnął...
|
|