|
|
|
witam wiecie gdzie w stalowej zamontuje haka do samochodu osobowego ( lacetti)- i jakie sa ceny montazu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
podbije temat ktoś ostatnio montował?jakie ceny?potrzebuje zamontować do scenica
|
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Montaż okolice 200, ale polecam mechanikowi kazać kupować bo można wymieniać i 3 razy bo producentów teraz od groma. Mi montował w 3 autach tabor i polecam. Potem przegląd 20 zł i do wydziału po wpis
|
|
|
|
|
dużo zależy od auta, nie wiem czy wiele zmieniło się w tym temacie, ale jak ja do zwyklej osobówki montowałem to wołali średnio 150zł za robote. Koniec końców nie montowałem w okolicach stalowej bo bardziej oplacalo mi sie kupic hak z montazem niz taniej troche zaplacic za hak, a wiecej za montaż.
Podjedź w 2-3 punkty i podpytaj o cene. Generalnie każdy mechanik Ci to powinien zrobić |
|
|
|
|
ok muszę pojeździć kiedyś montował gość w nisku pare dobrych lat ale nie wiem czy jeszcze to robi,dzięki za info
|
|
|
|
|
CYTAT ok muszę pojeździć kiedyś montował gość w nisku pare dobrych lat ale nie wiem czy jeszcze to robi,dzięki za info Jak Ci się będzie chciało to wrzuć później info, niedługo też mnie czeka montaż. |
|
|
|
|
w polserwise zapytaj ja montowałem 1100zl ze wszystkim do zafiry
|
|
|
|
|
Poczytaj najpierw w necie odnośnie montażu haka w Sceniku. Ja dwa miesiące temu zakładałem w Lagunie II. Montaż jest banalnie prosty. Żadnego cięcia, czy sciągania zderzaka. Wchodzisz pod spód i montujesz na 8 śrub. Używanego haka kupiłem za 200 zł z kompletną wiązką gdzie wystarczyło wpiąć wtyczki do oryginalnej instalacji. Zobacz w Sceniku może być podobnie, a pare groszy w kieszeni zostanie.
Co do pytania to znajomy w Kia Ceed pół roku temu montował koło Unimetu i razem z hakiem i modułem zapłacił około 700 zł. |
|
|
|
|
CYTAT Poczytaj najpierw w necie odnośnie montażu haka w Sceniku. Ja dwa miesiące temu zakładałem w Lagunie II. Montaż jest banalnie prosty. Żadnego cięcia, czy sciągania zderzaka. Wchodzisz pod spód i montujesz na 8 śrub. Używanego haka kupiłem za 200 zł z kompletną wiązką gdzie wystarczyło wpiąć wtyczki do oryginalnej instalacji. Zobacz w Sceniku może być podobnie, a pare groszy w kieszeni zostanie. Co do pytania to znajomy w Kia Ceed pół roku temu montował koło Unimetu i razem z hakiem i modułem zapłacił około 700 zł. To jest najsensowniejsza opcja dla kogoś,kto chce się pobawić.Haka można kupić używanego z ogłoszenia lub szrotu.Ważne aby była tabliczka, bo diagnosta może się przyczepić. Sam montaż jest bardzo prosty,a podpięcie kabli można zlecić - tu też nie ma sensu przepłacać. |
|
|
|
|
Bez tabliczki w ogóle nie przejdzie badania.
|
|
|
|
|
CYTAT Bez tabliczki w ogóle nie przejdzie badania. Teoretycznie masz racje. |
|
|
|
|
No tak racja, chodzi Ci o przeglady typu auto nie powinno w ogóle do ruchu być dopuszczone a przeglądu jakoś ma. Na to chyba nie ma rady. Mówiłem raczej o legalnych procedurach.
|
|
|
|
|
szukam własnie czegoś taniego chyba poszukam używki i sam się za to zabiorę,dzięki za info z ta blaszka
|
|
|
|
|
jacky108 czy włożyłeś tulejki w podłożnicę?? Ale masz rację montaż ori haka to bułeczka z masełkiem i w przypadku laguny trwa około 2 godzin z podłączeniem wiązki.
Ja w lagunie2 założyłem nowy, dedykowany hak z wiązką, tulejkami, śrubami. Ja zakupiłem taki http://allegro.pl/hak-holowniczy-renault-laguna-2-ii-1-i-5d-kombi-i5171597361.html, montaż zrobiłem na loku, tam mają podjazd na stacji z gazem. Wszystko pasuje plug&play, w sceniku prawdopodobnie też masz ori otwory pozaślepiane do montażu haka. W lagunie obyło się bez cięcia i zdejmowania zderzaka. Wiązkę podłączyłem za tylną lewą lampą, tam też jest rozwidlenie na prawy i lewy kierunek więc nie trzeba było ciągnąć kabla do prawego kierunka. Kupisz w romarze takie konektory i wepniesz się w instalację bez cięcia kabli i lutowania Przegląd przeszedł bez problemu, lalka ciągnie przyczepę aż miło a hak sprawuje się super. pozdrawiam i życzę udanej zabawy jeśli mogę doradzić to kup nowy dedykowany hak, jak widziałeś po linku do laguny2 to koszt dwóch stówek. |
|
|
|
|
Ja kupiłem mniej więcej coś takiego:
http://alleg(...)958.html dodatkowo mój był z modułem, chociaż go pominąłem i wszystko działa super. Przynajmniej w Lagunie jest tak że oryginalne kostki przy lampach podwójne tzn. że wystarczy oryginalne kable od lamp dopiąć do wiązki haka i wszystko razem do lamp. Wydaje mi się że w sceniku może być podobnie. |
|
|
|
|
Aha... odpowiadając - tak tulejki też miałem w zestawie razem ze wszystkimi śrubami i faktycznie otwory z gwintem należało przegwintować.
|
|