|
|
|
CYTAT Największy strach jest własnie przed tym, że ludzie zdecydują kto będzie rządził naszym krajem. To nie Tusk z Kaczyńskim ustalą sobie listy by za pomocą swoich marionetek nami rządzić. Od kilku dni mamy cyrk z układaniem list. Co nas to obchodzi? Kto nas pyta kto na tych listach będzie. Są miejsca biorące więc obsadzają miernych ale wiernych i posłusznych by wykonywali polecenia. Bosowie partyjni stracą na znaczeniu, partie stracą na znaczeniu. Do polityki pójdą ludzie, którzy chcą coś zrobić i przed tym jest chyba taki lęk. Wyłażą na fora różnej maści funkcjonariusze i starają się obrzydzić referendum. Ja wierzę, że ludzie myślą i sami podejmą słuszną decyzję. . ale przeciez Ci ludzie wybrani w jowach,zeby rzadzic musza tworzyc koalicje,szukac kompromisow,miec jakies wspolne poglady. Jak to pogodzic ?
Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
|
|
|
Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
|
|
|
nenad , normalnie. Koalicje zawsze powstaną. Kompromisy również muszą być ale mądre. Poseł odpowiada przed wyborcą i ten decyduje o jego losie. Czego nie rozumiesz?
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Ludzi glosujacych na korupcje.
|
|
|
|
|
6 IX idziemay na referendum !!!
|
|
|
|
|
Namawiać za bardzo nie trzeba bo pójdzie max 20% ludzi. Z czego 10% odda głos nieważny a więc 18% nic nie zmieni, bo jest próg min 50%.
Także rachunek na 100 000 000 zł (słownie: sto milionów złotych) pół na pół dla Komoruskiego i komedianta Kukiza. |
|
|
|
|
CYTAT Namawiać za bardzo nie trzeba bo pójdzie max 20% ludzi. Z czego 10% odda głos nieważny a więc 18% nic nie zmieni, bo jest próg min 50%. Także rachunek na 100 000 000 zł (słownie: sto milionów złotych) pół na pół dla Komoruskiego i komedianta Kukiza. Najlepsze dwa ostatnie słowa "Wolność i nadzieja" Jaka wolność? Jak nakazujecie ludowi z góry dyktat, że ma nie iść do urn. Jaka nadzieja? Nadzieja na co? Na to żeby było tak samo jak jest? https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
Samo zapytanie ludzi o JOW-y jest jak najbardziej zasadne i jeżeli komuś się nie podobają wybory proporcjonalne to w tym przypadku ma dobre wyjście.
Drugie i trzecie pytanie popieram - bzdury. Co się kryje pod drugim pytaniem? Jedno wielkie nic, nawet może być wzrost kwot jakie partie dostaną z budżetu. Z wiki: CYTAT Wysokość rocznej subwencji (...): S = W1 x M1 + W2 x M2 + W3 x M3 + W4 x M4 + W5 x M5 gdzie poszczególne symbole oznaczają: S – kwota rocznej subwencji, W1-5 – liczby głosów kolejno obliczane dla każdego wiersza poniższej tabeli, podane odrębnie w wyniku rozbicia łącznej liczby głosów ważnych oddanych w skali kraju łącznie na listy okręgowe kandydatów na posłów danej partii politycznej albo koalicji wyborczej, odpowiednio do wyznaczonego w procentach przedziału, M1-5 – wysokość kwoty w złotych dla kolejnych wierszy poniższej tabeli: (tabeli nie wklejam bo miejsca zajmuje) No to dajmy taki przykład - nie jestem za dotychczasowym sposobem, zatem rządzący stwierdzają: mamy to zmienić. Prezentują więc nowy sposób: S = W1 x M1 x 1 + W2 x M2 x 2 + W3 x M3 x 3 + W4 x M4 x 4 + W5 x M5 x 5 Czyli było Suma od n=1 do 5 następujących iloczynów Wn x Mn, a ja zmieniłem na sumę iloczynów Wn x Mn x n Zmieniłem sposób? Zmieniłem. Rządzący wykonali robotę Efekt: dostają jeszcze więcej kasy |
|
|
|
|
Wiedziałam ze korwinizm jako ortodoksyjny libertynizm jest niebezpieczny. Nie wiedziałam ze sprzedajność to jego hasło.
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Wiedziałam ze korwinizm jako ortodoksyjny libertynizm jest niebezpieczny. Nie wiedziałam ze sprzedajność to jego hasło. A jakbym chciał w forumowej rozmowie zwrócić się do Ciebie bezpośrednio to jak mam Cię zwać- nazwy jak każdy nie posiadasz? https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
rerere, Korwin wolnościowiec odmawia narodowi wolności wypowiedzi. Taki On wolnościowiec, który jest za dyktaturą. Twierdzi, że demokracja jest zła i szkodliwa. czytam te jego felietony w Angorze i są coraz nędzniejsze. Mam wrażenie, że pisze je miedzy drzemkami w PE, do którego dostał się między innymi dzięki mojemu głosowi. Niestety taki z niego antysystemowiec. Pajacuje, sztuki dyplomacji zupełnie nie rozumie. Jego osiągnięcia? Niestety żadne. Ten mój głos uważam za stracony, wręcz zmarnowany. Ten człowiek mówi mi, że referendum czyli pytanie narodu o zdanie jest złe? Ze Kukiz pajacuje? Korwin jest żenujący.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Jest debata na TVP 1
|
|
|
|
40 - 60 zastanawiające ...
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Dziwne, bo profesor przeciwnik tak głupio mówi.....
|
|
|
|
CYTAT 40 - 60 zastanawiające ... Zastanawiające to chyba jest ile smsów wysłał Andrzejek? Przeczucie mi mówi ,że sporo. Szkoda , że w niedzielę chłopina ma tylko jeden głos. |
|
|
|
|
kurde ale mobilizacja w PiSie dobrze że w niedziele każdy Pisiok ma tylko jeden głos ledwo 61% przeciw ...
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Sonda drugiego pytania miała identyczny wynik ;-) Manipulacja?
|
|
|
|
|
|
|
|
Hej,
Referendum tuż tuż. Wy tu jesteście w temacie więc jakie jest stanowisko głównych graczy sceny politycznej wobec referendum i kwesti w nim poruszanych? Mam na myśli PO PIS SLD z Ruchem Radio Maryja środowiska LGTB oraz WSI Pytam, bo śledzenie serwisów informacyjnych i tego co ktoś powiedział, a potem co ktoś na to odpowiedział w tym upale przekraczało moje możliwości psychiczno-fizyczne |
|
|
|
|
No jak, wszyscy są przeciw. Wolność wyborcy ma swoje granice. Nie może sobie od tak kandydować lub wybierać osobę niewskazaną przez partię. To prezesi najlepiej wiedzą kto powinien kandydować i na kogo można głosować.
|
|
|
|
Kukiz też musiał wyciąć iluś kandydatów i poustawiać kolejność na listach. Krótko mówiąc zrobił to samo co Kopacz i Kaczyński! Zrobił to co prawda z ogromnym obrzydzeniem , ale jednak! Ruch Kukiza sypie się jak stary Sandomierz , nawet jego rzecznik , Miłosz Lodowski dał na wstrzymanie.
http://fakty.interia.pl/polska/news-rzecznik-ruchu-kukiza-milosz-lodowski-opuscil-ugrupowanie,nId,1877903 Z tej mąki chleba nie będzie . Od razu wiedziałem , że największym problemem Kukiza stanie się obecność, obok ludzi autentycznie zatroskanych o losy kraju, mętów moralnych i zwykłych szumowin. Niestety na tym forum również znalazło to odzwierciedlenie. |
|
|
|
|
CYTAT kurde ale mobilizacja w PiSie dobrze że w niedziele każdy Pisiok ma tylko jeden głos ledwo 61% przeciw ... W PiS nie ma mobilizacji! Prezes dał nam wszystkim (pracownikom sztabu) wolne! Jedziemy w plener i będziemy się uczyć stawiania prowizorycznych szubienic. Jak już przejmiemy władzę będą miały sporo roboty! Uczcie się prawd wiary , bo dzień zwycięstwa jest bliski , a serce Jarosława nie ma w sobie odrobiny litości. |
|
|
|
|
To pokazuje jakie wady ma aktualna ordynacja wyborcza. Aż dziwne, że ludzie tak bardzo tego nie ogarniają. Płaczą, że nie mają na kogo głosować, a nie irytuje ich fakt tworzenia list i związane z nimi zamieszanie.
Nie dostrzegają ilu klakierów, karierowiczów i wręcz durniów broni brudnymi łapami tego systemu. Mam nadzieje, że do niedzieli się opamiętają i zagłosują za JOW'ami. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
[cytat
W PiS nie ma mobilizacji! Prezes dał nam wszystkim (pracownikom sztabu) wolne! [/cytat] Czyli PIS mówi, żeby w ogóle nie iść na to referendum A jaka frekwencje obstawiacie? Ja 27% |
|
|
|
|
Polska budzi się z naszymi marzeniami ...!
|
|
|
|
|
CYTAT [cytat W PiS nie ma mobilizacji! Prezes dał nam wszystkim (pracownikom sztabu) wolne! Czyli PIS mówi, żeby w ogóle nie iść na to referendum A jaka frekwencje obstawiacie? Ja 27%[/cytat] Nieważne co mówi PiS , ważne co mówi Jarosław! Osobiście mam inne plany na niedzielę , a nikt mnie nie przekonał , że nastąpią jakieś zmiany po przekształceniu ordynacji wyborczej z proporcjonalnej na większościową. Na temat JOW spora część jej zwolenników powtarza pobożne życzenia, kompletnie nie rozumiejąc realiów życia . Całkowite odebranie subwencji z budżetu dla partii to czysty populizm. Lepiej niech płaci państwo polskie niż np. Federacja Rosyjska. Pytanie trzecie jest nieaktualne , czyli szkoda czasu na głupoty! Frekwencję obstawiam na max 20%. Szkoda tylko kilku rozsądnych ludzi z tego forum , którzy ulegli magii JOW-ów , ich czeka smutny poniedziałek! Dla nich jedyną pociechą niech będzie fakt , że za siedem tygodni nastąpi kres ośmioletnich rządów PO. |
|