Dołączył: 30 Kwie 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Gdzie w okolicy, można kupić rower używany, sprowadzany z Niemiec bądź innych krajów?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jastkowice, ewentualnie gielda w sandomierzu w żabnie tez kiedys gosc sprowadzal nie wiem jak teraz.
|
|
|
|
|
Sprowadza jeszcze facet w pysznicy koło kościoła. W Lipie też jest spory wybór.
|
|
Dołączył: 15 Kwie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
możesz również kupić w sklepie za halą targową, na giełdzie w Rzeszowie, w Rzeczycy oraz w Nisku za rondem
|
|
|
|
|
Pochodzenie - chyba lepiej będzie niemcy ,szwajcaria, austria . . Konkretne pytanie - a jaki dokładnie rower chcesz kupić ?
|
|
|
|
|
W domkach na gorce rozwadowskiej kolo wulkanizacji
|
|
|
|
|
Dwa lata temu kupowałem rower dla siebie i żony w zeszłym roku dla mamy więc mogę coś powiedzieć o kilku tu polecanych miejscach.
Pan w Jastkowicach ma bardzo ładne rowery ale tylko z górnej półki tj. ceny od 1000 zł w górę. W Pysznicy sprowadza rozsądne ilości i jeżdzi po nowe około co 2-3 tyg. szeroki wybór w sensie, nie duża ilość ale w różnej półce. Ma droższe ma tańsze. Pan w Lipie ma bardzo duży wybór. Rowery z każdej półki. Ciężko znaleźć coś ciekawego poniżej 500, ale w górę już można przebierać. Dodatkowo dowód zakupu i pełen serwis zakupionego roweru. W tym roku byłem w nowym serwisie na górce koło wulkanizacji. Panowie mieli jakieś 5 rowerków i raczej wyższej klasy. Fakt że był to początek sezonu to twierdzili że dopiero może pojawi się coś więcej. Co do rowerów pochodzących z giełdy - to wybór ogromny w każdej klasie. Rozbieżność cenowa szeroka ale można trafić. Sam mam dwa z Sandomierza, miejskie rowery z 7 biegami w torpedzie, prądnicą i amortyzatorem z przodu, aluminiowe. Kosztowały około 600zł sztuka więc da się znaleźć i potargować, ale wiadomo ciężko dochodzić ich pochodzenia. Polecam rowery typowych zachodnich marek, większa szansa że nie zginął komuś w Polsce. Choć to nie zasada. Co do Pana za halą targową, to ma ciekawe rowery ale myślę że ceny trochę wygórowane, może ze względu na lokalizację. Przykład: byłem z propozycją zamiany roweru z 7 biegami w piaście, amortyzatorem, damskim typowo miejskim. Chciałem zamienić rower z kołem 28 na podobnej klasy z kołem 26. Pan zaproponował mi odkup mojego za około 300zł i dopłatę do swojego jakieś 350zł. Słaba jak dla mnie propozycja, ale żeby kupić coś u niego to polecam zajrzeć, bo można nawet coś wybrać. Jak byłem miał może około 20 rowerów. |
|
|
|
|
za BP po lewej stronie kierunek nisko widziałem jak gość ustawiŁ PARE fajnych rowerkow
|
|
|
|
|
możecie napisać konkretniej gdzie w Jastkowicach znajdę te rowery? A może ktoś zna jeszcze inne miejsce? Z góry dziękuję za pomoc
|
|
|
|
|
2 tyg temu bylem an giełdzie w Sandomierzu było duzo rowerków w nawet normalnych cenach większość z niemeic
|
|
|
|
|
CYTAT Pochodzenie - chyba lepiej będzie niemcy ,szwajcaria, austria . . Konkretne pytanie - a jaki dokładnie rower chcesz kupić ? Dopisz jeszcze Monaco. Będzie top 4. Niezle kryterium |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witam, mam takie pytanie czy kupując używany rower z zachodu sprawdza ktoś czy nie jest ten rower kradziony lub poszukiwany po numerach ???? rozglądam się za rowerem używanym z zachodu za około 2tys i troszeczkę się obawiam zakupu... żeby po zakupie nie okazało się w najbliższym czasie ze rower kradziony, czytałem o przypadkach ze ktoś kupił rower przed zakupem był na policji wszystko było ok a po 2 miesiącach okazało się ze rower poszukiwany w holandi ?!? z moralnego punktu widzenia zgłosił się na policje stracił rower i 2tys.
|
|
|
|
|
Za 2 tyś. zł. to kupisz sobie dobry rower u nas w sklepie z gwarancją (nie zastanawiając się czy kradziony).
Przynajmniej ja bym tak zrobił |
|
|
|
|
a konkretnie jaki rower trekkingowy polecasz za tę kwotę???
|
|
|
|
|
Kupiłem w tym roku Onill na kołach 19" za 1400zł i jestem bardzo zadowolony, wrażenia z jazdy? b.dobre.
http://onill.pl/rower.php?id=53 |
|
|
|
|
No nie jest zly dzisiaj popartrze w sklepach stw
|
|
|
|
|
CYTAT Kupiłem w tym roku Onill na kołach 19" za 1400zł i jestem bardzo zadowolony, wrażenia z jazdy? b.dobre. http://onill.pl/rower.php?id=53 Panie, nie to żebym się czepiał, ale się trochę tym wpisem skompromitowałeś. Kupiłeś rower na kołach (nieprawdopodobne!), czy też sugerujesz wielkość kół 19" (chyba dla dziecka), czy też zabrakło zwyczajnie przecinka i kupiłeś rower posiadający koła 28" o rozmiarze ramy 19"? Dobrze, że dwa koła zostały zakupione to i wrażenia z jazdy b. dobre. Pozdrawiam |
|
|
|
|
Masz rację, zgapiłem się
Rama 21", koła 28" |
|
|
|
|
Wracając do tematu. Polecam zakup przez allegro, tylko trzeba poznać charakterystykę kształtu i wielkości ram poszczególnych, upatrzonych marek. Później już poleci. Marki za którymi warto się rozglądać ze względu na trwałość, podzespoły to np. CUBE, BULS, Manufaktur, SPECIALIZED, FOCUS.
PS. Sorry agv za ostentacyjne zwrócenie uwagi. Sam posiadałem takowego trekkinga, może troszke młodszy model bo miał lepsze manetki http://alleg(...)#thumb/5 i bardzo dobrze go wspominam, pożeracz kilometrów, i dynamo w piaście, noc nigdy nie straszna . Rower bardzo charakterystyczny, niestety mi go ukradli i przesiadłem się na mtb http://www.biker(...)-48358/, też mocno polecam. Pozdrawiam |
|
|
|
|
CYTAT Witam, mam takie pytanie czy kupując używany rower z zachodu sprawdza ktoś czy nie jest ten rower kradziony lub poszukiwany po numerach ???? rozglądam się za rowerem używanym z zachodu za około 2tys i troszeczkę się obawiam zakupu... żeby po zakupie nie okazało się w najbliższym czasie ze rower kradziony, czytałem o przypadkach ze ktoś kupił rower przed zakupem był na policji wszystko było ok a po 2 miesiącach okazało się ze rower poszukiwany w holandi ?!? z moralnego punktu widzenia zgłosił się na policje stracił rower i 2tys. Przecież te wszystkie, no prawie, rowery są kradzione. Okazji nie ma, także w Holandii - byłem na miejscu, używany rower kosztuje tam drożej niż na polskiej giełdzie Oznaczałoby to, że handlarze-filantropi dokładają do biznesu? ;) |
|
|
|
|
Też mam siostre co pracuje w hollandi i wiem jak sprawa wygląda, szukam w Polsce bo siostra wraca w październiku a jak wiadomo - człowiek cos potrzebuje to już nie może czekać temu szukam ale kupiłem dzisiaj gazelke z papierami mam nadzieję że nikt mi jej nie smignie Dziwi mnie tylko fakt że kupując rower używany w Polsce za 2tyś okazuje sie że jest kradziony szkoda mi właściciel. Pracowałem kiedyś w hollandi wszyscy mówili ze jestem rusek i tak w naszej Polsce jest, ale jak nam to odpowiada... szkoda że w naszym kraju tak to wygląda i nikt się nie przejmuje. ABY DO PRZODU
|
|
|
|
|
Rowery ma Pan na os Hutnik koło kaplicy za strumieniem jakbyś jechał przez osiedle w stronę Niska.Mial ostatnio parę sztuk powyżej tysiąca i to znane i solidne rowerki.Mozna zaglądnąć.
|
|
|
|
|
No kupiłem od tego Pana 2 rowery i platformę (bagażnik rowerowy) zakładaną na hak samochodowy z oświetleniem i miejscem na tablice
|
|