|
![]() |
|
CYTAT Andzej, kiepski z ciebie analityk. Nie pracuje w tej firmie. Żadna firma nie płaci dla przyjemności. Mądry menadżer nie gasi pożarów z powodu niezadowolenia pracowników. Pracownicy w dobrze zarządzanej firmie mają czas na odpoczynek i dla zapewnienia bytu rodzinie nie muszą pracować w nadgodzinach. Mądry menadżer to wie, głupi ma pretensje do ludzi że ci są niezadowoleni. W normalnej gospodarce z czasem zamyka zakład bo nie ma kim pracować. Kilku w Stalowej Woli już się spakowało. Bezrobocie z tego powodu nie wzrosło. Poszukaj, poczytaj, porozmawiaj z ludźmi może się czegoś dowiesz i przestaniesz pierdolić. Poznaj życie, które pracuje na tabelki. Ale ja nie oceniam tego czy firma jest dobrze zarządzana z punktu widzenia HR, tylko z punktu widzenia inwestora. Inwestor naprawdę ma w dupie czy idziecie szczęśliwi do pracy czy nie gdy cele zostają osiągnięte. Mnie ludzie i życie poza tabelkami nie interesuje. Ważne aby liczby w Excelu się zgadzały, bo później za prezentacje w PP człowiek dostaje pochwały i jakaś premia wpadnie. A troska o ludzi w tym wszystkim tylko zamieszanie wprowadza i groźbę nieosiągnięcia celu ![]() Tym bardziej, że UW nie musi dbać zbytnio o PR na rynku ponieważ jego produkty są dość specyficzne, więc klient nie powie że kupi gdzieś indziej bo pracownicy płaczą. Pytałeś się kiedyś w salonie samochodowym czy pracownicy firm z których pochodzą części do ich samochodów pracują w dobrych warunkach? Ja zazwyczaj mam tą kwestię między jelitem cienkim, a zwieraczem. PS. Daj przykład dużych zakładów które w Stalowej zamknięto z powodu braku pracowników ![]() CYTAT Nie wziąłeś tylko pod uwagę Andzej faktu, że właścicielem nie jest polski inwestor tylko zagraniczny i ma gdzieś niezadowolenie personelu. U siebie w kraju takimi kwotami jakie się w tej firmie zarabia całkowicie by się skompromitował, stąd też wybrał PL i podkarpacie. Przy tak ogromnych zyskach wykazuje się całkowitym brakiem szacunku dla pracownika, który ten kapitał zarobił i o to chyba się tu rozchodzi. Najlepiej by było gdyby się UW przeniósł na Ukrainę wówczas wykupiło by się budynki i Polski przedsiębiorca odprowadzał by podatki w kraju i szacunek do pracowników może by miał większy. Wziąłem ten fakt pod uwagę. Dlatego z Niemiec do tego meksyku europy przyszedł, aby właśnie mniej płacił za pracę. A podział zysku między pracowników to jest kwestia decyzji właściciela kapitału. Skoro nie chce to nie bardzo wiem o co się pieklić? Zawsze można zmienić pracę. Ale Ty nie znasz statystyk chyba. Firmy z rodzimym kapitałem płacą mniej niż zagraniczne. CYTAT "Andzej" po wypowiedziach widać że to osoba teoretyk który w du... był i G.... widział, co może widzieć o automatyzacji produkcji tej konkretnej linii gdzie już dawno zostało to wprowadzone tylko z ciężkim skutkiem bo wiele stanowisk wymaga czynnika ludzkiego taki proces produkcji i już, ale siedząc przed monitorem komputera to dajesz świadectwo że jesteś jednym z tych co wychował tablet, komputer a życie znają z Internetu, w realu nie potrafiłbyś gwoździa w ścianę wbić jak "mama chce powiesić kwietnik" marzy się taki osobą życie w bajce ale w realu możesz jedynie pisać o tym w Internecie gdzie pracujesz ile zarabiasz, bo faktycznie pracujesz gdzieś na zmywaku w kebabie, taki ktoś potrafi tyko kopiować tabelki z Internetu jakieś wykresy a o prawdziwym życiu nie ma zielonego pojęcia, więc zrób coś i nie pisz swoich bzdur na tym forum więcej bo jesteś przynajmniej żenujący i beznadziejny powodzenia kiedyś wpadnę na kebab Gdzie ty gościu żyjesz. Wszystko jest kwestią kasy którą trzeba przeznaczyć na inwestycje. Gwarantuje Ci, że przy odpowiednim nakładzie środków 80% załogi poszłoby do zwolnienia. Tylko praca ludzka jest tańsza, więc po co inwestować? Ludzi w kosmos wysyłają, a Ty nadal uważasz że procesu klepania felg się nie da zautomatyzować w większym stopniu ![]() No właśnie gwoździa wbić nie potrafię, ale tytuł inżyniera mi dali ![]() ![]() PS. Jakim cudem napisałeś tak długiego posta nie wstawiając ani jednej kropki? Później się dziwi, że mało zarabia i praca ciężka ![]() Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
Dołączył: 22 Sty 2012r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
34 strony i jeszcze wam sie to nie znudzilo
![]() Człowiek mądrzeje z wiekiem, najczęściej jest to wieko od trumny... |
|
Dołączył: 3 Lis 2014r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT A podział zysku między pracowników to jest kwestia decyzji właściciela kapitału. Skoro nie chce to nie bardzo wiem o co się pieklić? Zawsze można zmienić pracę. Ale Ty nie znasz statystyk chyba. Firmy z rodzimym kapitałem płacą mniej niż zagraniczne. Po pierwsze, nie pracuję w tej firmie. Cała Stalowa Wola mówi na to obóz, bo ludzie pracują na nadgodzinach aby się dorobić i podobno w ciężkich warunkach, mając później problemy ze zdrowiem. Wg. Ciebie jest to w porządku? Sądzisz również, że wypadek w którym zginęło zdaje się, że dwóch młodych chłopaków wydarzyłby się, jeżeli zakład byłby u Niemca, na jego podwórku? Chce zarobić, ale nie chce trzymać się zwykłych przepisów nawet BHP, stąd oburzenie ludzi. Związków chyba tam nie ma a Ty patrzysz tylko przez pryzmat właściciela, stąd właśnie problemy ze znalezieniem personelu. Pracuję u Polskiego inwestora i płaci właśnie lepiej niż zagraniczny, do tego w normalnych warunkach. Może właśnie było by mu wstyd traktować polskich braci jak niewolników?! |
|
Dołączył: 26 Paź 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT A podział zysku między pracowników to jest kwestia decyzji właściciela kapitału. Skoro nie chce to nie bardzo wiem o co się pieklić? Zawsze można zmienić pracę. Ale Ty nie znasz statystyk chyba. Firmy z rodzimym kapitałem płacą mniej niż zagraniczne. Po pierwsze, nie pracuję w tej firmie. Cała Stalowa Wola mówi na to obóz, bo ludzie pracują na nadgodzinach aby się dorobić i podobno w ciężkich warunkach, mając później problemy ze zdrowiem. Wg. Ciebie jest to w porządku? Sądzisz również, że wypadek w którym zginęło zdaje się, że dwóch młodych chłopaków wydarzyłby się, jeżeli zakład byłby u Niemca, na jego podwórku? Chce zarobić, ale nie chce trzymać się zwykłych przepisów nawet BHP, stąd oburzenie ludzi. Związków chyba tam nie ma a Ty patrzysz tylko przez pryzmat właściciela, stąd właśnie problemy ze znalezieniem personelu. Pracuję u Polskiego inwestora i płaci właśnie lepiej niż zagraniczny, do tego w normalnych warunkach. Może właśnie było by mu wstyd traktować polskich braci jak niewolników?! przemeckb - przeczytaj jeszcze raz co poprzednik napisał, a potem komentuj. Po drugie, mieszasz zakłady, w sumie alu, w sumie niemieckie, w sumie oba nazywane obozami, ale zupełnie inne firmy. ps jaka to firma polskiego inwestora płaci lepiej za TAKĄ samą pracę? Z ciekawości pytam. |
|
|
![]() |
|
są firmy w Stalowej które płacą lepiej i za lżejśzą pracę
![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT A podział zysku między pracowników to jest kwestia decyzji właściciela kapitału. Skoro nie chce to nie bardzo wiem o co się pieklić? Zawsze można zmienić pracę. Ale Ty nie znasz statystyk chyba. Firmy z rodzimym kapitałem płacą mniej niż zagraniczne. Po pierwsze, nie pracuję w tej firmie. Cała Stalowa Wola mówi na to obóz, bo ludzie pracują na nadgodzinach aby się dorobić i podobno w ciężkich warunkach, mając później problemy ze zdrowiem. Wg. Ciebie jest to w porządku? Sądzisz również, że wypadek w którym zginęło zdaje się, że dwóch młodych chłopaków wydarzyłby się, jeżeli zakład byłby u Niemca, na jego podwórku? Chce zarobić, ale nie chce trzymać się zwykłych przepisów nawet BHP, stąd oburzenie ludzi. Związków chyba tam nie ma a Ty patrzysz tylko przez pryzmat właściciela, stąd właśnie problemy ze znalezieniem personelu. Pracuję u Polskiego inwestora i płaci właśnie lepiej niż zagraniczny, do tego w normalnych warunkach. Może właśnie było by mu wstyd traktować polskich braci jak niewolników?! A większość głosujących wybrała PiS. To iż ktoś coś mówi nie oznacza że nie może się mylić. Szczerze? Kilka razy w Stalowej czy w Nisku słyszałem jak ktoś powiedział że lubi swoją pracę. Reszta tylko narzekała, choć często nie miała podstaw. Po drugie myślisz że Helmut w centrali siedzi tylko i kombinuje jak tu poznęcać się nad członkami narodu polskiego w odwecie za AK? Zapytaj lepiej kto był ich bezpośrednim przełożonym i BHPowcem. To oni zgadzając się na wysłanie tam ludzi ponoszą bezpośrednią odpowiedzialność za wypadek. I to rodzimi nadzorcy o zarządzaniu personelem nie mają zielonego pojęcia. Pracowałem również w niemieckiej firmie. Tak dobrej kultury korporacyjnej i podejścia do pracowników nigdzie nie spotkałem. Nawet u amerykanów, choć oni akurat lepiej płacą. A co do wynagrodzeń to trochę statystyk zamiast pustych haseł (niestety dane z 2015 roku): http://wynagrodzenia.pl/artykul/wynagrodzenia-w-przedsiebiorstwach-z-kapitalem-polskim-i-zagranicznym-w-roku-2011 Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
![]() |
|
Do "aldmdler dupudner"
Napisałem prawdę i stwierdziłem fakt Tyle w temacie ludzie jest pełno już do pracy w kadrach setki podan ![]() ![]() |
|
Dołączył: 29 Maja 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
A ilu z nich nadaje sie do pracy, to inna sprawa.
|
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT są firmy w Stalowej które płacą lepiej i za lżejśzą pracę ![]() Które ![]() ![]() Pytam bo chcę wysłać CV ![]() Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
![]() |
|
,,są firmy w Stalowej które płacą lepiej i za lżejśzą pracę''
Ja też poproszę adres dobrego płatnika |
|
|
![]() |
|
Były podwyżki...heee by ostudzić fale zwolnień i redukcji. A teraz na sprzedaż z żywym towarem ... to już koniec Niemca.. daliśmy mu radę...heee stąd super premie...podwyżki... awanse na koniec by jednemu z drugim dać lepsze preferencje na CV.
Są tacy co się cieszą że wezmą to chińczycy i zamkną to w h...uja jak tego pragnął PiS lamski rząd naszego grodu |
|
|
![]() |
|
Juz xxx lat temu stary Ats tez miał kupic chinczyk a wyszło jak wyszło takze zobaczymy
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Moderowano przez: sm 2. Zabronione jest w szczególności publikowanie:
2.1. treści o charakterze obraźliwym, naruszających obowiązujące ogólnie przyjęte normy etyczne 2.2. treści ironizujących, prześmiewczych lub złośliwych, stanowiących przejaw braku szacunku |
|
|
![]() |
|
Moderowano przez: sm 2. Zabronione jest w szczególności publikowanie:
2.1. treści o charakterze obraźliwym, naruszających obowiązujące ogólnie przyjęte normy etyczne 2.2. treści ironizujących, prześmiewczych lub złośliwych, stanowiących przejaw braku szacunku |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT są firmy w Stalowej które płacą lepiej i za lżejśzą pracę ![]() Które ![]() ![]() Pytam bo chcę wysłać CV ![]() wszystko jest czarno na białym w internecie, kwoty brutto jak i stanowiska, poza tym z tego co rozmawiałem z ludźmi zarządzającymi zespołem ludzkim w innych firmach po uniwhelsie szczególnie mało inteligentnych pracach zadaniach niechętnie zatrudniają także cieszcie się tym co macie |
|
Dołączył: 29 Maja 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Uwaga nadchodzi fala 400 pracowników zwolnionych z aluteca!
|
|
|
![]() |
|
CYTAT wszystko jest czarno na białym w internecie, kwoty brutto jak i stanowiska, poza tym z tego co rozmawiałem z ludźmi zarządzającymi zespołem ludzkim w innych firmach po uniwhelsie szczególnie mało inteligentnych pracach zadaniach niechętnie zatrudniają także cieszcie się tym co macie Zamiast napisać nazwy paru firm, to wypisujesz jakieś pierdoły ![]() Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
![]() |
|
przejdź zobacz porozmawiaj.....może CV za Ciebie złożyć?
|
|
|
![]() |
|
Nie mam zamiaru nigdzie chodzić, po prostu z firmami i zarobkami bajki opowiadasz, a teraz nie wiesz jak wybrnąć
![]() Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
![]() |
|
seron wobi stal
![]() |
|
|
![]() |
|
Słyszalo sie dzis w radiu przechwalki dyrektora zakładu,jak to dobrze jest skazańców zatrudniac.
Niewiele praw maja,ubezpieczenia zdrowotnego nie trzeba placic,ani nawet podpisywac umów z wiezniami tylko z zakladem karnym. Kolejne pieniadze dla firmy zaoszczedzone ![]() |
|
Dołączył: 29 Lip 2009r. Skąd: PiSlamabad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Słyszało się? A jaki dyrektor? Jakiego zakładu?
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
mają z okolicznych półotwartych zakładów zatrudniać na 1 zmiany...alimenciarzy kolarzy po %%%%% itp
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Słyszalo sie dzis w radiu przechwalki dyrektora zakładu,jak to dobrze jest skazańców zatrudniac. Niewiele praw maja,ubezpieczenia zdrowotnego nie trzeba placic,ani nawet podpisywac umów z wiezniami tylko z zakladem karnym. Kolejne pieniadze dla firmy zaoszczedzone ![]() Zakład Karny podpisuje zatrudnienie z więźniem i się z nim rozlicza. Płacić trzeba. Wystarczy, że jeden osadzony ucieknie i cała grupa z ZK wstrzymana. |
|
|
![]() |
|
Slyszalem dokladnie w radiu ze Uniwheels podpisuje umowe z zakladem karnym a nie wiezniem
|
|