|
|
|
Brak slow.! Ludzie po prostu oszaleli po podwyzkach ze nie maja czasu pisać tu nic gdyż tak poświęcają się robieniu nadgodzin na okrągło wiec nie ma czasu. Praca praca i robienie z siebie beduina hahaha. Żal mi tych ludzi ale takie są realia za pieniądze myślę ze dali by rade naciagnac torbę na głowę hahah "torba miedzy nogami oczywiście" ma się rozumieć.
Spoko gość* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ile można pisać jedno i to samo.
|
|
|
|
|
Aż mi się znudzi ale nie wiem kiedy mi się to znudzi,przyznaje ze prawdę pisze huhu
Spoko gość |
|
|
|
|
Nie pracowaliście w zakładach gdzie jest prawdziwy obóz pracy i niewiele wiecie na ten temat.
Jeśli chodzi o zarobki to każdy się godzi na stawkę i warunki pracy jeśli nie odpowiada to się zwalniam Zarobki i socjal jaki jest w tej firmie to niejeden by sobie życzył aby takie były w prywatnych firmach w naszej okolicy |
|
|
|
|
Jaka jest praca na polerowaniu na z2 ? Jaka kasa znajomy mnie tam ciagnie bo ze niby spoko prosze o opinie dzieki
|
|
|
|
|
CYTAT Nie pracowaliście w zakładach gdzie jest prawdziwy obóz pracy i niewiele wiecie na ten temat. Jeśli chodzi o zarobki to każdy się godzi na stawkę i warunki pracy jeśli nie odpowiada to się zwalniam Zarobki i socjal jaki jest w tej firmie to niejeden by sobie życzył aby takie były w prywatnych firmach w naszej okolicy godzą się na pracę tam.....z racji tego iż nigdzie indziej pracy nie znajdą....ot taka mała podstawowa zasada |
|
|
|
|
Ale na co wy narzekanie
Macie dobre pieniądza... Spoko pracę Kierownik nie wyrzuci nikogo bo brakuje rąk do pracy A wy nadal źle... parodia |
|
|
|
|
Ludzie o pamiętajcie się co wy do tych pieniędzy się dossaliscie jak 70 % ludzi uniwheelsu nie do zyje emerytury i także ci z biur bo także w tym syfie siedzą wiec kasa kasa .pozdrowienia
|
|
|
|
|
Ludzie a co wy tak piszecie o jakiś podwyżkach, widać jaka tam elita pracuje żeby cieszyć się że pracodawca zamieszał premiami i włączył roczną nagrodę do pensji, to nie są podwyżki płacy tylko zmiana sposobu wynagradzania, co za ciemnogród bez urazy ale u niektórych osób tak to wygląda, za taka ciężka pracę w systemie czterobrygadowym (uciążliwy czas i wymiar pracy) to jest głodowa pensja w każdym cywilizowanym państwie musieli by płacić sporo więcej niż w normalnym systemie pracy do tego te ciężkie warunki syf,aluminium itp.To powinno być dodatkowo premiowane,u nas można robić co się chce i jak chce pracodawcy mają monopol na rynku pracy a ostatnią zmiana to tylko dlatego że brakuje już ludzi na potęgę do pracy i pracodawca zamieszał pensją i część to kupiła i się cieszy, ale wstyd dla pracodawcy że robi wszystko kombinuje tylko żeby nie dać grosza podwyżki od siebie,a jedynie zmieniać system wynagradzania aby stworzyć fikcyjne podwyżki, to jednak świadczy o nich i wystarczy ciut inteligencji żeby to zrozumieć, martwi też to że można tak ludzmi dziś sterować i da się ludźi tak zaczarować ale mam nadzieję że już niedługo nastąpi przebudzenie
|
|
|
|
|
CYTAT Ludzie a co wy tak piszecie o jakiś podwyżkach, widać jaka tam elita pracuje żeby cieszyć się że pracodawca zamieszał premiami i włączył roczną nagrodę do pensji, to nie są podwyżki płacy tylko zmiana sposobu wynagradzania, co za ciemnogród bez urazy ale u niektórych osób tak to wygląda, za taka ciężka pracę w systemie czterobrygadowym (uciążliwy czas i wymiar pracy) to jest głodowa pensja w każdym cywilizowanym państwie musieli by płacić sporo więcej niż w normalnym systemie pracy do tego te ciężkie warunki syf,aluminium itp.To powinno być dodatkowo premiowane,u nas można robić co się chce i jak chce pracodawcy mają monopol na rynku pracy a ostatnią zmiana to tylko dlatego że brakuje już ludzi na potęgę do pracy i pracodawca zamieszał pensją i część to kupiła i się cieszy, ale wstyd dla pracodawcy że robi wszystko kombinuje tylko żeby nie dać grosza podwyżki od siebie,a jedynie zmieniać system wynagradzania aby stworzyć fikcyjne podwyżki, to jednak świadczy o nich i wystarczy ciut inteligencji żeby to zrozumieć, martwi też to że można tak ludzmi dziś sterować i da się ludźi tak zaczarować ale mam nadzieję że już niedługo nastąpi przebudzenie Nic dodać nic ująć.
|
|
|
|
|
1. Po pierwsze:
CYTAT pracodawcy mają monopol na rynku pracy Z monopolem na rynku pracy mamy do czynienia gdy istnieją np. silne związki zawodowe (wielu dostawców, jeden odbiorca). Sytuacja kiedy jest jeden pracodawca, a wielu chętnych do pracy nazywamy monopsonem. 2. Po drugie: Znaki interpunkcyjne zamiast ściany tekstu! 3. Po trzecie: CYTAT za taka ciężka pracę w systemie czterobrygadowym (uciążliwy czas i wymiar pracy) Gdyby wysokość płacy zależała od jej subiektywnie rozumianej trudności to każdy by się modlił aby kopać gołymi rękami doły. Płaca zależy od produktywności pracy. A produktywność zależy od wartości dodanej. Klepanie felg na maszynie ma niską wartość dodaną. Wysoką wartość ma projektowanie tych felg i maszyn do ich wyrabiania. Dlatego Niemcy są bogaci, a polaki cebulaki nie. 4. Po czwarte: CYTAT w każdym cywilizowanym państwie musieli by płacić sporo więcej To się spakuj, kup bilet na podniebny PKS i jedź do tej cywilizacji. Po to zakład budowali w Polsce, aby więcej nie płacić. Gdyby musieli płacić więcej to powstałby w Niemczech. 5. Po piąte: CYTAT ale wstyd dla pracodawcy że robi wszystko kombinuje tylko żeby nie dać grosza podwyżki od siebie,a jedynie zmieniać system wynagradzania aby stworzyć fikcyjne podwyżki, to jednak świadczy o nich i wystarczy ciut inteligencji żeby to zrozumieć Biznes polega na podnoszeniu wydajności i obniżaniu kosztów. Dlaczego żaden mądry pracownik z kumplami nie założy konkurencyjnego zakładu który będzie sowicie opłacał pracowników? Przecież to będzie pewnie świetny biznes, że inwestorzy będą się bili aby w niego wejść. 6. Po szóste: CYTAT ale mam nadzieję że już niedługo nastąpi przebudzenie Zmuście Lucjusza aby wyrzucił ten zakład ze Stalowej. Lepiej zdychać z głodu niż pracować. Zapomniałeś już jak w latach 90 wszystkie zakłady w okolicy padały? Jak ludzie miesiącami wegetowali na bezrobociu? Marzy się teraz ponownie taka sytuacja bo socjal taki milutki, robić się nie chce? Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
andrzej ty się lecz znawco od wszystkiego od czarnego protestu też wszystkim dajesz radę a tak naprawde malutkim człwiekiem jesteś z bardzo małym mózgiem
|
|
|
|
|
CYTAT andrzej ty się lecz znawco od wszystkiego od czarnego protestu też wszystkim dajesz radę a tak naprawde malutkim człwiekiem jesteś z bardzo małym mózgiem Rzeczowo człowieku, rzeczowo. Tylko jęczeć potraficie, ale wyrazić swoich racji w konkretny sposób nie potraficie. Może dlatego każdy was olewa? Jedyne co wam wychodzi to osobiste wycieczki Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
Było nie rzucać na szkołę kamieniami, do kogo teraz macie pretensje? Ale tyczy się tych co rzeczywiście rzucali pomimo stworzonych warunków. Nie pracuję w tym zakładzie, też pracuję fizycznie możliwe, że ciężej niż pracownicy ów wyemionionego w temacie zakładu(nie jestem narażony jedynie na działanie aluminium). Nie narzekam, bo mam świadomość, że na własne życzenie. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
moja żona Madzia M. dalej mnie zdradza na nowej lakierni z mlodymi ?:(
|
|
|
|
|
Madzia lubi te sporty w sumie co z tego ze ma 3 dzieci ale romanse wazniejsze :*
|
|
Dołączył: 29 Maja 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT moja żona Madzia M. dalej mnie zdradza na nowej lakierni z mlodymi ?:( CYTAT Madzia lubi te sporty w sumie co z tego ze ma 3 dzieci ale romanse wazniejsze :* lysy_menel chyba tylko Tobie odmówiła, że tak żalisz się na forum? |
|
|
|
|
nie, ona nikomu nie odmawia i daje bez gumy
|
|
|
|
|
No to o co Ci chodzi?
|
|
|
|
|
Od jakiegoś czasu czytam te wasze wpisy na forum i stwierdzam jedno:
macie za duzo wolnego czasu i brak konkretnej rozrywki skoro tak mocno staracie sie ten temat utrzymac na stronie. Pisanie tak negatywnych opinii na temat zakładu, w którym pracujecie jest zwyczajnie smieszne. Przecież nikt was tam nie trzyma za ryje. Poza tym od osób tam pracujących i nie udzielających się na tym forum wiem, że wcale ctakiej tragedii tam nie ma. Jest mnóstwo firm prywatnych na terenie naszego powiatu gdzie warunki pracy i płacy są dużo gorsze. Piszecie że podwyżki zamknęły usta wielu osobom. No ale dlaczego miałoby być inaczej skoro to ich bolało a potem dostały co chciały... przyjmijcie do wiadomości ze może zwyczajnie są usatysfakcjonowani. Mysle ze wytykanie tego ludziom jest bezsensowne i dowodzi tylko tego ze albo macie gorzej w zyciu albo pod czacha. |
|
|
|
|
@Poldek a może piszą Ci którzy już nie pracuja, a teraz po podwyżkach chcieli by wrócić?
|
|
|
|
|
Jakich podwyżkach???????? ZMIANIE SYSTEMU WYNAGRADZANIA!!!! Ta firma zarabia miliony i stać ich na godziwe pensje, właśnie "klepanie felg na maszynie" to bardzo skomplikowany proces produkcji i firma ta ma ciągle ogromne problemy produkcyjne ale ciemnogród pod nickiem "Andrzej"nie ma o tym zielonego pojęcia a pisze, właśnie w tej firmie brakuje doświadczonej załogi która by te problemy zlikwidowała, tylko co chwila są nowi pracownicy i kolejne problemy na produkcji a właśnie Ci nowi młodzi wychowani na smartfonach nie nadają się do niczego i problemy są jeszcze większe, pracodawca oszczędzając stwarza tylko fikcyjne zyski
|
|
|
|
|
Jak czytam ten wątek, nasuwa się wniosek, iż jest jakaś sprawiedliwość na tym świecie
Ci którzy w szkole mieli tak dużo do powiedzenia, tylko nie na temat, teraz się indyczą, pienią, że ich się nie słucha Kiedyś wyście nie słuchali, a teraz Was nie słuchają. I nie będą. Bo nie macie totalnie nic ciekawego do powiedzenia. GrzesioCzesio, Ty się nie martw o proces produkcyjny felg. Od tego są inni. Dam Ci dobrą radę. Jeśli widzisz jakie problemy ma konkurencja, wiesz jak je rozwiązać. To musisz ruszyć z własną produkcją felg! Inaczej zmarnujesz kolejną życiową szansę. A reszta niech się cieszy, że ich siła robocza jest (jeszcze) tańsza od robotów |
|
|
|
|
CYTAT Nie pracowaliście w zakładach gdzie jest prawdziwy obóz pracy i niewiele wiecie na ten temat. A jaki jest socjal w tej firmie? za kolonie na dziecko? za przedszkole? jakie sa socjale? Tylko Wakacje pod grusza z tego co wiem
Jeśli chodzi o zarobki to każdy się godzi na stawkę i warunki pracy jeśli nie odpowiada to się zwalniam Zarobki i socjal jaki jest w tej firmie to niejeden by sobie życzył aby takie były w prywatnych firmach w naszej okolicy |
|
|
|
|
CYTAT Jakich podwyżkach???????? ZMIANIE SYSTEMU WYNAGRADZANIA!!!! Ta firma zarabia miliony i stać ich na godziwe pensje, właśnie "klepanie felg na maszynie" to bardzo skomplikowany proces produkcji i firma ta ma ciągle ogromne problemy produkcyjne Widzisz chłopie, zysk bierze się z oszczędności. Im niższe płace tym wyższy zysk dla właścicieli kapitału Pamiętaj, że im wyższe pensje tym więcej pracowników fizycznych takich jak Ty firma zwolni. Taniej będzie proces zautomatyzować. CYTAT ale ciemnogród pod nickiem "Andrzej"nie ma o tym zielonego pojęcia a pisze, właśnie w tej firmie brakuje doświadczonej załogi która by te problemy zlikwidowała, Ciemnogród pod nickiem Andzej (nie wiem dlaczego każdy myli mój nick? jak z taką dokładnością klepiesz felgi to powodzenia w karierze, ale daleko nie zajedziesz ) owszem, jest ciemniakiem który nie zna się na procesie produkcji felg. Ale Andzej ma inne umiejętności dzięki którym jego goła pensja wynosi 3 razy więcej niż pracownik Uniwheels, pracuje 8 godzin dziennie w wybranych przez siebie godzinach i nawet może robić to z domu. Ot taka fanaberia mojego pracodawcy. Może nie uwierzysz, ale lepiej znam się na funkcjonowaniu przedsiębiorstw niż Ty mistrzu CYTAT tylko co chwila są nowi pracownicy i kolejne problemy na produkcji a właśnie Ci nowi młodzi wychowani na smartfonach nie nadają się do niczego i problemy są jeszcze większe, pracodawca oszczędzając stwarza tylko fikcyjne zyski Kolejny myślący, że ciężka praca ubogaca PS. Jeśli wiesz coś o fikcyjnych zyskach zgłoś to do KNF. Jest to spółka giełdowa w związku z czym jest to fałszowanie dokumentów ścigane z urzędu. Ponadto dowalisz zachodniej korporacji robiącej audyt tej spółki Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|