|
|
|
CYTAT Ja słyszałem, że we wtorek wysyłają tira do Zamościa aby wypożyczyć 12 prawdziwych małp na okres próbny. Podobno jest tu taki kierownik, który może złapać z nimi doskonały kontakt- powie im: mata tu dwa guziki, naciśnieta i zrobita koło, użyje jeszcze odpowiedniej barwy tonu i doda parę gestów. A jak nie będą rozumieć czy robią dobrze to zawołają jeszcze jednego kierownika, który pokaże- „wzorzec” i już na pewno załapią. Jak te małpy nauczą się robić to podobno mają się rozmnażać, tak że następnym etapem (jak nasze podwyżki) będzie budowa Z5 z liniami manualnymi i na każdej małpa. Kolejnym etapem na który liczą będzie, że za kilka lat te bardziej mądre małpy awansują na ustawiaczy, kierowników, a może nawet na dyrektora. Wyobraźcie sobie jak taka małpa wsiada do białego BMW i patrzy na zegarek, a wam głupio że piszczy do was i macha łapami kiedy za wcześnie wychodzicie z szatni. Wyobraźcie sobie jeszcze np. zakład nr 10, gdzie zamiast wózków są wielbłądy, a na odlewni specjalnie przerobioną trąbą słoń rafinuje metal albo zalewa maszyny, no zamiast suwnic żyrafy- prawdziwa spółka ZOO. Menedżer który opracował taką ekonomiczną strategię powinien otrzymać nagrodę Jobla i banana w zad. FYI |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
W dawnej szkole specjalnej naprzeciwko HSW ma powstać HOTEL PRACOWNICZY. Kwestia tylko żeby odkupić budynek na jak największym wałku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Ja słyszałem, że we wtorek wysyłają tira do Zamościa aby wypożyczyć 12 prawdziwych małp na okres próbny. Podobno jest tu taki kierownik, który może złapać z nimi doskonały kontakt- powie im: mata tu dwa guziki, naciśnieta i zrobita koło, użyje jeszcze odpowiedniej barwy tonu i doda parę gestów. A jak nie będą rozumieć czy robią dobrze to zawołają jeszcze jednego kierownika, który pokaże- „wzorzec” i już na pewno załapią. Jak te małpy nauczą się robić to podobno mają się rozmnażać, tak że następnym etapem (jak nasze podwyżki) będzie budowa Z5 z liniami manualnymi i na każdej małpa. Kolejnym etapem na który liczą będzie, że za kilka lat te bardziej mądre małpy awansują na ustawiaczy, kierowników, a może nawet na dyrektora. Wyobraźcie sobie jak taka małpa wsiada do białego BMW i patrzy na zegarek, a wam głupio że piszczy do was i macha łapami kiedy za wcześnie wychodzicie z szatni. Wyobraźcie sobie jeszcze np. zakład nr 10, gdzie zamiast wózków są wielbłądy, a na odlewni specjalnie przerobioną trąbą słoń rafinuje metal albo zalewa maszyny, no zamiast suwnic żyrafy- prawdziwa spółka ZOO. Menedżer który opracował taką ekonomiczną strategię powinien otrzymać nagrodę Jobla i banana w zad. FYI to jeszcze ujdzie....słyszałem od sąsiada że w zakładzie produkującym puszki do piwska mają zatrudniać na produkcję kobiety tam po prostu nikt nie chce robić. Znajomego puki co trzyma tam kredyt po spłacie sam jebnie robotą |
|
Dołączył: 5 Sty 2009r. Skąd: Aluminiowy Padół Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Poniosła Was fantazja, bo żadna szanująca się żyrafa i szanujący się słoń nie zechce pracować w..., gdzie rządzi...,w dodatku dyktator-despota. Za kropki wstawta se, co chceta.
Kiedyś "znajomy", który ma nieco "zajechane"(jakieś 12 lat w ZK Z...koło Rzeszowa przy okazji), po przyjęciu rozsądnej ilości płynów rozluźniającychopowiedział kilka epizodów życia wewnętrznego tej "firmy", w którym brał czynny udziałprzez bardzo długi okres swojego życia i przyznam szczerze, że po wymianie zdań i poglądów -różnice są niewielkie, tak z grubsza: 1. On miał "klawiszy" i my też mamy, podobno też kształconych 2. On miał no niestety "kontrakt kilkuletni" bez możliwości wypowiedzenia, my mamy umowę na czas nieokreślony niektórzy, jednak możemy to olać w dowolnym momencie, sikiem ciepłym, prostym w kolorze żółtym selektywnym nawet i wtedy na nasze miejsce szuka się wiadomo kogo 3. Wyrok trwał 24 h/dobę, u nas trwa 8h+dojazdy, niektórzy jednak też mają full-wypas - tel, meile w domu, zero czasu prywatnego, niewola, bo produkcja 4. Tam są "grypsujacy"( potem ktoś musi gry naprawić), innymi słowy "GiT", czyli grupa takich, co się "noszą i wożą", uważają się za "lepszych" od reszty. A "GiT", to skrót, że Gł.pi i Tyle, my też mamy identycznie 5. ZK, to skrót od "Zaokrąglanie Kół", czyli coś po nas chyba poprawiają, więc branża zbieżna. Dużo by pisać, tylko nudno potem czytać, a nie chodzi o wypracowanie a o zabawne szczegóły, głupotę niektórych i ubaw po pachy z debilnych decyzji niedowartościowanych, zakompleksionych, niedocenionych za młodu"biznesmanów" miękkim ch@#em robionych pukając się w czoło, pokazujesz najsłabiej funkcjonujący element Twojego organizmu! |
|
|
|
|
Czy wam tam już do końca wyzarli mózgi ? Nic tylko narzekacie i narzekacie. A na nadgodziny jak muchy do lepa i się śmieją w busie że za darmo się kasę bierze bo... Maszyna zepsuta... Ustawiacz nie umiał ustawić maszyny itd.
Ogólnie UPP jest fajne |
|
|
|
|
Narzekamy, bo to taka szkoła - jakkolwiek nie byłoby dobrze,to i tak jest źle, słyszałeś czasem jakąś pochwałę??? Idziemy za ciosem, żeby nie psuć szyków paru gościom albo jednemu- źle, mało, za długo, na wtorek, powinno być przed wczoraj, ściągaj, dzwoń, dawaj, już!
Taplamy się w gó@nie, jakie nam przygotowano i zgodnie trzymamy fason. Fajne, to są laski na plaży. Uważaj, bo przedawkujesz wazelinę. pukając się w czoło, pokazujesz najsłabiej funkcjonujący element Twojego organizmu! |
|
|
|
|
Reset. Myślę że ty jesteś motorem tam całej propagandy. Chodząc po wydziale gadasz jedno. Wysluchujesz a później wieczorem swoim specyficznym dwuznacznym charakterem odpisujesz tu pod kilkoma nickami. Czytam twoje wpisy to narzekasz na tych co srają w nie do kibla oraz narzekasz na swoich kolegów z biura. Kiedy indziej wklejasz jakieś obliczenia a teraz obrazasz mnie jak chce pomóc tym poszkodowanym. Myślę że się gubisz w tym już od nadmiaru pracy w kilku miejscach. Czas odpocząć.
|
|
|
|
|
W niczym się nie gubię, owszem, obserwuję i wyciągam wnioski, niekoniecznie trafne, piszę o sraniu, bo cierpią wszyscy, cokolwiek to znaczy. Skoro "UPP jest fajne", to po co nam obcokrajowcy i skazańcy ( zobaczysz, co będzie za kilka dni). Mam specyficzne poczucie humoru, a Ty znowu bawisz się w psychologa, w dodatku jesteś przewrażliwiony i możliwe, że przemęczony bardziej ode mnie, więc odpoczywaj. Nie obrażam, tylko wyraziłem swój pogląd, dosyć dobitnie w temacie Twojej opinii, po to jest forum, między innymi, moja wolność polega na tym, że nie koniecznie muszę się z Tobą i innymi zgadzać i mogę to wyrazić. Aczkolwiek dobieram słowa...w różny sposób.
Mało jest osób zadowolonych, mimo uśmiechu na twarzy, Polak, to marudny egzemplarz i jeszcze się taki nie urodził, żeby każdemu dogodził. Pomogę ja Tobie, skoro tak się starasz, bez sarkazmów: Trzeba odrobinę odwagi i samozaparcia, cierpliwości i kilka tygodni czasu, by się przyzwyczaić do warunków, atmosfery i tempa pracy - niestety ruch ciągły wymaga ofiarności i wyrzeczeń od pracownika, od samego początku odrobinę myślenia i sprytu na każdym stanowisku. Pieniążki nie są złe i robią się co raz lepsze, jednak wyobrażenia nowo przyjętych są lekko wygórowane, jeżeli myślą, że w pierwszym miesiącu dostaną 3000 na łapę, najpierw trzeba popracować, żeby sobie zapracować i nie będzie źle. Pozdrawiam i zapraszam do współpracy w UPP. rst..38- może i masz rację, że popadłem w rutynę, postaram się od dziś bardziej optymistycznie, coś wymyślę. Piszę wyłącznie pod jednym nickiem! Nie mam w zwyczaju pisać sam do siebie i sobie odpisywać. To tak, jak napisać donos na samego siebie. Pozdrawiam. pukając się w czoło, pokazujesz najsłabiej funkcjonujący element Twojego organizmu! |
|
Dołączył: 20 Cze 2012r. Skąd: StaloweMiastoToDupa Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Wszyscy tacy mądrzy na tym forum, a pracują w tej firmie marnujecie sie chłopacy
|
|
|
|
|
Chodzą słuchy, że niedługo będą przyjęcia na stanowiska klawiszy, więc jak ktoś chce może już składać podania.
|
|
|
|
|
Nieważne czy to jest operator IMT, odlewnik, kierownik kontroli, dyrektor, ślusarz OW czy mechanik. Każdy z nich może być debilem! Pewnie mi nikt nie uwierzy, ale pracują tutaj szeregowi pracownicy, którzy mają o niebo lepsze wykształcenie niż kierownicy działów, a już nie mówiąc o asystentach czy kierownikach zmianowych. Nie jest też tak, że w tej firmie wszystko jest źle. Kto tu pracuje dłużej to doskonale wie, która osoba wszystko blokuje, a co przyczynia się do sytuacji takiej jaka jest. Pamiętacie jak Pan Majonez rządził to były wszystkie premie, bo to był prawdziwy profesjonalny menedżer, a nie banda przypadkowych osób.
|
|
|
|
|
CYTAT Chodzą słuchy, że niedługo będą przyjęcia na stanowiska klawiszy, więc jak ktoś chce może już składać podania. Te wakaty w każdej firmie są obsadzane na samym początku. Resztę sobie dopowiedz sam, wedle wyobraźni, bo jak coś napiszę, to znów będą mnie nap@#ć Najgorsi są samozwańcy, jednego mamy "na bramie", rzadko, bo rzadko,w dodatku pijaczyna i zarządza z niewiadomego powodu terenem miejskim, jakim jest parking przyzakładowy... pukając się w czoło, pokazujesz najsłabiej funkcjonujący element Twojego organizmu! |
|
|
|
|
Czy to prawda cze pracownicy z Ukrainy maja miec pozwolenia pracy do konca roku? Pozniej prezydent nie podpisze im zgody.
|
|
|
|
|
Jak tam zadowoleni z premii 250 zl brutto?
|
|
|
|
|
250 dostałeś plus 200 do stawki czyli łącznie 450 zł pomyśl trochę
|
|
|
|
|
Punia co ty kurwa wiesz to jest premia 250 brutto za miesiac wiec 180 na reke
|
|
|
|
|
czy naprawde jestes taki tepy ? masz w stawke 200 zł plus 250 premi czyli 450 zl brutto. dalej nie rozumiesz ?
|
|
|
|
|
podpisujesz papiery a nie wiesz co. jak masz wylewac zale na forum to zastanow sie dwa razy czy masz racje. jezeli dalej nie rozumiesz ze masz zapewnione 200 zł premii w stawce ... ja pie.... co za ludzie.
|
|
|
|
|
Zobaczysz na jak przelew jak ci przyjdzie kto ma racje
|
|
|
|
|
Zapraszam na nadgodziny , jak komuś mało dają premi
|
|
|
|
|
Najważniejsze, że robota jest.
|
|
Dołączył: 29 Maja 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Najważniejsze, że robota jest. I właśnie dzięki takiemu podejściu do pracy polaków, takie zakłady przenoszą sie do PL i jest jak jest. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Najważniejsze, że robota jest. I właśnie dzięki takiemu podejściu do pracy polaków, takie zakłady przenoszą sie do PL i jest jak jest. Ale czego oczekujesz po niewykształconych i mało inteligentnych jednostkach? (nie mam na celu obrażania nikogo z forumowiczów). Jednym wystarczy byle jaka "robota", a inni mają troche więcej ambicji i szukają dobrej pracy... Jak to mówią "ktoś musi robić na niższych szczeblach"... szkoda tylko, że to wszystko na zagraniczny kapitał. |
|
|
|
|
Jak młode pelikany
|
|