Dołączył: 15 Cze 2015r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Ja mam usztywniany☺tatus tylko w tym rozku dziecko nosi na rekach.
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Rożki usztywniane są lepsze na kręgosłup dziecka, bo są stabilne i plecki się nie wyginają. Takie informacje dostałam od znajomych i w sklepie i taki też rożek kupiłam przed porodem. Ale mi bardziej odpowiada rożek miękki, bo ja się pewniej czuje, bo przylega on ściśle do ciałka i mam większą kontrolę nad dzieckiem, może to dla tego, że taki był w szpitalu i się do takiego przyzwyczaiłam, a w usztywnianym to dziecko nie jest szczelnie owinięte i się boję, że mi zaraz wyleci
![]() |
|
|
![]() |
|
wybieracie się dziewczyny na szkołę rodzenia w sierpniu do Stalowej?
zebym nie była sama ![]() |
|
|
![]() |
|
Orientujecie sie jak jest ze zgłoszeniem się do szpitala w Stalowej po terminie? Ile po wywołują poród? Czy tylko robią ktg i czekają aż samo się zacznie?
|
|
|
![]() |
|
Ja się wybieram 14 lipca na szkołę rodzenia, bo akurat będzie temat o porodzie i zwiedzanie porodówki.
|
|
|
![]() |
|
ja się szykuję do Niska na 1 sierpnia
![]() |
|
|
![]() |
|
tez mnie ciekawi to znieczulenie
|
|
|
![]() |
|
Dziewczyny czy którejś z Was został może clexane?
Pilnie potrzebuję, odkupię. |
|
|
![]() |
|
Dziewczyny a czy orientujecie się może czy dr Zymroz nadal pracuje w szpitalu? Na stronie szpitala juz ni ma jego nazwiska?
|
|
|
![]() |
|
Rodzilam w sobote i lek Zymroz odbieral mi porod wiec chyba pracuje ;)
|
|
Dołączył: 15 Cze 2015r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Doktor Zymruz pracuje w szpitalu .przyjmuje tez w przychodni pod huta.
|
|
|
![]() |
|
MałaCzarna gratuluje
![]() |
|
|
![]() |
|
Jak najbardziej w porządku
![]() A na położnictwie to jak w hotelu ![]() Do ostatniej chwili wahałam się pomiędzy Stalową a Niskiem i bardzo się cieszę że wybrałam Stalową. Aż mi się wierzyć nie chciało że to ten sam szpital w którym rodziłam 4 lata temu ![]() |
|
|
![]() |
|
Gratulacje MalaCzarna ;)
Synek czy Coreczka ?? ![]() |
|
|
![]() |
|
Córcia, jak zresztą większość dzieci w tym czasie urodzonych
![]() |
|
|
![]() |
|
Ja tez juz po
![]() Opieka bardzo dobra. Zglosilam sie po terminie a skurcze zaczely sie same na sali przedporodowej. Wszystkie polozne (4 dyzury na porodowce "przezylam") bardzo fajne i pomocne. Zakonczylo sie niestety cc- maly oplatany w pepowine. Opieka na noworodkach tez ok, panie pomagaja we wszystkim. Tez sie balam tej stalowej ale bylo na prawde ok ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Rodzilam w sobote i lek Zymroz odbieral mi porod wiec chyba pracuje ;) Uff to kamień z serca :-) już się bałam ze go tam nie ma ! Dzięki za info :-) |
|
|
![]() |
|
Dziewczyny miala ktoras moze guzy po zastrzykach clexane/fragmin???
|
|
|
![]() |
|
Dziewczyni, mam pytanie dot neonatologa w Nisku. Wcześniej była pani Czerkies było super. Pani Bis w moim (mojego Dziecka)przypadku też okazała się być bardzo ok. A teraz ordynatorem jest jakaś nowa Pani. Czy któraś z Was już rodziła i ma jakieś opinie na Jej temat? Jakie podejście do Dzieciaczków/ do ich pielęgnacji/ czy pomocna? itd
![]() |
|
|
![]() |
|
nikt nie rodził od kwietnia w Nisku i nikt nie ma żadnej opinii? :(
|
|
|
![]() |
|
W Nisku rodziłam w maju i co do Pani ordynator -Doroty Ryńskiej mam mieszane uczucia. W porównaniu do p. Czerkies jest malo kontaktowa i jakby niepewna tego co robi. Z córcią byłyśmy na oddziale prawie 2 tyg bo miala dużą żółtaczke, Codziennie pobierali jej krew, sprawdzali poziom bilirubny, badali. Niby nie mam się do czego przyczepić ale brakowało mi wiekszej fachowości.
|
|
|
![]() |
|
No dobra, przyznam się. Rodziłam na początku sierpnia.
Dr Bis - jest okej, oprócz tego, że podczas badania wkłada mojemu małemu jego rączkę do buzi - po co, tego sama nie wiem. No i nieprzychylnym okiem patrzy na te kobiety, które nie karmią piersią i trzyma je na większy dystans (ale mimo tego nie mogę o niej powiedzieć nic złego). Dr Ryńska - miałam z nią do czynienia najpierw w szkole rodzenia a później już na oddziale. Jest bardzo fachowa, na pewno ma dużą wiedzę. Tylko to, co może wydawać się jej niepewnością jest związane bardziej z typem charakteru niż z brakiem wiedzy. - Takie moje odczucie. |
|
|
![]() |
|
mi się podoba że w Nisku wizyta do noworotków jest 2x na dzień opieka super-rodziłam w lipcu
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Dr Bis - jest okej, oprócz tego, że podczas badania wkłada mojemu małemu jego rączkę do buzi - po co, tego sama nie wiem. Rączkę wkłada do buzi żeby dziecko było spokojne, wtedy się uspokaja bo może pociumkać ![]() |
|
Dołączył: 20 Kwie 2012r. Skąd: okolice STW Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Hej , czy to prawda że do porodu trzeba zmyć lakier z paznokci u nóg ?????
|
|