|
![]() |
|
Lalka_M: Ja jestem z Niska jeśli chodzi Ci o zakup ciemnych ciuszków to zapraszam do Niska na szmateksik na Sportowej koło Capri jak nigdzie widziałam tam naprawde dużo ciemnych ciuszków głownie czwrt, pt, poniedz nowy towar hehe
![]() evik138 ja również mam koszmar ze zgagą ![]() najgorzej ze nie tylko w nocy ale i w dzień dokucza, ale wcinam migdały i pije mleko przynosi to troche ulgi ![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 10 Paź 2009r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
zgaga w ciaży? ahhh tragedia.. polecam napój przyrządzany w domu. Jest to siemię lniane do kupienia w aptece - do tego trochę miodu.
Dużo wiesz, skoro mówisz.. ŻYCIE JEST SUKĄ ! |
|
|
![]() |
|
O, bliżej mi do Niska, a ten obiekt na Sportowej znam, ostatnio zakopałam się tam w ciuszkach na dobrą godzinę ;D Myślę, że od niego zacznę ;)
Dziękuję, loveju ![]() |
|
Dołączył: 12 Wrz 2010r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Dziekuje za dobre rady wyprobuje moze pomoze... mleka tez duzo pije..
|
|
|
![]() |
|
Ja nie wiem co to zgaga;) tfu tfu żebym nie wykrakala ;)
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Ja nie wiem co to zgaga;) tfu tfu żebym nie wykrakala ;) Ja tak samo nigdy w zyciu tego nie mialam :-) za to moj maz nadrabia i pije namietnie jakies ziolowe herbatki ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT Ja nie wiem co to zgaga;) tfu tfu żebym nie wykrakala ;) Ja tak samo nigdy w zyciu tego nie mialam :-) za to moj maz nadrabia i pije namietnie jakies ziolowe herbatki ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Jak radzicie sobie ze zgagą? ta ciaza to koszmar Mi pomagało tylko mleko, a zgagę miałam straszną:( Szłam spać z butelką mleka i przez noc prawie całą wypijałam ![]() |
|
Dołączył: 20 Kwie 2012r. Skąd: okolice STW Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
ja mam zgage tylko po sestych sokach typu Kubuś czy Pysio ... najbardziej mi pomaga suchy wafel - andrut
|
|
|
![]() |
|
ja też miałam koszmarną zgagę i tylko ciepłe mleko mnie ratowało :( dobrze że urodzenie dzieciątka rozwiązuje ten problem
![]() |
|
|
![]() |
|
Mi pomaga jogurt
![]() |
|
Dołączył: 18 Marz 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
a mi pomagaly wlasnie te marchewkowe soki..
![]() |
|
|
![]() |
|
Hej- ja urodziłam w styczniu drugiego dzidziusia- na zgagę najlepiej pomagał mi Rennie- dwie, trzy tabletki i po bólu
![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Hej- ja urodziłam w styczniu drugiego dzidziusia- na zgagę najlepiej pomagał mi Rennie- dwie, trzy tabletki i po bólu po co sie faszerowac lekami jak są zdrowsze i smaczniejsze sposoby na zgage...
![]() |
|
|
![]() |
|
Mam takie pytanko, miala moze ktoras z Was problem ze swedzeniem calego ciala pod koniec ciazy? Bo ja juz nie moge sobie z tym poradzic, swiad nasila sie w nocy, szczegolnie po kapieli, nie mam zadnych rozstepow, krostek i zaczerwienien.
Dodam, ze nie mam zadnej alergii, enzymy watrobowe w jak najlepszym porzadku, a stosuje juz wszystkie mozliwe kremy, oliwki itp. Czy ktos mial podobnie? |
|
|
![]() |
|
Mnie pamiętam swędział brzuch, ale podobno tak czasami jest. A może właśnie niepotrzebnie się tym wszystkim smarujesz.Zapytaj swego gin
![]() |
|
|
![]() |
|
No wlasnie pytalam, dostalam skierowanie na badania, wszystko wyszlo ok, wiec powiedzial, zeby smarowac kremem z emolientami, ale to niewiele pomaga :-/
|
|
|
![]() |
|
ja miałam. to się chyba holestaza nazywało... swędziały dłonie, stopy, brzuch a później już całe ciało! Masakra. nic nie pomagało. Dermatolog poradził smarować się bepantenem albo nivea- byle natłuścić. Ale i gin i dermatolog zgodnie stwierdzili, że przejdzie zaraz po urodzeniu dziecka i faktycznie w momencie porodu wszystko ustąpiło jak ręką odjął.
![]() |
|
|
![]() |
|
przypomniało mi się jeszcze, że radzono mi brać regularnie chłodny prysznic i spłukiwać się na koniec zimną wodą. Jednak nie mogę powiedzieć czy to skutkowało bo po prostu nie lubię zimnych pryszniców
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
U mnie badania wykluczyly cholestaze, jednak z tym zimnym prysznicem nie zaszkodzi sprobowac, dzieki za rade.
|
|
Dołączył: 20 Kwie 2012r. Skąd: okolice STW Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
mnie czasem swedzi brzusio w okolicy pepka .... ale podrapie i przechodzi samoistnie ...
|
|
|
![]() |
|
Śmiesza mnie nie które wypowiedzi niektórych przyszłych mam.
Niektóre z was wybieraja ProFamilie i co kobieta jadąca z bólami porodowymi np z okolic Stalowej wybiera Rzeszów... no powodzenia w jezdzie. Ja rodziłam w tamtym roku w marcu w Stalowej Woli. Niestety odrazu zrobiono mi cc z powodu wysokiego cisnienia. Nikomu nie zycze cc nawet najwiekszemu wrogowi. Wstac z łóża cieżko wokół siebie cieżko jakieś podstawowe czynnosci zrobic a co dopiero wokoł maleństwa. Wiec dziewczyny zastanówcie sie na cc ( oczywiscie jak nie jest konieczna) Ja przez 3 tygodnie nie wiedziałam jak wstać z łóżka. A do dziecka trzeba wstać. Ja z całego serca polecam Stalowa Wole. Położne przesypatyczne. Przyjda wytłumacza i pomoga. Ja mialam problem z krmieniem. Dzidzia nie chciała ssać. Namordowałysmy sie z poloznymi aby załapalo dziecko o co kaman i zadziałało malenstwo karmilam do 8 miesiaca. Wrunki fantastyczne ja lezalam na sali 2 osobowej ale nie złuje... na wzajem sobie pomagałysmy (kolezanka tez miala cc). Na salach czysciutko schludnie. Łazienki duze czyste ;) miód mlina. Mąż z rodzina przychodzili kiedy chcieli i na tak dlugo jak tylko sobie zyczyli. Wiec przyszle mamy zastanowcie sie na wyborem placowki gdy ma sie fantastyczne miejsce do porodu pod nosem. A i lekarze dobrzy. Przyjda wytlumacza. Opieka cud malina. Pozdrawiam i zycze szybkich i bez bolesnych rozwiazan ;) |
|
|
![]() |
|
zielonokooka nie starsz ja mam miec cesarke
![]() |
|
|
![]() |
|
ja miałam cc z konieczności i powiem szczerze, że nie mam tak traumatycznych wspomnień ;) fakt, że 2 dni się lezało, później też trochę wolniej się chodziło ale po 1,5 tyg od porodu (czyli 2 dni od wyjścia ze szpitala) zostałam sama z Myszką i spokojnie sobie radziłam
![]() |
|
|
![]() |
|
zielonooka piszesz głupoty na temat cesarki , ja też ją miałam bo było wskazanie do niej. Po 12 godzinach trochę ciężko się ruszyć ale na drugi i trzeci dzień robiłam spacery żeby być w formie. evik138 cesarka nie jest taka zła jak to mówią nie które więc się nie martw
|
|